ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ – ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ, Το σχέδιο νόμου για το νέο «Εθνικό Σύστημα Προστασίας και Ασφάλισης της Αγροτικής Δραστηριότητας»  • ΔΕΝ διατηρεί την αυτονομία και τον κοινωνικό χαρακτήρα του ΕΛ.Γ.Α. ως οργανισμού κοινής ωφέλειας, κύριου φορέα της αγροτικής δραστηριότητας
  • ΔΕΝ αντιμετωπίζει θεσμικά την απαλλαγή του ΕΛ.Γ.Α. από το χρέος του που έχει δημιουργηθεί, με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, για να υλοποιηθούν, κυρίως, πολιτικές αποφάσεις.
  • ΔΕΝ προβλέπει επαρκή χρηματοδότηση του υποχρεωτικού συστήματος ασφάλισης. Ζητάμε την ανάληψη του συνόλου των λειτουργικών δαπανών από το κράτος καθώς και χρηματοδότηση ισόποση των εισφορών των αγροτών.
  • ΑΦΑΙΡΕΙ αντικείμενο εργασιών του ΕΛΓΑ με τη μεταφορά του έργου των εκτιμήσεων για τα προγράμματα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων στις Περιφέρειες.
  • ΜΕΙΩΝΕΙ τις ασφαλιστικές παροχές προς τους αγρότες και δεν αποσαφηνίζεται το ασφαλιστικό τους αντικείμενο.
  • ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ τον ΕΛΓΑ από την δυνατότητα χρήσης χρηματοδοτικών μέσων που προβλέπονται από τον Καν. 73/2009 προς την κατεύθυνση της ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής.
  • ΘΙΓΕΙ επαγγελματικά δικαιώματα εργαζομένων και ΚΑΤΑΡΓΕΙ συλλογικές διαπραγματεύσεις ανοίγοντας το δρόμο για φθηνή – ανασφάλιστη εργασία.

Ο κοινωνικός χαρακτήρας του συστήματος εξαντλείται στην επιδότηση του ασφαλίστρου της προαιρετικής ιδιωτικής ασφάλισης.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΓΙΑ

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΛΟΜΟΙΡΑ ΣΟΥΛΙΟΥ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 2,Σεπτέμβριος, 2010, 8:07 πμ. στις Κατηγορίες ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr