Ανοικτή επιστολή παραίτησης του προέδρου του ΤΕΙ Δ.Μακεδονίας προς τον υπουργό παιδείας

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Μετά από πολλές, σοβαρές και συνετές προσπάθειες να προσαρμόσω, την πρώτη «πράξη» του Σχεδίου «Αθηνά», μαζί με το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιδρύματός μας, με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες για τη Δυτική Μακεδονία, ήρθε ο εμπαιγμός από το Υπουργείο Παιδείας με την δεύτερη «πράξη», η οποία μέσα σε λίγες μόνο ημέρες άλλαξε όλα τα δεδομένα, και η νέα σας απόφαση για την κατάργηση δύο επιπλέον Τμημάτων στην Κοζάνη οδηγεί σε τεράστια συρρίκνωση του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Είναι πλέον πέραν του βεβαίου, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, ότι η λεγόμενη διαβούλευση επί του σχεδίου «Αθηνά», διεξήχθη προσχηματικά και με σπασμωδικές κινήσεις επί προειλημμένων αποφάσεων. Το «Σχέδιο» οδηγεί στην πλήρη αποδυνάμωση αντί της ενδυνάμωσης, ενός από τα πλέον ισχυρά, τόσο στον εκπαιδευτικό όσο και στον ερευνητικό και κοινωνικό τομέα, Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της χώρας μας, του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Διαφαίνεται, κύριε Υπουργέ, ότι το Σχέδιο Αθηνά αποτελεί τον δούρειο ίππο για την πλήρη απαξίωση και κατεδάφιση του θεσμού της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στην πατρίδας μας, κυρίως δε βάλει κατά των Ιδρυμάτων της περιφέρειας.

Η συνείδησή μου, ως εκπαιδευτικού με πολυετή δράση στα κοινά του Ιδρύματος, αλλά και ως απλού πολίτη με κρίση και άποψη, δεν μου επιτρέπει να συναινέσω στην μεγάλη προσβολή που γίνεται στη τιμημένη γη της Δυτικής Μακεδονίας από το κράτος των Αθηνών. Παραφράζοντας τα συνετά λόγια του αείμνηστου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσου Παπαδόπουλου «παρέλαβα ένα αυτοδύναμο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και δεν συναινώ να παραδώσω περίπτερο».

Για όλους αυτούς τους λόγους, και παρά το γεγονός ότι διανύω τις τελευταίες μέρες της θητείας μου, επιτρέψτε μου να υποβάλλω σήμερα την παραίτηση μου από Πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, ως μία πράξη τελευταίας κραυγής αγωνίας, κρούοντας συγχρόνως τον κώδωνα του κινδύνου για την συνεχιζόμενη εκπαιδευτική και κοινωνική απομόνωση της Δυτικής Μακεδονίας, για την οποία και η τοπική κοινωνία έχει τις ευθύνες της.

Γ. Χαραλαμπίδης

Καθηγητής

Πρόεδρος ΤΕΙ ΔΜ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 8,Μάρτιος, 2013, 1:35 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr