Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφεύγει το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης για το Σχέδιο «Αθηνά»

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτίθεται να προσφύγει το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης για το σχέδιο «Αθηνά», όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου της διοίκησης του Ιδρύματος και των εκπροσώπων του Ενιαίου Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ, του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού και του Συλλόγου Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού, του Συλλόγου Φοιτητών.

«Τα ζητήματα  θα τεθούν σε όλες τις διοικητικές αρχές και πρωτίστως στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να υπάρξει άμεση παρέμβαση , θα συνδράμουμε δε κάθε νομικά κάθε προσπάθεια να αναδειχθεί το μείζον αυτό πρόβλημα», τονίστηκε ενώ η διοίκηση του ΑΤΕΙΘ  επεσήμανε ότι έχει απευθύνει πρόσκληση σε όλους όσους έχουν κάποιο θεσμικό ρόλο και σημείωσε: «Όλες οι ενέργειες και τα αποτελέσματα αξιολογούνται έτσι ώστε στο τέλος όταν γίνει η αποτίμηση να ενημερωθεί η κοινωνία και η εκπαιδευτική κοινότητα για ποιοί  με αίσθημα δικαίου και ηθικής τολμούν να υπερασπίζονται τις ακαδημαϊκές  αρχές  της αξιοκρατίας και της αριστείας.

Στην ίδια συνέντευξη τονίστηκε ότι «επιχειρείται η αλλοίωση προγραμμάτων σπουδών και επαγγελματικών δικαιωμάτων  χιλιάδων φοιτητών,  παρά την θέλησή τους και παρά τις συνταγματικές εγγυήσεις και την ισχύουσα νομολογία (ΣτΕ 5757/1996). Οι φοιτητές οι οποίοι εισήχθησαν στα πληττόμενα Τμήματα  καλούνται να αλλάξουν αντικείμενο σπουδών μιας και το επιστημονικό αντικείμενο το οποίο είχαν αρχικά επιλέξει εξαφανίζεται, και οδηγούνται στην απώλεια οποιωνδήποτε  εργασιακών και επαγγελματικών δικαιωμάτων τους».

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 25,Φεβρουάριος, 2013, 11:36 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr