Ποιες θέσεις εργασίας καταργούνται από έξι υπουργεία

Στη δημοσιότητα το κυβερνητικό σχέδιο για άμεσες απολύσεις εργαζομένων από έξι υπουργεία. Στόχος η εξοικονόμηση 20 εκατ. ευρώ. Αναλυτικά τι προβλέπεται.

Μειωμένες ως και 49% είναι οι οργανικές μονάδες των έξι υπουργείων, που εγκρίθηκαν την περασμένη εβδομάδα από το Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ οι δαπάνες που εξοικονομούνται αγγίζουν τα 20 εκατομμύρια ευρώ και οι θέσεις που καταργούνται ξεπερνούν τις 800.

Τα στοιχεία με τα οποία προκύπτει και το πλεονάζον προσωπικό, που σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο θα μπουν στο καθεστώς διαθεσιμότητας και εν συνεχεία κινητικότητας, δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Τα στοιχεία αφορούν τα υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών, Ναυτιλίας, Υγείας, Τουρισμού και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Όπως είναι γνωστό, τις επόμενες ημέρες θα εγκριθούν από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης (σήμερα συνεδρίασε και ολοκλήρωσε την αξιολόγηση των δομών) τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων Οικονομικών, Παιδείας, Άμυνας, Ανάπτυξης και Δημόσιας Τάξης.

Σημειώνεται ότι η αξιολόγηση των δομών των υπουργείων και τα νέα μειωμένα οργανογράμματά τους αποτελούν προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης από τους δανειστές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, στο υπουργείο Εξωτερικών οι οργανικές μονάδες μειώνονται κατά 32%, και γίνονται 153 από 224 που είναι σήμερα. Η εξοικονόμηση που προκύπτει ανέρχεται σε 1,016 εκατ. ευρώ, και προέρχεται από κατάργηση θέσεων πολιτικής ευθύνης και κατάργηση θέσεων μετακλητών υπαλλήλων. Σήμερα στο υπουργείο υπηρετούν 927 υπάλληλοι, ενώ προτείνεται να παραμείνουν 734 έως 784 υπάλληλοι.

Στο υπουργείο Εσωτερικών οι οργανικές μονάδες μειώνονται κατά 40% και σε 66 από 110 που είναι σήμερα. Η εξοικονόμηση που προκύπτει ανέρχεται σε 2,226 εκατ. ευρώ και προέρχεται από κτιριακή υποδομή και μισθώματα κτιρίων, λειτουργικές δαπάνες και μισθοδοσία. Σήμερα στο υπουργείο υπηρετούν 795 υπάλληλοι, ενώ προτείνεται να παραμείνουν 730.

Στο υπουργείο Ναυτιλίας οι οργανικές μονάδες μειώνονται κατά 34%, και από 254 που είναι σήμερα θα μείνουν 168. Η εξοικονόμηση που προκύπτει ανέρχεται σε 9,17 εκατ. ευρώ και προέρχεται από κατάργηση θέσεων ευθύνης και Γ.Γ. Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας. Σήμερα η υφιστάμενη στελέχωση είναι 8.132 υπάλληλοι, ενώ η προτεινόμενη προβλέπει την παραμονή 7.890.

Στο υπουργείο Υγείας οι οργανικές μονάδες μειώνονται κατά 39%, και θα μείνουν 80 από τις 131 που υφίστανται σήμερα. Η εξοικονόμηση που προκύπτει ανέρχεται σε 1,042 εκατ. ευρώ, και προέρχεται από κτιριακή υποδομή και μισθώματα, λειτουργικές δαπάνες, μισθοδοσία και πρόσθετες απολαβές. Σήμερα η υφιστάμενη στελέχωση είναι 791 υπάλληλοι, ενώ σύμφωνα με την προτεινόμενη στελέχωση θα παραμείνουν 685 έως 720.

Τέλος, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας οι οργανικές μονάδες μειώνονται σε ποσοστό 49% και θα παραμείνουν 43 από τις 85 υφιστάμενες.

Η εξοικονόμηση που προκύπτει ανέρχεται σε 1,579 εκατ. ευρώ και προέρχεται από λειτουργικές δαπάνες και κτιριακή υποδομή, μισθοδοσία και πρόσθετες απολαβές μείωση δαπάνης για τη διακίνηση του Τύπου. Η σημερινή στελέχωση είναι 582 υπάλληλοι, ενώ στην προτεινόμενη στελέχωση παραμένουν 427.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 6,Μάρτιος, 2013, 9:40 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr