Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αποσύρει το σχέδιο « Αθηνά»

Η οριστικοποίηση του ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΘΗΝΑ και η τροποποίηση του προς το ακόμα χειρότερο οδηγούν στη περαιτέρω συρρίκνωση των ΤΕΙ και ειδικότερα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Η πρόθεση του Υπουργείου για το μέλλον των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και του δικού μας περισσότερο είναι σαφής. Θέλει να καταργηθούν και στην θέση τους να φυτρώσουν ιδιωτικά κολέγια στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη που θα συγκεντρώνουν και θα διαχειρίζονται όλο το δυναμικό της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οδηγώντας τη Δημόσια Εκπαίδευση και τα Περιφερειακά Ιδρύματα σε μαρασμό.

Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας είναι ένας θεσμός που με συνέπεια και συνέχεια, εδώ και τριανταπέντε χρόνια, υπηρέτησε τον ακαδημαικό του ρόλο αλλά και την οικονομική και κοινωνική ζωή της Περιφέρειας. Δεν είναι δυνατόν όλα αυτά να καταργούνται με μία απόφαση κάποιων εγκεφάλων στην Αθήνα.

Οι Σύλλογοι μας πλήρως εναρμονισμένοι με το αίτημα της κοινωνίας της περιοχής θα σταθεί ανάχωμα στο όποιο ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ θέλει να καταργήσει αυτήν την λειτουργία.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αποσύρει το σχέδιο « Αθηνά» και να προχωρήσει σε πραγματικό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους.

Λέμε,

ΟΧΙ σε κάθε είδους μεθόδευσης και προσπάθεια περαιτέρω υποβάθμισης της κοινωνικής, εργασιακής, οικονομικής και επιστημονικής υπόστασης της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

ΝΑΙ στην ανάγκη ανασυγκρότησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης, με αντικειμενική αξιολόγηση, με ακαδημαϊκά κριτήρια και πάνω στη βάση της Περιφερειακής Ανάπτυξης της Χώρας.

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ε.Σ.Ε.Π ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ & ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 14,Μάρτιος, 2013, 8:58 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr