Παράταση ασφαλιστικής κάλυψης για ανέργους και υγειονομικής για ασφαλισμένους ΙΚΑ – ΕΤΑΜ

Παράταση της ασφαλιστική κάλυψης των ανέργων και της υγειονομικής των ασφαλισμένων του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και των μελών των οικογενειών τους προβλέπει διάταξη νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Ειδικότερα προβλέπεται ότι:
– Η ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων παρατείνεται μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2014.
– Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και τα μέλη της οικογενείας τους καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ για παροχές ασθένειας σε είδος μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2014, εφόσον έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης είτε το προηγούμενο ημερολογιακό έτος είτα κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι μέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του δεκαπεντάμηνου.
– Η παραπάνω παράταση ισχύει και για τους εργαζόμενους της επιχείρησης «Εταιρεία Τροχαίου Υλικού Ελλάδας» και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Μέχρι να εκδοθεί ο σχετικός νόμος και για να μη μείνουν ανασφάλιστοι οι άνεργοι, οι υποαπασχολούμενοι και τα μέλη των οικογενειών τους, οι υπηρεσίες του ΙΚΑ προβαίνουν:
1. Στη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας των ασφαλισμένων για τη χορήγηση παροχών ασθένειας σε είδος, (ιατρική, φαρμακευτική, νοσοκομειακή κλπ), εφόσον έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2012), είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του δεκαπενταμήνου.
2. Στην παράταση της ασφαλιστικής κάλυψης για παροχές ασθένειας σε είδος έως τις 28 Φεβρουαρίου του 2014, των ανέργων που έχουν κάνει χρήση των διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 5 του ν. 2768/1999 (Α΄ 273) όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.
Με τη συγκεκριμένη διάταξη οι ανασφάλιστοι άνεργοι ηλικίας από 29 έως 55 ετών καλύπτονται για δύο χρόνια από τον ασφαλιστικό φορέα στον οποίο ήταν ασφαλισμένοι πριν από τη διακοπή της εργασίας τους, εφόσον έχουν συμπληρώσει 600 ημέρες ασφάλισης. Από το 30ο έτος οι ημέρες ασφάλισης αυξάνονται κατά 100 ημέρες για κάθε έτος.
3. Στη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας για τη χορήγηση παροχών ασθένειας σε είδος στους εργαζόμενους της επιχείρησης με την επωνυμία «Εταιρεία Τροχαίου Υλικού Ελλάδος ΑΕ», χωρίς την συμπλήρωση των απαιτούμενων ημερών ασφάλισης.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 16,Μάρτιος, 2013, 12:13 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr