Τι προβλέπει η ρύθμιση για τα δάνεια

Ενώπιον της τελικής απόφασης για την ρύθμιση των δανείων βρίσκονται κυβέρνηση, τρόικα και οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών, καθώς το «καυτό» αυτό ζήτημα πρέπει να κλείσει πριν την ολοκλήρωση της επίσκεψης της τρόικας στην Αθήνα.
Σήμερα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας με τα στελέχη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών με στόχο να υπολογισθούν και να οριστικοποιηθούν οι όροι, αλλά και οι συνέπειες της επικείμενης ρύθμισης. Το ζήτημα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, έχει ήδη τεθεί και στις κατ” ιδίαν συναντήσεις των επικεφαλής της αντιπροσωπείας των δανειστών με τους τραπεζίτες.

Οι ενστάσεις από την πλευρά της τρόικας παραμένουν με βασικό επιχείρημα ότι «δεν πρέπει να υπάρξει υψηλό κόστος για τις τράπεζες». Ένσταση που συμμερίζεται απόλυτα και η Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς το κόστος θα επιβαρύνει τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας.

Τα στελέχη της τρόικας θέτουν βέτο ως προς την περίοδο χάριτος (αθροιστικά 4 χρόνια) που προβλέπεται στο σχέδιο της ρύθμισης και ζητούν την προσαρμογή της στα 2 έτη. Την αντίθεσή τους σημειώνουν όμως και στο επιτόκιο, το οποίο διαμορφώνεται στο 1,5% για την περίοδο χάριτος.

Τι προβλέπει η ρύθμιση

Αφορά τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια, τα οποία έχουν εγγύηση ακινήτου. Ο δανειολήπτης θα πρέπει να έχει ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ και την 1.1.2010 έως και σήμερα να έχει απωλέσει το 35% του εισοδήματός του.

Για τις κατηγορίες αυτές θα χορηγείται από τις τράπεζες περίοδος χάριτος τεσσάρων ετών, με επανεξέταση στα δύο χρόνια, κατά τη διάρκεια της οποίας θα καταβάλλονται μόνο τόκοι υπολογισμένοι με σταθερό επιτόκιο 1,5%. Το ποσό της τοκοπληρωμής δεν θα υπερβαίνει το 30% του φορολογητέου εισοδήματος. Για τους ανέργους η δόση μπορεί να είναι και μηδενική.

Η αντικειμενική αξία των ακινήτων, τα οποία υπάγονται στη ρύθμιση, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 180.000 ευρώ.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 6,Μάρτιος, 2013, 1:53 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr