«Λουκέτο» στη Βουλή αν ξεπεραστεί το πλαφόν των υπερωριών

Αν οι μηνιαίες υπερωρίες τους φθάσουν τις 52 ώρες.

Το δικαίωμα να «μπλοκάρουν» νόμιμα το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης  έχουν οι υπάλληλοι της Βουλής καθώς με την νέα τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής δίνεται η δυνατότητα να κατεβάζουν ρολά αν οι μηνιαίες  υπερωρίες τους φθάσουν τις 52 ώρες.

Με τον τρόπο αυτό το Προεδρείο της Βουλής, από την μια προσαρμόζεται απόλυτα στις απαιτήσεις του υπουργείου Οικονομικών και της κυβέρνησης που πριν από λίγες εβδομάδες είχε φέρει σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, από την άλλη όμως ζητά και από την κυβέρνηση ανάλογη προσαρμογή.

Είναι δε χαρακτηριστικά τα λόγια του κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη που σε συνομιλία του με δημοσιογράφους είπε: «θα πρέπει και η κυβέρνηση να προσαρμόσει το νομοθετικό της έργο στις 52 ώρες υπερωριών που δίνει στους υπαλλήλους του κοινοβουλίου. Αν αυτές οι ώρες έχουν συμπληρωθεί και φέρουν νομοσχέδιο θα πρέπει να βγάλουν ΦΕΚ για επιπλέον υπερωρίες αλλιώς στις 3 το μεσημέρι η Βουλή θα είναι κλειστή».

Επιπροσθέτως, συνεργάτες του Προέδρου επικαλέστηκαν το παράδειγμα της προανακριτικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, της οποία η συνεδριάσεις ξεπερνούν τις 10 ώρες.

Πέραν αυτών, με τις τροποποιήσεις του Κανονισμού μειώνεται σημαντικά ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που δικαιούνται οι : Πρόεδρος της Βουλής, αντιπρόεδροι, πρώην πρόεδροι και πρώην πρωθυπουργοί, κόμματα κ.α. Συγκεκριμένα, από τις επόμενες εκλογές καταργείται μια θέση διπλωματικού συμβούλου και 2 υπαλλήλων επεξεργασίας κειμένων από το γραφείο του Προέδρου τη Βουλής, από μια θέση μετακλητών υπαλλήλων χάνουν οι αντιπρόεδροι, οι πρώην πρόεδροι και πρώην πρωθυπουργοί. Από δύο θέσεις χάνει το γραφείο της ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος και της αξιωματικής αντιπολίτευσης και από μια τα γραφεία των υπόλοιπων κομμάτων.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 5,Μάρτιος, 2013, 12:25 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr