Μείωση επικουρικών συντάξεων με το ενιαίο ταμείο που ανακοινώνεται αύριο

Αβέβαιο αναμένεται  το μέλλον των επικουρικών συντάξεων μετά τη συγχώνευση των επικουρικών ταμείων, η οποία  έχει ουσιαστικά  υποχρεωτικό χαρακτήρα καθώς  μόνο τέσσερα ταμεία κατάφεραν  να εξαιρεθούν, αποδεικνύοντας  ότι μπορούν να παραμείνουν βιώσιμα.

Τα τέσσερα ταμεία που πέρασαν τις εξετάσεις είναι των υπαλλήλων στα τρόφιμα, στις ασφαλιστικές εταιρείες, στα πετρελαιοειδή  και στα φάρμακα.

Με την πρόσφατη απόρριψη της αίτησης των τραπεζοϋπαλλήλων  να διατηρήσουν ανεξάρτητο το επικουρικό τους, στο ενιαίο επικουρικό ταμείο ΕΤΕΑ εντάσσονται τα επικουρικά του δημοσίου (ΤΕΑΔΥ, ΤΑΔΚΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ), το ΕΤΕΑΜ (επικουρικό του ΙΚΑ), το ΤΕΑΤΕΚΩ (ταμεία ΔΕΚΟ) και το ΕΤΑΤ των τραπεζοϋπαλλήλων.

Ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης  θα ανακοινώσει αύριο το τελικό σχέδιο για το ταμείο, αφού στο τέλος του μήνα εξαντλείται και η δίμηνη παράταση που δόθηκε  ώστε να αξιολογηθούν οι αναλογιστικές μελέτες βιωσιμότητας.  Αιτήσεις εξαίρεσης  είχαν καταθέσει το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ),  το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) και το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ). Σύμφωνα με το νόμο, αν θεωρηθεί αξιόπιστη η μελέτη βιωσιμότητας και εξαιρεθεί ένα ταμείο, μετατρέπεται αυτόματα σε επαγγελματικό ταμείο και σταματά να αξιώνει οποιαδήποτε κρατική επιχορήγηση.

Η μείωση των συντάξεων  για όσα ταμεία ενταχθούν στον ενιαίο φορέα  (που θα καλύπτει 2,5 εκατ. ασφαλισμένους και 1,6 εκατ. συνταξιούχους)  θεωρείται δεδομένη,  καθώς  όπως ορίζει ο νόμος, το ΕΤΕΑ θα πρέπει να φροντίζει να αναπροσαρμόζει  κάθε τρίμηνο το ύψος των παροχών του, ανάλογα με την αποδοτικότητα των κεφαλαίων του, ώστε να μην δημιουργείται έλλειμμα.

Διαβάστε περισσότερα: www.newmoney.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 25,Φεβρουάριος, 2013, 8:05 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr