Πραγματοποιήθηκε η Επιτόπια Αυτοψία στο κτήριο «Μαθιουδάκη», από μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Επιτόπια αυτοψία στο κτήριο Μαθιουδάκη πραγματοποίησε χθες, Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου η Γενική Διευθύντρια Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού κα. Γατοπούλου και αντιπροσωπεία των μελών της επιτροπής του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Εν συνεχεία, τα στελέχη του Υπουργείου μετέβησαν στο γραφείο του Ατιπεριφερειάρχη Δημήτρη Σαββόπουλου και ακολούθησε σύσκεψη όπου συμμετείχαν η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, οι Δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας καθώς και εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων της Πόλης.

Όπως ανέφερε η κα. Γατοπούλου, «Η επίσκεψη του κλιμακίου έγινε με σκοπό να εξετασθεί εάν το κτήριο πληροί τον Νόμο περί Αρχαιοτήτων ως Νεότερο Μνημείο». Στη συνέχεια σημείωσε πως η αποστολή «δεν νομιμοποιείται να εκφράσει εκτιμήσεις, δεδομένου ότι η αρμοδιότητά τους εξαντλείται στο να μελετήσουν το εν λόγω κτήριο, να ακούσουν τις απόψεις των Φορέων και να δημιουργήσει ο καθένας μία άποψη την οποία θα κληθεί να μεταφέρει στην Ολομέλεια του Κεντρικού Συμβουλίου Νεοτέρων Μνημείων».

Το κλίμα της σύσκεψης ήταν γενικά καλό ενώ δεν έλειπε η ένταση και ο γενικός προβληματισμός για το παρόν θέμα. Ο Αντιπεριφερειάρχης σε δηλώσεις του ενέμεινε στην πρότασή του ότι «Είναι σημαντική η ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου» ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει τον προβληματισμό του προς τα στελέχη του υπουργείου για το ότι η απόφαση που θα ληφθεί κρύβει κίνδυνο να χαθούν τελικά δύο κτίρια. Τόσο το νέο αστυνομικό μέγαρο που κινδυνεύει να μην γίνει ποτέ, όσο και το υπάρχον κτίριο, το οποίο αν δεν υπάρξουν κονδύλια συντήρησης, με την πάροδο του χρόνου θα καταστραφεί.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 2,Μάρτιος, 2013, 8:23 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr