Ενδοκυβερνητικούς κλυδωνισμούς προκαλεί η «Αθηνά»

Βουλή –

Ισχυρούς ενδοκυβερνητικούς τριγμούς προκαλεί το σχέδιο «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας στη Βουλή, με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ να κατηγορούν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ότι υπέκυψε στις πολιτικές πιέσεις και σχεδίασε το νέο ακαδημαϊκό χάρτη με βάση τοπικιστικά συμφέροντα.

Πρέπει δε να σημειωθεί ότι η κυρία Μαρία Ρεπούση, εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ, ήταν ιδιαίτερα επικριτική και ζήτησε από τον υπουργό Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο να αποσύρει το σχέδιο «και να φέρει νέο με διαφανή, αντικειμενικά και επιστημονικά κριτήρια».

Πιο αναλυτικά, η κυρία Ρεπούση σημείωσε πως «ο χάρτης που έχουμε σήμερα δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Πουθενά αλλού δεν έχουμε αυτή τη διασπορά. Πράγματι αναπτύχθηκε ένα σύστημα όχι προς το συμφέρον της παιδείας, ούτε των πολιτών. Κάθε φορά που είχαμε εκλογές είχαμε δημιουργία πολλών τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ».

Και πρόσθεσε: «Είπαμε από την αρχή ότι θα στηρίξει η ΔΗΜΑΡ τον επανασχεδιασμό, στο βαθμό που οι αλλαγές θα είναι συναρτημένες με επιστημονικά και αναπτυξιακά κριτήρια και όχι να υπακούουν σε τοπικές με μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Ενεργοποίηση ΑΔΙΠ είπαμε από την αρχή. Αντί γι’ αυτό, αντί να ενεργοποιηθεί η αρχή διασφάλισης και πιστοποίησης ποιότητας στην ανώτατη εκπαίδευση, το υπουργείο σχεδίασε αυτόν το νέο χάρτη με κλειστές τις πόρτες. Και το υπουργείο επένδυσε σε μια ιδιωτική εταιρεία την καταγραφή των στοιχείων».

Στην κορύφωση της κριτικής, η βουλευτής ανέφερε: «Γιατί δεν συνεδριάζει η ΑΔΙΠ; Να γίνει ριζική αναδιάρθρωση, προτείνουμε να γίνουν κοινοπραξίες πανεπιστημίων, ΤΕΙ και ερευνητικών κέντρων ανά περιφέρεια…  Να ξαναδεί τη διαδικασία το υπουργείο και να συνεδριάσουμε ξανά και να μας φέρει ένα νέο σχέδιο προεδρικού διατάγματος με διαφανή, αντικειμενικά και επιστημονικά κριτήρια».

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, η κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Έχουμε ενστάσεις για το σχέδιο που κατατέθηκε στο σύνολό του. Επιφυλάσσομαι γιατί το πήραμε χθες βράδυ, αλλά φαίνεται ότι η αναδιάρθρωση που πρωτίστως πρέπει να έχει ακαδημαϊκά και αναπτυξιακά κριτήρια, δεν είναι αυτή που θα έπρεπε».

«Δεν μπορούν να μπαίνουν και να βγαίνουν σχολές έτσι, σας αδικεί αυτό. Να έχουμε ένα πρόγραμμα στήριξης των φοιτητών που θα μετακινηθούν» συμπλήρωσε.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 6,Μάρτιος, 2013, 8:15 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr