Προβλημάτισαν ιδιαίτερα το κ. Αρβανιτόπουλο οι φοιτητές του Παραρτήματος Καστοριάς, δεν το αντιλήφθηκαν όμως οι αρμόδιοι και τα ΜΜΕ!

Επιστολή του Γ.Τ – Χτες, επιστρέφοντας ο διευθυντής του παραρτήματος Καστοριάς (του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας) κ. Γιαννάς από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και δια Βίου Μάθησης, όπου συνάντησε με ομάδα έξι (6) φοιτητών του Παραρτήματος Καστοριάς, τον υπουργό κ. Αρβανιτόπουλο, μας πληροφόρησε – ενημέρωσε μέσω των ΜΜΕ και όχι υπηρεσιακά για τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχαν στο υπουργείο.
Μάλιστα έβγαλε το συμπέρασμα πως ουσιαστικά το θέμα του τμήματος Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών “έκλεισε” και συμπέρανε πως μάλλον αμετάκλητα θα μετακομίσει στα Γρεβενά. Το δε τμήμα Διεθνούς Εμπορίου θα συγχωνευτεί και η μεγάλη “μάχη” θα γίνει για το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας (να μείνει ανεξάρτητο). Άφησε μάλιστα και εκ νέου ελπίδες για δημιουργία σχολής Σ.Δ.Ο. (Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας)! Επικεντρώνεται αποκλειστικά και θέλει να επικεντρώσει και την τοπική κοινωνία (κοινή γνώμη), ουσιαστικά μόνο στα του τμήματος στο οποίο ανήκει και στην δημιουργία σχολής. Φυσικά η άποψη του είναι σεβαστή, αλλά επιδέχεται κριτικής και ελέγχου.
Από την τοποθέτησή του στα ΜΜΕ, διαπιστώνεται αβίαστα πως τίποτα από όσα έλεγε δεν τεκμηριώνεται ή επιβεβαιώνεται, από την συνομιλία του με τον υπουργό και των συνεργατών του (παρουσία των φοιτητών). Δηλαδή, προκαλεί εντύπωση ότι δεν ανέφερε ούτε μια φράση του υπουργού από την οποία έβγαλε αυτά τα συμπεράσματα. Έδινε δε την εντύπωση πως είναι πεπεισμένος και ότι αυτά που αναφέρει είναι περίπου τετελεσμένα, εντούτοις για να στηρίξει τα λεγόμενα του, χρησιμοποιούσε συνεχώς γενικές, υποκειμενικές και αόριστες φράσεις με πρόθεμα τις λέξεις η αίσθηση που έχω, πιστεύω, νομίζω, θεωρώ, διαπίστωσα κ. α.. Αυτές όμως είναι υποθετικές διατυπώσεις, οι οποίες χωρίς άλλη τεκμηρίωση ή διασταύρωση και χωρίς να αναφερθεί κάποια φράση ή ρητή αναφορά του υπουργού που να τις στηρίζει, συνιστούν μια άκρως υποκειμενική άποψη.
Επίσης, κατά τα λεγόμενα τους, οι φοιτητές τόσο του τμήματος πληροφορικής, όσο και του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας που συμμετείχαν στην συνάντηση, δεν επιβεβαίωσαν επακριβώς τα όσα ο κ. Γιαννάς ισχυρίσθηκε ως συμπέρασμα, αλλά απεναντίας ανέφεραν πως ο υπουργός προβληματίστηκε αρκετά με τα επιχειρήματα  που του εξέθεσαν (δεν μπορούσε ουσιαστικά να τα αντιμετωπίσει). Δεν μπορούσε δηλαδή να δικαιολογήσει, αφενός μια ανούσια μετακόμιση ενός τμήματος με το μόνο ουσιαστικό κριτήριο ότι πρέπει να λειτουργήσει και το κτήριο του ΤΕΙ στα Γρεβενά, ότι τα τμήματα των Γρεβενών ανήκουν ουσιαστικά σε άλλο γνωστικό πεδίο με τεράστιες διαφορές στο πρόγραμμα σπουδών τους σε σχέση με αυτό της Καστοριάς και πως τα Γρεβενά δεν δύναται αντικειμενικά να στεγάσουν τόσους πολλούς φοιτητές, και αφετέρου, το κενό που δημιουργείται από την αλλαγή επιστημονικού πεδίου και την ακατανόητη μετάλλαξη που υφίσταται από το σχέδιο το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας.
Είναι δε αποδεκτό από όλους, πως σε καμία περίπτωση ο υπουργός δεν έδωσε την εντύπωση μιας τετελεσμένης, ανεπιστρεπτί κατάστασης. Ο υπουργός δεν ήταν απόλυτος σε κάτι, όφειλε βεβαίως να υπεραμυνθεί ως ένα σημείο το σχέδιο όπως είναι σήμερα (την μετακόμιση ενός τμήματος στα Γρεβενά και ότι τα ΤΕΙ πρέπει να έχουν τεχνολογική και όχι θεωρητική κατεύθυνση) και φυσικά δεν έδωσε και την εντύπωση ότι το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας είναι αυτό που μόνο τον απασχολεί. Οι φοιτητές προβλημάτισαν ιδιαίτερα τον υπουργό και ο υπουργός ήταν γενικότερα επιφυλακτικός και συγκρατημένος. Αυτό θα έπρεπε να ήταν και είναι το ασφαλέστερο συμπέρασμα όλων. Η Καστοριά εκπροσωπήθηκε επάξια και κέρδισε τις εντυπώσεις σε πολλά επίπεδα.
Γενικότερα όμως για την κατανόηση της κατάστασης και την εστίαση των επιδιώξεων ή αν θέλετε την «άμυνα» της Καστοριάς, πρέπει να ληφθούν υπόψιν τα παρακάτω δεδομένα – γεγονότα:
Το θέμα της ΣΔΟ έχει ουσιαστικά κλείσει όσο αφορά την ακαδημαϊκή κοινότητα του ΤΕΙ και όχι μόνο, αφού ομόφωνα το Συμβούλιο Διοίκησης του ΤΕΙ (το μόνο συλλογικό όργανο του ΤΕΙ που λειτουργεί σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο), αποφάσισε και πρότεινε επισήμως και θεσμικά να μη μετακινηθούν έδρες σχολών και τμήματα, αλλά το κάθε παράρτημα να διατηρήσει τα τμήματα που το απαρτίζουν, φυσικά με κάποιες συγχωνεύσεις και συνεργασίες μεταξύ τους. Το εν λόγω Συμβούλιο απαρτίζεται από αντιπροσώπους όλου του ΤΕΙ και των παραρτημάτων του και από διακεκριμένες προσωπικότητες (εξωτερικά μέλη) της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Αυτό έγινε αποδεκτό και από την πλειοψηφία της ακαδημαϊκής κοινότητας του Παραρτήματος Καστοριάς.
Έγινε αυτό αποδεκτό γιατί το «πείραμα» της διεκδίκησης της σχολής ΣΔΟ, ήταν πολύ δύσκολο εξ’ αρχής, δημιούργησε αργότερα αρνητικό κλίμα εις βάρος του παραρτήματος Καστοριάς σε όλο το ΤΕΙ, δεν είχε πλέον “συμμάχους” η Καστοριά ως παράρτημα στην κεντρική διοίκηση, το εγχείρημα ενέπλεκε πολλά μέρη (Κοζάνη, Περιφέρεια κτλ) και δεν ήταν υπόθεση μόνο της Καστοριάς(έπρεπε να συναινέσουν και άλλοι πολλοί εκτός Καστοριάς). ‘Όλα αυτά αφενός και αφετέρου, το γεγονός ότι το σχέδιο “ΑΘΗΝΑ” στην παρούσα κατάσταση είναι ολέθριο (δεν έδωσε καμία σχολή στην Καστοριά, αλλά τουναντίον υποβαθμίζει όλα τα υπάρχοντα τμήματα και “διώχνει” χωρίς ουσιαστική αιτία το τμήμα πληροφορικής!) και εκ των πραγμάτων πλέον η διεκδίκηση της σχολής αποδείχθηκε στρατηγικά μέγα λάθος και απομόνωσε διοικητικά και ηθικά το παράρτημα, από όλο σχεδόν το ίδρυμα.
Έτσι, αποφασίστηκε από όλους, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (συμπεριλαμβανομένου και του κ. Γιαννά), το προφανές και αυτό που έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας, “ουδέν μονιμότερο του προσωρινού”, αλλά και η αρχή των διπλωματών και διαπραγματευτών, ήτοι ότι ποτέ δεν διαπραγματεύεσαι αυτό που έχεις (που είναι και το πλέον  σίγουρο και δυσκολότερο να στο πάρουν) για κάτι που δεν είναι βέβαιο πως θα το λάβεις και δεν το έχεις στην κατοχή σου! Κάθε νέα λύση διαφαίνεται μακράν χειρότερη από την υφισταμένη κατάσταση.
Έτσι «κέρδισε» και το παράρτημα Καστοριάς την υπέρ του ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Διοίκησης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να έχει η Καστοριά συνολικά τουλάχιστον δυο τμήματα και όχι μόνο ένα τμήμα «συνονθύλευμα» τεσσάρων τμημάτων, με λίγους εισακτέους, που του δίδει έως τώρα το σχέδιο “ΑΘΗΝΑ”. Με την αντιπρόταση αυτή, δεν θα υπάρξει αναστάτωση – μετακίνηση φοιτητών και θέμα μεταφοράς εγκαταστάσεων και προσωπικού στο παράρτημα και επιπλέον δεν παρεμποδίζεται το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων ή άλλο τμήμα να διεκδικήσει την «αυτονομία – ανεξαρτησία» του (τουλάχιστον τόσο όσο στο στην παρούσα μορφή του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ»).
Δεν είναι κατανοητό λοιπόν γιατί ο κ. Γιαννάς και τα ΜΜΕ στην Καστοριά, άθελα τους ή μη καλλιεργούν μια τέτοια ηττοπάθεια ως προς την δίκαιη παραμονή του επιτυχημένου τμήματος Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών στην Καστοριά, ενώ παράλληλα διατηρείται μια φλούδα και ουτοπική ελπίδα μετακίνησης μιας σχολής (ΣΔΟ) του ΤΕΙ στην Καστοριά (ως αντιστάθμισμα πλέον), που το ίδιο το ΤΕΙ δεν την αποδέχεται, δεν την στηρίζει, δημιουργεί διχόνοιες και στο υπουργείο δεν τέθηκε καν προς συζήτηση!
Γιώργος Τασκασαπλίδης
Ε.Τ.Ε.Π. του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας – Παραρτήματος Καστοριάς

Ομάδα του alphafm.gr

Διευκρίνηση –

Απλά να ενημερώσουμε πως σχετικά με την πληροφορική εμείς είχαμε επικοινωνία με φοιτητές που ήταν παρόντες στην χθεσινή συνάντηση και οι ίδιοι μας είπαν πως ο υπουργός σε όσα επιχειρήματα και αν του μεταφέρθηκαν έδειχνε αμετακίνητος….

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 23,Φεβρουάριος, 2013, 6:02 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

11 Σχόλια για “Προβλημάτισαν ιδιαίτερα το κ. Αρβανιτόπουλο οι φοιτητές του Παραρτήματος Καστοριάς, δεν το αντιλήφθηκαν όμως οι αρμόδιοι και τα ΜΜΕ!”

 1. Anonymous

  Το τμήμα Πληροφορικής πρέπει να μείνει στην Καστοριά γιατι είναι προς το συμφέρον και των φοιτητών, καθηγητών, του ΤΕΙ γενικότερα άλλα και προς το τοπικό συμφέρον.
  Δεν υπάρχει όμως καμία δυναμική παρέμβαση προς αυτήν την κατεύθυνση παρα μόνο μερικά δημοσιεύματα σαν και αυτό στα Blogs.
  Δυστυχώς αυτά είναι πολύ λίγα.
  Αν αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί να γίνει τότε το τμήμα θα χαθεί σίγουρα

 2. Anonymous

  Όποιος γνωρίζει την Αρχοντούλα θα γνωρίζει και πως ήταν αντίθετη από την αρχή σε κάθε προσπάθεια που δεν θα ήταν συλλογική. Αυτό την έφερε και σε αντίθεση με την επιθυμία αρκετών φοιτητών του τμήματος Δημοσίων που ήθελαν να υπερασπισθούν μέσα από δικές τους ενέργειες το καλό του τμήματος. Τώρα ακούμε πως η Αρχοντούλα δούλεψε για τον Γιαννά. Ας βγεί ο εκπρόσωπος του τμήματος Πληροφορικής να προσυπογράψει ότι έτσι έγινε. Όποιος λέει αυτά που λέει είναι άσχετος με αυτά που συμβαίνουν στην φοιτητική κοινότητα και καλά θα κάνει να σωπάσει.

 3. Χαρά Καλογηράτου

  Αγαπητέ Μ.Κ.,
  σχετικά με το τι έκανα για το Τμήμα Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών θέλω να σου κάνω γνωστό ότι είμαι καθηγήτρια στο Τμήμα αυτό. Εισηγήθηκα μαζί με συναδέλφους μου από το Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου την ίδρυση του στο Παράρτημα Καστοριάς του ΤΕΙ ΔΜ το 2002. Στην τότε προσπάθεια βοήθησαν πολύ οι δύο βουλευτές κκ. Αγγελής και Πετσάλνικος και ο νομάρχης κ. Λιάντζης. Στη συνέχεια όταν δημιουργήθηκε το Τμήμα μετακινήθηκα σε αυτό μαζί με τον κ. Σινάκτα και αμέσως ζητήσαμε την προκήρυξη θέσεων ΕΠ, έτσι στο Τμήμα υπηρετούν σήμερα 7 μέλη ΕΠ. Ίσως το 7 να φαίνεται μικρός αριθμός αλλά το μέγιστος αριθμός μελών Ε.Π. (σε τακτική θέση) στα τμήματα του ΤΕΙ ΔΜ είναι 8. Το Τμήμα είναι πολύ δραστήριο ερευνητικά και έχει συνεργασίες με Ιδρύματα της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Όσο ήμουν εκλεγμένη διευθύντρια του Παραρτήματος Καστοριάς δούλεψα και για 3 τμήματα εξίσου όπως οφείλει κάθε διευθυντής και όταν έληξε η θητεία μου έφυγα για να συνεχίσω την διδασκαλία και την έρευνα. Θεωρώ σωστό να αλλάζουν τα πρόσωπα στις θέσεις διοίκησης.
  Με εκτίμηση,
  Χαρά Καλογηράτου.
  Καθηγήτρια Μαθηματικών
  Τμήμα Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών.

 4. ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ & ΓΝΩΣΤΗΣ

  Στην συνάντηση των φοιτητών, ο συνεργάτης του Υπουργού, όπως τον αναφέρει ο κ. Γιαννάς και αποφεύγει να τον ονομάσει είναι ο κ. Αγγελος Λάσκαρης με το πιο κάτω βιογραφικό.
  Γεννήθηκε τον Απρίλιο του ’68, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Διαχείριση και την Επικοινωνία, ενώ η διδακτορική του διατριβή έχει ως θέμα «Πολιτική διαφθορά στην Ελλάδα 1974 – 2000».
  Εργάστηκε τα τελευταία 12 χρόνια ως σύμβουλος Ανάπτυξης και Απασχόλησης για λογαριασμό ελληνικών και διακρατικών οργανισμών ανάπτυξης, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Παγκόσμια Τράπεζα, ο ΟΗΕ. Συγκεκριμένα, εργάστηκε ως συντονιστής σε δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, αύξησης της απασχόλησης, ενσωμάτωσης κοινωνικά ευπαθών ομάδων, καθώς και μελέτες και εργαλεία διαχείρισης των Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης. Από το 1997 έως το 2000 διετέλεσε στέλεχος της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού & Προγράμματος και από το 2000 έως το 2003 διευθυντής Πολιτικής Ανάλυσης του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

  ΕΡΩΤΗΣΗ. Γιατί αναβλήθηκε η συνάντηση της Πέμπτης για Παρασκευή; Ήταν ο κ. Λάσκαρης ενημερωμένος για τις θέσεις του κ. Γιαννά πριν από τη συνάντηση με τους φοιτητές; Θα μπορούσαν να χειρισθούν, όπως αυτοί θέλουν, δυο πολιτικοί επιστήμονες μια ομάδα αγνών αγωνιστών και αδιάφθορων φοιτητών;

  Υ.Γ. Εκτιμώ κάθε φιλότιμη προσπάθεια των φοιτητών. Θα πρέπει όμως να αντιληφθούν τι σημαίνει πολιτικός χειρισμός στην χώρα μας. Εδώ δυσκολεύονται οι έμπειροι επαγγελματίες πολιτικοί (κοινοβουλίου και τοπικής αυτοδικοίκησης) να αντιμετωπίσουν τους ομοίους τους και μάλλον χάνουν, θα μπορέσουν οι φοιτητές;

 5. Μ.Κ.

  Η κα Καλογηράτου που διετέλεσε και Διευθύντρια του Παραρτήματος, τι έκανε για το Τμήμα Πληροφορικής; Τι έκανε για το Παράρτημα δηλαδή, για να δικαιούται τώρα να επιρρίπτει ευθύνες στα ΜΜΕ και σε όλους τους υπόλοιπους;

 6. Anonymous

  Μα βρε Ντίνο μου, η εκπρόσωπος των φοιτητών είναι φοιτήτρια του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων (Γιαννάς). Εσύ πιστεύεις ότι δε συννενοήθηκε με τον καθηγητή της ως προς το τι θα πει; Ή υπήρχε ποτέ περίπτωση άλλα να πει ο κ. Γιαννάς και άλλα η φοιτήτριά του. Δε θα πάρει ποτέ πτυχίο έτσι και κάνει τέτοιο πράγμα.

 7. Ντίνος

  Δυστυχώς το ότι ο Υπουργός είπε αυτά που είπε για την μεταφορά της Πληροφορικής δεν ήταν μόνο η εντύπωση που αποκόμισε ο Γιαννάς.
  Τα ίδια (και πιο κατηγορηματικά) είπε και η εκπρόσωπος των φοιτητών που μίλησε στο Δελτίο πρίν τον Γιαννά.
  Εύχομαι ο σχεδιασμός του Υπουργού να ανατραπεί άλλα απο μόνο του δεν θα γίνει αυτό.

 8. Μ.Κ.

  Αγαπητοί φίλοι
  Ο κος Τασκασαπλίδης έχει δίκιο. Το πιο σίγουρο και διαπραγματεύσιμο είναι αυτό που έχουμε κι όχι αυτό που δεν είχαμε ποτέ. Οι αποφάσεις του Συμβουλίου του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας πρέπει να γίνουν σεβαστές κι όλοι μαζί μπορεί να καταφέρουμε να διατηρήσουμε τα τμήματα της αντιπρότασης του ΤΕΙ.
  Ας σκεφτούν όμως κάποια μέλη της κοινότητας του Παραρτήματος της Καστοριάς, όπου το Τμήμα Πληροφορικής κινδυνεύει να μετακινηθεί. Τι έκαναν για το Τμήμα αυτό τα προηγούμενα χρόνια; Πότε ακριβώς αποφάσισαν ότι θέλουν το Τμήμα στο Παράρτημα τους;
  Όλα αυτά τα χρόνια που συμμετείχαν με ικανή εκπροσώπηση στα όργανα Διοίκησης του ΤΕΙ τι έκαναν για να δημιουργήσουν Σχολή, ώστε να εξασφαλιστούν ακαδημαϊκά τα Τμήματα τους; Γιατί τα Τμήματα αυτά δε στελεχώθηκαν με μόνιμο προσωπικό; Τα λάθη του παρελθόντος όμως, μπροστά στη μεγάλη αυτή αδικία που μας συμβαίνει, ανήκουν στο παρελθόν.
  Πρέπει λοιπόν να είμαστε ενωμένοι όλοι στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και να διεκδικήσουμε ένα δυνατό ΤΕΙ μέσα από το σχέδιο ΑΘΗΝΑ κι όχι ένα ΤΕΙ που στρέφει τη μία κοινωνία εναντίον της άλλης, όχι ένα ΤΕΙ μίζερο που τρώει τις σάρκες του.

  Πολίτης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

 9. Χαρά Καλογηράτου

  Συμφωνώ με τον κ. Τασκασαπλίδη. Αναρωτέμαι μήπως οι φορείς θέλουν να ξεχάσουν το Τμήμα Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών;
  Δίνουν σημασία μόνο σε όσους μιλούν στα ΜΜΕ, δεν κρίνεται η αξία των Τμημάτων αλλά ο θόρυβος που κάνουν.

 10. Anonymous

  Η επικοινωνία την οποία είχε η κ. Αναγνωστοπούλου στο δελτίο ειδήσεων του Δικτύου της 23-02-2013 ήταν αποκλειστικά με την φοιτήτρια του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων κι Επικοινωνίας κ. Αρχοντούλα Ιωαννίδου, καθώς και με τον κ. Γιαννά, καθηγητή του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων κι Επικοινωνίας. Δεν υπήρξε καμία επικοινωνία (όπως θα έλεγε η δημοσιογραφική δεοντολογία) με τους 2 φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής, ούτε με τον 1 φοιτητή του τμήματος Διεθνούς Εμπορίου, οι οποίοι επίσης συμμετείχαν στη συνάντηση. Οι επιδιώξεις του κ. Γιαννά, για απομάκρυνση του τμήματος Πληροφορικής (γιατί άραγε;) καθώς και για μετανάστευση όλων των τμημάτων της ΣΔΟ από την Κοζάνη προς την Καστοριά (τι να έχει να κερδίσει άραγε ο κ. Γιαννάς εκτός από μια καρέκλα η οποία χάνεται οριστικά με το Σχέδιο Αθηνά, μιας και ούτε προϊστάμενος στο τμήμα του θα είναι μιας κι αυτό δε θα υφίσταται και σαφώς ούτε στο υπό σύσταση τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οργανισμών και Συστημάτων θα μπορεί να έχει καρέκλα, μιας και οι ψηφοφορίες που θα έχει για την εκλογή του, με τα 3 μέλη ΕΠ που ήταν στο Δημοσίων Σχέσεων δεν του δίνουν κανένα αποτέλεσμα). Δε σκέφτηκε ποτέ κανείς, μια φοιτήτρια του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων που εκπροσωπεί υποτίθεται μόνο το τμήμα της, υπήρχε ποτέ περίπτωση να δηλώσει κάτι διαφορετικό σε σχέση με τον κ. Γιαννά, καθηγητή της και Διευθυντή του Παραρτήματος Καστοριάς; Στοιχειωδώς όσοι γνωρίζουν από σπουδές γνωρίζουν ότι ποτέ δε θα έπαιρνε πτυχίο!!! Από την άλλη είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα ότι σε όλες τις επισκέψεις που έχουν πραγματοποιηθεί είτε από φορείς όπως βουλευτές, δήμαρχοι, περιφερειάρχες, κ.α. η ηγεσία του υπουργείου ακούει πάντα προσεκτικά, αλλά δε δεσμεύεται για τίποτα και δεν ανοίγει τα χαρτιά της για το τελικό Σχέδιο Αθηνά. Ρωτήστε την κ. Αντωνίου, τον κ. Σαββόπουλο, την πρώην διοίκηση του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας κι όποιον άλλον θέλετε εάν φεύγοντας από το γραφείο του υπουργού είχαν κάποια αίσθηση ότι θα γίνει τελικά το άλφα ή το βήτα. Ποιος λοιπόν να πιστέψει τα λεγόμενα του κ. Γιαννά, ότι δήθεν κατά τη γνώμη του, ή σύμφωνα με την αίσθηση που του δόθηκε, το τμήμα Πληροφορικής έχει τελειώσει και ότι βλέπουν αρκετά ζεστά το θέμα της διατήρησης του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων σαν αυτόνομο τμήμα. Οι φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής διαμηνύουν ότι τους άκουσε προσεκτικά ο υπουργός και τέλος. Η παραπληροφόρηση του κ. Γιαννά και ο κανιβαλισμός του τμήματος Πληροφορικής κάποια στιγμή να τελειώσει. Σαν αξιόλογοι δημοσιογράφοι του Δικτύου θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί στις απόψεις που άκριτα μεταφέρετε στην κοινωνία, διότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Η διεκδίκηση του τμήματος Πληροφορικής στην Καστοριά δε θα πρέπει να σταματήσει σύμφωνα με τις βουλές του κ. Γιαννά, αντιθέτως θα πρέπει να ενταθεί. Όταν ο κ. Γιαννάς αντιληφθεί ότι δεν εκφράζει σε καμία περίπτωση τις θέσεις και απόψεις των 2 άλλων τμημάτων του Παραρτήματος, όταν καταλάβει ότι δε μπορεί να πηγαίνει στα υπουργεία χωρίς να έχει συγκαλέσει συνέλευση Παραρτήματος προκειμένου να πάρει κάποια απόφαση την οποία θα προωθήσει ο Διευθυντής κ. Γιαννάς εκεί που πρέπει, τότε θα μπορέσει να εκφράζει το Παράρτημα και την Καστοριά. Μέχρι τη στιγμή που θα αποφασίσει να σεβαστεί τα συλλογικά όργανα και να μην προωθεί τις προσωπικές του απόψεις και βλέψεις, όταν αποφασίσει να προστατέψει και να πολεμήσει και για τα 3 τμήματα όπως αυτά έχουν αποφασίσει και δημοσιοποιήσει, τότε μπορείτε να τον καλείτε και να μιλάει στο κανάλι σας εκ μέρους του Παραρτήματος. Μέχρι τότε είναι απαράδεκτο να τον εμφανίζετε σαν Διευθυντή και σίγουρα δε νομιμοποιήθηκε ποτέ από κανένα συλλογικό όργανο, είτε του Παραρτήματος, πολύ δε μάλλον του Ιδρύματος (Συμβούλιο Ιδρύματος) το οποίο έχει ψηφίσει κι αποφασίσει κάτι τελείως διαφορετικό από τις απόψεις που εδώ και 2 χρόνια, με εμμονή κι αταλάντευτα υποστηρίζει ο κ. Γιαννάς.

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr