Η φύση είναι πανέξυπνη οι άνθρωποι ;

Παραφράζοντας  την γνωστή ρήση δηλώνω ότι «η  φύση είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε   μόνο στους οικολόγους». Είναι υπόθεση όλων. Όλων ! Όχι μόνο όσων  έχουν σπουδάσει και έχουν ειδικές γνώσεις αλλά και όσων έχουν την στοιχειώδη μόρφωση ,όσων  κυρίως  ζουν «μέσα στην φύση», περπατούν ,εργάζονται περιεργάζονται ένα παράξενο έντομο ,απολαμβάνουν  ένα υπέροχο φυτό κλπ΄. Η φύση  είναι πάνσοφη έχει επιζήσει χιλιάδες χρόνια με την δυνατότητα της να αυτοπροστατέυεται και να ισορροπεί . « Όταν αυξάνονται οι λαγοί έχουν τροφή οι αλεπούδες, άρα θα αυξηθούν και αυτές με αποτέλεσμα να επέλθει η πολυπόθητη ισορροπία» .Τι μπορεί να πει κάποιος στα παραπάνω όταν κάποιοι παραβλέπουν  αυτόν τον κανόνα και αφήνουν  χιλιάδες ζωάκια σε μία περιοχή που δεν έχει κανένα παρόμοιο είδος; Πως θα τραφούν αυτά; Μαζί με την σίγουρη  εξαφάνισή τους  όσα επιζήσουν μοιραία θα εξαφανίσουν κάποια άλλα είδη. Αυτό  και αν δεν είναι δεν είναι καταστροφή! Για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά χρειάζεται να γίνει μία ανταλλαγή απόψεων καλοπροαίρετη και φιλική πάνω  σ ΄ αυτά τα θέματα. Ένας  επανασχεδιασμός για το περιεχόμενο και τον τρόπο  διδασκαλίας της οικολογίας στην εκπαίδευση . Δυστυχώς από μερικούς  καλλιεργείται ένα κλίμα πολεμικής  σύγκρουσης  . Και ως γνωστό  «τα πάντα εν σοφία εποίησας».Εμείς  γιατί άραγε το ξεχνάμε; Γιατί Βγάζουμε πάνω της, τα  απωθημένα μας ;Γιατί ….

  • Ο Βασίλης  Κωνσταντίνου είναι δημότης Καστοριάς , Δ/ντής Γυμνασίου Κορησού και Γραμματέα του Ιδρύματος «Ηρακλής Καλλισθένης»
  • Το άρθρο είναι γραμμένο για τον alphafm.gr
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 2,Σεπτέμβριος, 2010, 7:43 μμ. στις Κατηγορίες ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr