Την Πέμπτη εκλογή Γραμματέα και Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

Κορυφώνονται οι παρασκηνιακές διεργασίες.

Κορυφώνονται οι παρασκηνιακές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, καθώς η συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος για την εκλογή του νέου γραμματέα και του πολιτικού συμβουλίου, ορίστηκε για την Πέμπτη.
Το ενδιαφέρον στρέφεται στη διαμάχη γύρω από την προώθηση του 35χρονου Νίκου Ανδρουλάκη για τη θέση του γραμματέα. Η πιο ισχυρή άποψη υποστηρίζει ότι η πανηγυρική εκλογή του κ. Ανδρουλάκη από το συνέδριο την πρώτη θέση, με σχεδόν διπλάσιο αριθμό σταυρών από το δεύτερο, αλλά και το γενικότερο μήνυμα υπέρ της ανανέωσης οδηγούν αυτομάτως στην επιλογή του νεαρού κρητικού στην κορυφαίου κομματική θέση.
Οι αρχικές επιφυλάξεις του Ευάγγελου Βενιζέλου για τον κ. Ανδρουλάκη κάμφθηκαν, όμως υπάρχουν ακόμη αντιρρήσεις και έντονες διαφωνίες από πολλά στελέχη, ακόμη και εντός της βενιζελικής πτέρυγας. Ο πρόεδρος του κόμματος κάνει προσπάθειες τις τελευταίες ημέρες να κάμψει τις αντιρρήσεις αυτές, ενώ θεωρείται πλέον δύσκολο αν όχι απίθανο να υπάρξει υποψηφιότητα για τη θέση του γραμματέα από την πλευρά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή από τις ομάδες των Μιχάλη Καρχιμάκη και Γιώργου Παναγιωτακόπουλου.
Πέραν του γραμματέα το ενδιαφέρον στρέφεται και στην εκλογή 13 μελών του πολιτικού συμβουλίου. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν ο κ. Βενιζέλος θα καταθέσει συνθετική πρόταση, ούτε εάν ο ίδιος επιθυμεί ένα πολιτικό συμβούλιο με συμμετοχή και ιστορικών και προβεβλημένων στελεχών ή θέλει ολοκληρωτική ανανέωση. Στην πρώτη περίπτωση είναι σαφές ότι θα εκλεγούν στελέχη όπως ο Κώστας Σκανδαλίδης ή ο Δημήτρης Ρέππας, στη δεύτερη όμως ουδείς μπορεί να προβλέψει πόσο σαρωτική θα είναι η εισβολή της νέας γενιάς στα ηγετικά κλιμάκια. Πάντως θεωρείται πιθανόν να προωθηθούν και πολλές γυναίκες στο πολιτικό συμβούλιο, μεταξύ αυτών η Φώφη Γεννηματά, η Τόνια Αντωνίου, η Συλβάνα Ράπτη και άλλες.
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 12,Μάρτιος, 2013, 8:48 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr