Αναβλήθηκε η συζήτηση για το ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

Αναβλήθηκε, για  άγνωστο πότε, η συζήτηση επί του του ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΘΗΝΑ  στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων , η οποία ήταν προγραμματισμένη για αύριο Πέμπτη, στις 5 το απόγευμα.
 Οι λόγοι της αναβολής ήταν δυο:
Α. Το ζήτησε το ΠΑΣΟΚ, λόγω του Συνεδρίου του κινήματος
Β. Διότι υπάρχουν τεράστιες αντιδράσεις ως προς το περιεχόμενο του ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΘΗΝΑ, όχι μόνο από Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ αλλά και από τη Νέα Δημοκρατία, τους φοιτητές κυρίως αυτούς που με τις συγχωνεύσεις αλλάζουν γνωστικό αντικείμενο και την τοπική κοινωνία.
Ενώ το ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ θα θεσμοθετηθεί με Προεδρικό Διάταγμα ο υπουργός παιδείας ανέλαβε πρωτοβουλία για να συζητηθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων , στο πλαίσιο του διαλόγου.
Το αίτημα να τεθεί το Σχέδιο Αθηνά, προς συζήτηση στην Επιτροπή Μορωτικών Υποθέσεων , είχε θ΄σει στις 13 Φεβρουαρίου και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης κατά την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Νιγηρίας για οικονομική, επιστημονική και τεχνολογική συνεργασία».
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ (Εισηγητής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΕΚΜ): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Θα μου επιτρέψετε και με την άδειά σας, επειδή εδώ είναι και ο Υφυπουργός, ο κ.Παπαθεόδωρου, να βάλω δύο θέματα του ενός λεπτού μόνο.
Το πρώτο είναι το εξής. Μετά από συνεννόηση και προφορική συζήτηση,που είχα με τον κ. Αρβανιτόπουλο, τον Υπουργό, που ήταν και δική του θέση,απλώς ήταν μια επιβεβαίωση, ήταν μια παράκληση από πλευράς ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΕΚΜ, το Σχέδιο «Αθηνά» να έρθει στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για συζήτηση. Θα ήθελα να υποβάλω το αίτημα αυτό και σ’ εσάς τώρα και μέσω του Υφυπουργού. Στον Υπουργό είναι άλλο το αίτημα. Το αίτημα είναι να καθοριστεί όσο γίνεται πιο γρήγορα, ώστε να υπάρχει δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων με ό,τι σημαίνει αυτό και νομίζω ότι θα είναι μια πάρα πολύ χρήσιμη συζήτηση.esos.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 27,Φεβρουάριος, 2013, 7:49 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Αναβλήθηκε η συζήτηση για το ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής”

 1. ΑΝΤΩΝΗΣ

  Σε ΑΕΙ που εδρεύει στην Αθήνα (ένα από τα μεγάλα), τα τελευταία 13 με 15 χρόνια, μέχρι και σήμερα, έχει γίνει πληθώρα παράνομων προσλήψεων, με πλαστές προϋπηρεσίες κ.λπ., διαφόρων ημετέρων, συγγενών καθηγητών, υπαλλήλων (ενεργεία και συνταξιούχων). Η οικογενειοκρατία έχει κατακλύσει τα πάντα με ό,τι αυτό συνεπάγεται και καλά κρατεί!
  Τα τεχνάσματα και οι μεθοδεύσεις, για να κερδίσουν χρόνο, ώστε να μην εφαρμοσθεί το πρόγραμμα διαθεσιμότητας ή να το αναβάλλουν, ώστε να κερδίσουν χρόνο, για το αμαρτωλό και πάντα προστατευόμενο ΑΕΙ δεν έχει προηγούμενο. Εκβιάζουν με πρόσχημα την έρευνα κ.λπ. , (επειδή έχουν κλειδώσει όλα τα κτίρια), ώστε να δοθεί 3μηνη αναβολή, ούτως ώστε οι παράνομοι και οι επίορκοι που τους προσέλαβαν να παραμείνουν στην θέση τους!
  Κύριε Πρωθυπουργέ και Κύριε Υπουργέ Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μην ενδώσετε στα τεχνάσματα της συντεχνίας των πρυτάνεων και του οποιοδήποτε καθηγητή ΑΕΙ, όποια θέση και να έχει. Να μην υποχωρήσει πάλι η Κυβέρνηση σε αυτήν την συντεχνία, όπως έκανε με τον νόμο Διαμαντοπούλου, που, ενώ είχε υπερψηφισθεί στην Βουλή, κατάφεραν με τις διάφορες αντιδράσεις τους, να αλλαχτεί προς όφελός τους, κρατώντας τους πρυτάνεις, με τα γνωστά οδυνηρά αποτελέσματα (τα οποία ήταν, άλλωστε αναμενόμενα). Μην ενδίδετε στα τεχνάσματα, στις απειλές και στις μεθοδεύσεις της συντεχνίας, που απλώς θέλουν να κερδίσουν χρόνο, για να σώσουν «τα δικά τους παιδιά», την οικογενειοκρατία, τις «φαμίλιες», την ανομία, την διαπλοκή. Αν επαναληφτεί το ίδιο λάθος και φανεί η συντεχνία δυνατότερη της Κυβέρνησης, με τον Ελληνικό Λαό να δεινοπαθεί, πιστεύω ότι, θα πρέπει να παραιτηθεί η Κυβέρνηση.
  Η οικογενειοκρατία συνεπάγεται διαπλοκή, κλίκες, διαφθορά, εγκλήματα κατά του δημοσίου συμφέροντος. Τώρα, είναι ευκαιρία να διαλύσετε την οικογενειοκρατία, χωρίς καμία αναβολή.
  Δηλαδή, τι θέλουν να μας πουν από το άθλιο ΑΕΙ, ότι η οικογενειοκρατία, τα τέκνα και όλοι οι διάφοροι ημέτεροι, παράνομα προσληφθέντες κ.λπ., είναι αναντικατάστατοι;
  Οι υπάλληλοι άλλων υπηρεσιών που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα είναι «παιδιά ενός κατώτερου Θεού»;
  ΑΝΤΩΝΗΣ

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr