«Δομές Μουσικής Εκπαίδευσης και Μουσικά Ρεύματα στην Καστοριά του Μεσοπολέμου»

Ο Δήμος Καστοριάς πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα : «Δομές Μουσικής Εκπαίδευσης και Μουσικά Ρεύματα στην Καστοριά του Μεσοπολέμου» την οποία θα παρουσιάσει ο συμπολίτης μας Μουσικολόγος κ. Ιωάννης Τσακιρίδης .

Ο Ιωάννης Τσακιρίδης γεννήθηκε στην Καστοριά το 1985 και είναι Μουσικολόγος, απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΤΕΙ Ηπείρου καθώς και πτυχιούχος των Σχολών Ανώτερων Θεωρητικών της Αρμονίας, Αντιστίξεως και Διεύθυνσης Μπάντας. Ενασχολείται επαγγελματικά με την διδασκαλία πνευστών μουσικών οργάνων καθώς και με την οργάνωση και διεύθυνση μουσικών συνόλων κλασικής και παραδοσιακής μουσικής. Κατά καιρούς έχει διεξάγει μουσικολογικές έρευνες στην Άρτα, στη Πρέβεζα, τη Σητεία και το Ηράκλειο καθώς και πλείστες δημοσιεύσεις σε περιοδικά και εφημερίδες που αφορούν μείζονα μουσικολογικά ζητήματα. Επίσης, επί οκταετία ασχολείται ενεργά με την έρευνα και καταγραφή γεγονότων της καστοριανής τοπικής ιστορίας, δίνοντας έμφαση σε ζητήματα που αφορούν τη μουσική κίνηση στη πόλη της Καστοριάς, αρχές του 20ου αι.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 και ώρα 19:00μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καστοριάς .

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 4,Μάρτιος, 2013, 8:49 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

11 Σχόλια για “«Δομές Μουσικής Εκπαίδευσης και Μουσικά Ρεύματα στην Καστοριά του Μεσοπολέμου»”

 1. HP

  Σύμφωνα με το σχέδιο «Αθηνά»:

  ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ:

  ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ Δ Ε Ν Θ Α Υ Π Α Ρ Χ Ο Υ Ν ΣΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ:

  Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής ΤΕΙ Ηπείρου

  http://www.ethnos.gr/entheta.asp?catid=22814&subid=2&pubid=63792833

  http://www.tanea.gr/files/1/2013/%CE%A4%CE%95%CE%9B%CE%99%CE%9A%CE%97%20%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%A4%CE%91%CE%A3%CE%97%20%CE%91%CE%98%CE%97%CE%9D%CE%91.pdf

 2. Γιάννης Τσακιρίδης

  ΠΡΟΣ HP

  Ληγμένα ναρκωτικά παίρνεις ή ληγμένα ψυχοφάρμακα και γράφεις όλες αυτές τις αρλούμπες?

  ΥΓ. Μάλλον ο άντρας σου δεν πρέπει να σε γουστάρει και πόλυ για να μην έχεις τι να κάνεις και να ασχολείσαι μαζί μου. Πρόσεχε γιατί ακροβατείς στο κενό…

  Γιάννης Τσακιρίδης

 3. HP

  Πάλι ψέματα, Τσακιρίδης; Πάλι ψέματα; Πάλι στάχτη στα μάτια όσων δεν γνωρίζουν;

  Σταμάτα να αποκαλείς Μουσικών Σπουδών το ΤΕΙ της Άρτας. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΥΤΟ, ΜΑ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΥΤΗΣ. ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΦΕΥΡΕΣΗ.
  Μουσικών Σπουδών είναι τα τμήματα: ΑΠΘ (Θεσ/νίκη), Ιονίου (Κέρκυρα), Παν.Μακεδονίας (Θεσ/νίκη), Καποδιστριακό (Αθήνα). Και μόνον αυτά. Προδίδει τη μεγαλομανία σου και τα ψεύδη σου η μανία να αποκαλείς Μουσικών Σπουδών το ΤΕΙ Άρτας, που δεν είναι, ούτε ήταν ποτέ. ΕΛΕΟΣ!!!!

  Σταμάτα να αυτοαποκαλείσαι και να αυτοπροσδιορίζεσαι ως μουσικολόγος. Άλλο ερευνητής και άλλο μουσικολόγος. Ερευνητής μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε, ακόμα και κάποιος που δεν έχει σπουδάσει κάτι συγκεκριμένο, αλλά ερευνά ένα θέμα. Γιατί ρε Τσακιρίδη δεν γράφει μουσικολόγος στην περιγραφή του πτυχιούχου, και γράφει ερευνητής; Γιατί; Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις; Η ιστοσελίδα αυτή που ανάρτησα http://tlpm.teiep.gr/el/studies/graduate-description.html τα λέει όλα. Δεν γράφει πουθενά τη λέξη μουσικολόγος ή μουσικολογία. Ούτε ο τίτλος που έχεις δεν αναγράφει πουθενά τη λέξη μουσικολόγος ή μουσικολογία. Γιατί λες συνεχώς ψέματα και θέλεις να κοροϊδεύεις το κόσμο γύρω σου; Επειδή δεν έχει ακριβή πληροφόρηση επί του θέματος; ΔΕΙΞΕ ΜΑΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΣΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
  Και μην ξεχνάς: εν δυνάμει ερευνητής είναι ο κάθε ένας που έχει σπουδάσει κάτι. Δεν σημαίνει όμως πως είναι μουσικολόγος.
  Θέλεις να αυτοπροσδιορίζεσαι ως ερευνητής; Μπορείς να δηλώνεις και η μετενσάρκωση του δρ.Λίβινγκστόουν. Πάντως, ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΡΑΜΜΕΝΟ, Π Ο Υ Θ Ε Ν Α.

  Τώρα, στην Ελλάδα ΠΕ16.01 σημαίνει μουσικολογία. Το ΠΕ ξέρεις γιατί μπήκε για το ΤΕΙ της Αρτας; Επειδή υπήρχε το ΤΕ16 για του ωδειακούς. Και επειδή δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε πανεπιστημιακό επίπεδο ΑΕΙ.
  Επειδή το ΠΕ16.02 δεν είναι μουσικολογία, για το λόγο αυτό δεν μπορεί να ταυτιστεί με το ΠΕ16.01, οπότε ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
  Και επειδή με τα ψέματά σου αποπροσανατολίζεις τον κόσμο, ΜΑΘΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΩΣ ΣΤΟ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΠΕ16.01. ΟΧΙ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΠΕ16.02 ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕ.16. Διάβασέ το αυτό ξανά για να το καταλάβεις.

  Στην ιστοσελίδα του ΤΕΙ της Άρτας δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ. ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΟΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΡΤΑΣ. ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ. Γιατί ρε Τσακιρίδη; Θα μας πεις επιτέλους; Πάλι φταίει το καταστατικό και ο εφαρμοστικός νόμος; Γιατί λες τόσα ψέματα στο κοσμάκη;

  Το ότι θέλουν να βάλουν λουκέτο στη σχολή σου δεν σου λέει τίποτα; Ξαναστέλνω την ιστοσελίδα, υπάρχουν δεκάδες σχετικές στο διαδίκτυο για αυτό το θέμα:
  http://www.musicpaper.gr/paradounai-lavein/20/2932

  Τι σημασία έχει αν γράφει κάποια ή κάποιος επώνυμα ή ανώνυμα; Το ζητούμενο είναι να έχει επιχειρήματα ορθά. Εσύ που υπογράφεις επώνυμα, μόνο ψέματα λες στον κόσμο και φουσκωμένες αερολογίες. Και δεν απαντάς και στα ερωτήματα που έχουν τεθεί. Το αποφεύγεις συστηματικά. Γι΄αυτό σου λέω: μην συνεχίζεις, εκτίθεσαι συνεχώς και ανεπανόρθωτα.

  Κρίμα σε αυτούς που καλοπροαίρετα σε πιστεύουν και σε υποστηρίζουν. Όταν καταλάβουν τι γίνεται με την περίπτωσή σου, θα είναι πια αργά.

 4. tlpm

  1) Το τμήμα λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής έχει ένα πρόγραμμα σπουδών που επικεντρώνεται κυρίως στην επιστήμη της εθνομουσικολογίας, άσχετα του τι γράφει η περιγραφή πτυχιούχου και τα επαγγελματικά δικαιώματα. Όποιος έχει γνώσεις μουσικολογίας ας ελέγξει τα μαθήματα από το site.
  2) Το ότι δεν υπάρχει μουσικό μάθημα για την εισαγωγή στο τμήμα δεν είναι σφάλμα του τμήματος, αλλά όπως φαίνεται και από τους λιγοστούς αποφοίτους κάθε χρόνο, δε χαρίζονται πτυχία και θέλει πολύ κόπο για να τελειώσει κάποιος τη σχολή.
  3) Είναι γελοίο να υποστηρίζει κανείς ότι ο απόφοιτος δεν είναι μουσικολόγος, αφού για να αποφοιτήσει κάποιος φοιτητής πρέπει να παραδώσει την πτυχιακή του εργασία, την πρώτη του δηλαδή μουσικολογική έρευνα.

 5. Γιάννης Τσακιρίδης

  Οι απόφοιτοι του τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΤΕΙ Ηπείρου με τίτλο Τμήμα Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής μπορούν και μεταπτυχιακό να κάνουν και διδακτορικό σε όλα τα Πανεπιστήμια του Εσωτερικού και του Εξωτερικού, καθώς το εν λόγω τμήμα είναι τριτοβάθμιο ίδρυμα. Θα θελα να μας πεις που το αναφέρει ότι δεν μπορούν να κάνουν όλα τα παραπάνω. Το να προσπαθείς να υποβαθμίσεις το τμήμα και τις σπουδές μου είναι ματαιότητα και όποιο επιχείρημα προβάλεις είναι χωρίς αντίκρισμα. Αν βέβαια ίσχυαν όλα αυτά θα μπορούσες και επώνυμα να τα υπογράψεις, αλλά γνωρίζοντας ότι ψεύδεσαι ασύστολα κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία σου. Η εν λόγω σχολή εστιάζεται κυρίως στην μουσικολογική έρευνα του ελληνικού πολιτισμού και ευρύτερα των λαών της ανατολικής μεσογείου. Ο σκοπός του τμήματος είναι να βγάλει ερευνητές μουσικολόγους και όχι μουσικούς. Η πράξη πάνω σε ένα μουσικό όργανο αποτελεί ένα μέρος του προγράμματος σπουδών και όχι ο αυτοσκοπός. Ο σύνδεσμος που επικαλείσαι http://tlpm.teiep.gr/el/studies/graduate-description.html αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα και όχι τον τίτλο του πτυχιούχου. Αν δεν το είδες στο στ) λέει το εξής: Συμμετέχει σε σχετικά ερευνητικά προγράμματα Πανεπιστημίων, Τ.Ε.Ι. και άλλων ερευνητικών Κέντρων και οργανισμών. Το μυαλουδάκι σου το κατάλαβε αυτό? Ότι οι απόφοιτοι του τμήματος είναι κυρίως ερευνητές? Αυτό βέβαια φαίνεται και απο το πρόγραμμα σπουδών του εν λόγω τμήματος: http://tlpm.teiep.gr/el/studies/corriculum/62-2011-02-03-22-16-21.html. Επίσης να σου αναφέρω επειδή είσαι άσχετη, γιατί ξέρω ποιά είσαι ότι στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση για να διδάξεις δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι μουσικολόγος. Ακόμα και απόφοιτοι ωδείων με ένα πτυχίο Αρμονίας μπρούν να διδάξουν. Οσον αφορά το τμήμα μου, και εμείς δικαιούμαστε να διδάσκουμε στην Α/βάθμια και Β/βάθμια εκπαίδευση, το οποίο προβλέπεται και απο σχετικό προεδρικό διάταγμα. Αυτό που καθυστερεί είναι ο εφαρμοστικός νόμος. Ωστόσο, ένα απο τα επαγγελματικά μας δικαιώματα είναι και η διδασκαλία μουσικών οργάνων στα Μουσικά Σχολεία. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι οι απόφοιτοι του τμήματος ανήκουν στον κωδικό ΠΕ16.02. Ξέρεις τη σημαίνει ΠΕ? Θα στο πω εγώ γιατί μπορεί να μην ξέρεις. Σημαίνει Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΥΤΟ? Αν θες στο ξαναλέω. Επιπλέον, προσόν των αποφοίτων είναι και η παιδαγωγική επάρκεια, όπως προανέφερα καθώς το τμήμα είναι ενταγμένο στις καθηγητικές σχολές, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να σπουδάζω 2 χρόναι στη ΣΕΛΕΤΕ για την απόκτησή της.

  ΥΓ. Θα σε συμβούλευα να πάρεις κανα ψυχοφάρμακο γιατί δεν σε βλέπω καλά…

  Γιάννης Τσακιρίδης

 6. HP

  Ψεύδεται, για ακόμη μία φορά ο Τσακιρίδης, και αποκαλύπτεται σιγά-σιγά. Με τις ανακρίβειές του και τις αοριστολογίες του προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των ανθρώπων που δεν έχουν καμία γνώση πάνω στο θέμα.
  Διαβάστε τώρα για ποιον λόγο ψεύδεται ο Τσακιρίδης:

  1. Στην περιγραφή του πτυχιούχου του συγκεκριμένου ΤΕΙ ΔΕΝ υπάρχει πουθενά η λέξη μουσικολογία ή μουσικολόγος. Αυτό και μόνο αποδεικνύει πως κανένας απόφοιτος δεν μπορεί να αυτοπροσδιορίζεται ως μουσικολόγος. Διαβάστε εδώ: http://tlpm.teiep.gr/el/studies/graduate-description.html

  Σε αντίθεση με τα ΑΕΙ Μουσικών Σπουδών, όπου η λέξη Μουσικολογία και μουσικολόγος υπάρχει ως κατεύθυνση στο πρόγραμμα σπουδών.
  Από το Ιόνιο:
  «Το πτυχίο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών είναι ενιαίο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις κατευθύνσεις:
  Μουσική Σύνθεση
  Μουσική Εκτέλεση
  Μουσική Επιστήμη
  Oι δύο πρώτες εξασφαλίζουν επαγγελματική επάρκεια σε συνθέτες, εκτελεστές οργάνων, τραγουδιστές και μαέστρους χορωδίας ή ορχήστρας, ενώ η τρίτη επισφραγίζει την επάρκεια στη Mουσική Παιδαγωγική, τη Mουσική Tεχνολογία ή τη Mουσικολογία.» http://music.ionio.gr/gr/program/

  Από το ΑΠΘ:
  «Tα μαθήματα της ενιαίας μέχρι σήμερα κατεύθυνσης Mουσικολογίας και Mουσικοπαιδαγωγικής (βλ. A. KATEYΘYNΣH MOYΣIKOΛOΓIAΣ/MOYΣIKO- ΠAIΔAΓΩΓIKHΣ), καθώς και τα κοινά με αυτή μαθήματα της κατεύθυνσης Σύνθεσης εντάσσονται με βάση διάφορα κοινά γνωρίσματα σε 5 κύκλους.»
  http://www.mus.auth.gr/cms/?q=node/1

  Και να ξεκαθαρίσουμε κάτι τελευταίο: άλλο το «οι σπουδές βασίζονται στις αρχές της μουσικολογικής προσέγγισης και μεθοδολογίας» που λένε στο ΤΕΙ της Άρτας και άλλο το «είναι σπουδές μουσικολογίας». Μην τα μπερδεύουμε. ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΡΤΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΑΣ.

  2. ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ απόφοιτος του συγκεκριμένου ΤΕΙ δεν μπορεί να δουλέψει στην πρωτοβάθμια και μέση εκπαίδευση ως μουσικός. ΚΑΝΕΝΑΣ. Και ξέρετε γιατί; Ξέρεις γιατί, Τσακιρίδη; Επειδή ο απόφοιτος της σχολής αυτής ΔΕΝ είναι μουσικολόγος. Μπορεί να δουλέψει μόνο στα Μουσικά Σχολεία και μόνον εφόσον έχει αποκτήσει συγκεκριμένη ειδικότητα (όργανο παραδοσιακής μουσικής) που ανταποκρίνεται στη διδασκαλία αντίστοιχου μαθήματος του προγράμματος των Μουσικών Σχολείων. Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει ειδίκευση στο ταμπουρά, μπορεί να διδάξει το μάθημα του ταμπουρά και μόνον αυτό, αν κάποιος όμως έχει την οργανοποιία ως ειδίκευση, δεν μπορεί να εργασθεί σε σχολείο.
  Στην πρωτοβάθμια και μέση εκπαίδευση μπορεί να εργασθεί μόνον σε ειδικά προγράμματα που δεν έχουν εφαρμοστεί ποτέ μέχρι τώρα, είναι απλά υποθετική δυνατότητα.
  Στην εγκύκλιο του 2012 διαβάζουμε στο ΜΕΡΟΣ Β΄ – ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ότι
  Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ16.01 και ΤΕ16. [Δηλαδή: Όχι οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ16.02 απόφοιτοι του ΤΕΙ Άρτας]
  http://edu.klimaka.gr/ekpaideytikoi-anakoinvseis/anaplirotes-oromisthioi/576-ekpaidevtikoi-anaplhrwtes-moysikhs-egkyklios.html
  Επίσης, στην ίδια εγκύκλιο παρακάτω στο ΜΕΡΟΣ Γ’- ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ διαβάζουμε ότι ΜΟΝΟΝ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ μπορούν να προσληφθούν οι ΠΕ16.02 απόφοιτοι του ΤΕΙ Άρτας στα Μουσικά Σχολεία της χώρας.

  Κατάλαβες, Τσακιρίδη, με τα ψεύδη σου;

  3. Στο ΤΕΙ Άρτας δεν μπορείς να κάνεις μεταπτυχιακό, ούτε διδακτορικό φυσικά. Κανένας απόφοιτος του συγκεκριμένου ΤΕΙ δεν μπορεί να κάνει μεταπτυχιακό σε σχολή Μουσικολογίας. Γιατί, Τσακιρίδη, συμβαίνει αυτό;

  4. Αν το επίπεδο της σχολής απαιτούσε την εξέταση σε ειδικά μουσικά μαθήματα, να είσαι σίγουρος ότι αυτά θα είχαν εισαχθεί από την πρώτη στιγμή στις πανελλήνιες εξετάσεις. Γιατί όμως δεν συμβαίνει αυτό;

  5. Το ότι δεν παραδέχεσαι πως ΔΕΝ υπάρχει τμήμα Μουσικών Σπουδών στην Άρτα δείχνει πολλά. Σταμάτα να βαφτίζεις Μουσικών Σπουδών το ΤΕΙ Τμήμα Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής, που εντάσσεται στη Σχολή Mουσικής Tεχνολογίας του TEI Hπείρου και έχει έδρα την Άρτα.

  6. Έχουμε πολύ μεγάλη αμφιβολία και για τους τίτλους που αναφέρεις ότι κατέχεις. ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ. [Και τις ατάκες του τύπου «έλα να σου τρίψω τα πτυχία στη μούρη» που χρησιμοποιείς, να τις ρίχνεις σε αυτούς που σε ανέχονται, που τους διασκεδάζεις και δεν έχουν ιδέα για αυτά τα θέματα.]

  7. Και κλείνω: γιατί σύμφωνα με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ θέλουν να βάλουν λουκέτο στο ΤΕΙ Άρτας Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής; Επειδή είναι η φοβερή σχολή μουσικολογίας; http://www.musicpaper.gr/paradounai-lavein/20/2932

  Τσακιρίδη, σταμάτα τα ψεύδη και τη μεγαλομανία σου. Εκτίθεσαι ανεπανόρθωτα. Μαζί σου και αυτοί οι καλοπροαίρετοι που σε πιστεύουν και σε υποστηρίζουν.

 7. Γιάννης Τσακιρίδης

  Προς HP

  Την επόμενη φορά να μας πεις και το όνομά σου για να σου στείλουμε και τον ψυχίατρο, γιατί για να γράφεις όλες αυτές τις κοτσάνες πρέπει να πάσχεις εγκεφαλικά.

  ΥΓ. Λυπάμαι, θα ακολουθήσουν και άλλες διαλέξεις… σε καίει?

  Γιάννης Τσακιρίδης

 8. Γιάννης Τσακιρίδης

  1) Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα με τίτλο »Τμήμα Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής» ειδικεύεται στην μελέτη και έρευνα του ελληνικού μουσικού πολιτισμού, τόσο σε πρακτικό όσο και σε θεωρητικό επίπεδο. Η δομή του προγράμματος σπουδών, το οποίο είναι πρωτότυπο και εστιασμένο ώστε να δώσει τα απαραίτητα μεθοδολογικά εργαλεία στον μελλοντικό μουσικολόγο-ερευνητή, αποτελείται απο μαθήματα του κλάδου της μουσικολογίας, μεθοδολογίας της ιστορίας και της ανθρωπολογίας αλλά και των παιδαγωγικών, οι απόφοιτοι του τμήματος δεν προορίζονται μόνο ως μουσικολόγοι σε ερευνητικά κέντρα αλλά και ως εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Εδώ είναι και το πρόγραμμα σπουδών: http://tlpm.teiep.gr/el/studies/corriculum/62-2011-02-03-22-16-21.html
  Να σημειώσω σε αυτό το σημείο ότι το εν λόγω τμήμα χαρακτηρίζεται ως ΑΕΙ (ΚΩΔΙΚΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΕ16.02) και όχι ως ΤΕΙ απο το Υπουργείο Παιδείας και είναι ενταγμένο στις καθηγητικές σχολές μαζί και με τα άλλα πανεπιστημιακά τμήματα Μουσικών Σπουδών, βλεπε το εξής [( Σημειώνεται ότι Καθηγητικές σχολές κατά την έννοια των διατάξεων του άρθρου 2, παρ. 5 του ν. 1894/1990 (ΦΕΚ 110 Α΄), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8, παρ. 2 του ν. 3194/2003 (ΦΕΚ 267/τ. Α΄/20-11-2003), για τους διορισμούς εκπαιδευτικών και τις προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών από το έτος 2004 και εφεξής, νοούνται τα πανεπιστημιακά τμήματα, των οποίων οι πτυχιούχοι διορίζονται στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με τα άρθρα 12, 13 και 14 του ν. 1566/1985 και το άρθρο 19, παρ. 1 του ν. 3699/2008, χωρίς την απαίτηση πρόσθετου πτυχίου ή πιστοποιητικού παιδαγωγικής κατάρτισης, σε θέσεις εκπαιδευτικών των κλάδων ΠΕ60 Νηπιαγωγών, ΠΕ61 Νηπιαγωγών ΕΑΕ, ΠΕ70 Δασκάλων, ΠΕ71 Δασκάλων ΕΑΕ, και των κλάδων ΠΕ01 Θεολόγων, ΠΕ02 Φιλολόγων, ΠΕ03 Μαθηματικών, ΠΕ04 Φυσικών, ΠΕ05 Γαλλικής Γλώσσας, ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας, ΠΕ07 Γερμανικής Γλώσσας, ΠΕ08 Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής, ΠΕ15 Οικιακής Οικονομίας, ΠΕ16 Μουσικής (ΠΕ16.01, ΠΕ16.02 πτυχιούχων Πανεπιστημίων), ΠΕ32 Θεατρικών Σπουδών, ΠΕ33 Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (ΜΙΘΕ), ΠΕ34 Ιταλικής Γλώσσας, ΠΕ40 Ισπανικής Γλώσσας και του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς (ΠΕ19), καθώς και η Ανώτερη Σχολή Εκπαιδευτικών Τεχνολόγων Μηχανικών (Α.Σ.Ε.ΤΕ.Μ.) της Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε. και η Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) για διορισμό εκπαιδευτικών στον κλάδο ΠΕ17 (άρθρο 8, παρ. 2 του ν. 3194/2003, όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο 18, παρ. 5 του ν. 3404/2005 (ΦΕΚ 260/τ. Α΄/17-10-2005), το άρθρο 1, παρ. 3 του ν. 3687/2008 και το άρθρο 39, παρ. 1 του ν. 3794/2009).]
  2) Η εισαγωγή στο Τμήμα, όντως γίνεται χωρίς εξετάσεις, παρόλο που η διοίκηση του τμήματος επανειλημένα το έχει αιτηθεί στο Υπουργείο Παιδείς και για αυτό τον λόγω η σύμπληρωση του μηχανογραφικού πρέπει να γίνεται με προσοχή καθώς το εν λόγω τμήμα προυποθέτει μουσική κατάρτηση θεωτητική και πρακτική και είναι πολύ δύσκολο για κάποιον που δεν την έχει να αποφοιτήσει απο αυτό. Σχετικά με την βάση του τμήματος μπορώ να πω ότι είναι απο τις υψηλότερες σε σχέση με τα άλλα τμήματα μουσικών σπουδών των Πανεπιστημίων. Ειδικότερα φέτος το Μουσικών Σπουδών Κέρκυρας είχε 7352 μόρια, της Αθήνας 6465, Μουσικών Σπουδών Θεσσαλονίκης 11932, το Τμήμα Μουσικών Σπουδών Άρτας 9984. Τα μόρια στις εν λόγω σπουδές και γενικότερα ανταποκρίνονται στην ζήτηση των μαθητών και όχι στην παρεχόμενη ποιότητα σπουδών.

  Τέλος, ο παραπάνω συκοφάντης και υβριστής HP, καλά θα ήταν να ενημερώνεται σωστά πριν πει κάτι καθώς όλα τα παραπάνω δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα.

  Γιάννης Τσακιρίδης

 9. HP

  Να τονίσουμε, βεβαίως, πως η εισαγωγή στο τμήμα Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής, που εντάσσεται στη Σχολή Mουσικής Tεχνολογίας του TEI Hπείρου και έχει έδρα την Άρτα, γίνεται ΧΩΡΙΣ την εξέταση ειδικών μαθημάτων μουσικής. Δεν υπάρχει καμιά προϋπόθεση για το επίπεδο μουσικών γνώσεων ή τη μουσική μόρφωση που έχει ο κάθε εισακτέος, κοινώς, εισάγεται ο καθένας, ξέρει δεν ξέρει μουσική, αρκεί να πιάσει τις -εξαιρετικά χαμηλές- βάσεις της συγκεκριμένης σχολής.

 10. HP

  Κουίζ γνώσεων, απευθύνεται και στον Τσακιρίδη:

  Ερώτηση 1η: Ένας απόφοιτος της Παιδαγωγικής σχολής, ο οποίος διδάσκεται και παιδοψυχολογία, μπορεί να αυτοπροσδιορίζεται ως παιδοψυχολόγος;

  Ερώτηση 2η: Ο ίδιος απόφοιτος της παιδαγωγικής σχολής, επειδή διδάσκεται και μουσική, μπορεί να αυτοπροσδιορίζεται ως μουσικός;

  Ερώτηση 3η; Με ποιο δικαίωμα ο απόφοιτος του τμήματος ΤΕΙ Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής, που εντάσσεται στη Σχολή Mουσικής Tεχνολογίας του TEI Hπείρου και έχει έδρα την Άρτα, μπορεί να αυτοπροσδιορίζεται ως μουσικολόγος, επειδή διδάχθηκε κάποιο μάθημα μουσικολογίας;

  Ερώτηση 4η: Στην Ελλάδα είσαι -τελικά ακόμη και σήμερα- ό,τι δηλώσεις;

 11. HP

  Πρώτον: Δεν υπάρχει Τμήμα Μουσικών Σπουδών στην Άρτα.

  Δεύτερον: Η σχολή αυτή ονομάζεται Τμήμα Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής, που εντάσσεται στη Σχολή Mουσικής Tεχνολογίας του TEI Hπείρου και έχει έδρα την Άρτα.

  Τρίτον: ΚΑΝΕΝΑΣ απόφοιτος του τμήματος αυτού ΔΕΝ μπορεί να έχει ειδίκευση μουσικολόγου, επειδή αυτό το τμήμα ΔΕΝ παρέχει ειδικότητα μουσικολόγου, ΟΥΤΕ αυτό αναγράφεται πουθενά σε τίτλο που παρέχει η σχολή αυτή. http://tlpm.teiep.gr/el/studies/graduate-description.html

  Τέταρτον: Κανένα Ωδείο και κανένας τίτλος Ωδείου δεν μπορεί να παρέχει την ειδικότητα του μουσικολόγου.

  Πέμπτον: Υπάρχει δημοσιευμένη κάποια εργασία του Τσακιρίδη; Όχι σε κανένα φυλλάδιο του συλλόγου της Κολλοπετινίτσας, αλλά δημοσιευμένη σε έγκυρα μουσικολογικά περιοδικά ή στο διαδίκτυο. Υπάρχει κάποια εργασία του στο διαδίκτυο αναρτημένη, ή στοιχεία για αυτήν; Έστω κάποια στοιχεία; Έστω η παραμικρή πληροφορία;

  Έκτον: Καλά θα κάνει ο Τσακιρίδης να μετριάσει την ψυχοπαθολογική μεγαλομανία του, γιατί έχει καταντήσει να αποτελεί εξαπάτηση του αναγνωστικού κοινού, με τις ανακριβείς και ψευδείς πληροφορίες που δημοσιοποιεί στο βιογραφικό του.

  Έβδομον: Ο Δήμος Καστοριάς πρέπει να είναι επίσης πολύ προσεκτικός στο δελτίο τύπου για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, επειδή έτσι υποστηρίζει την ψυχοπαθολογική μεγαλομανία του Τσακιρίδη που κατάντησε εξαπάτηση προς το κοινό, και με τη σειρά του (αλλά άθελά του) εξαπατά και αυτός το αναγνωστικό και φιλομαθές κοινό της Καστοριάς και των περιχώρων.

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

 • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr