Απάντηση στην Ραχήλ Μακρή σχετικά με την υποβάθμιση των προγραμμάτων » «Κατ’ οίκον φροντίδας ηλικιωμένων» και » Βοήθειας στο σπίτι»

«Καταδικαστέα η μη πληρωμή των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» από την κυβέρνηση- Ανάγκη για άμεση συνέχιση του προγράμματος «Κατ΄’ οίκον φροντίδας ηλικιωμένων»

Με πλήρη ανευθυνότητα χειρίζεται η κυβέρνηση τα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας για τους ηλικιωμένους. Όχι μόνο δεν έχουν αποπληρώσει τους εργαζομένους, οι οποίοι με αυταπάρνηση συνεχίζουν το κοινωφελές τους έργο, αλλά δεν έχουν ανανεώσει τις συμβάσεις με χρονικό ορίζοντα που να εξασφαλίζει το ευ ζην της τρίτης ηλικίας. Και ενώ τα κονδύλια έχουν εξασφαλιστεί, όπως φαίνεται από τις απαντήσεις των αναφορών, η κυβέρνηση με πλήρη ανευθυνότητα και πάλι δεν έχει προβεί στην αποπληρωμή των εργαζομένων. Αποτέλεσμα ο μακροχρόνιος εμπαιγμός τους καθώς και η υποβάθμιση του προγράμματος που συμπαραστέκεται σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και αναπηρίας.

Καλούμε τους δύο εμπλεκόμενους Υπουργούς να αποπληρώσουν άμεσα με τα κονδύλια που υπάρχουν ήδη διαθέσιμα τους εργαζόμενους και να συνεχιστεί το πρόγραμμα και έπειτα της 31 Μαρτίου, από τη στιγμή που υπάρχει ειδική εισφορά, καθ’ ότι το όλο δυσχερές οικονομικό περιβάλλον συντελεί στην αποδόμηση του εισοδήματος των συνταξιούχων με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνέπειες στην αξιοπρεπή διαβίωση τους. Η κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει τη στήριξη της τρίτης ηλικίας και να προβεί στις ανάλογες ενέργειες άμεσα.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 5,Μάρτιος, 2013, 5:27 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr