«Εκπτώσεις» 100 ευρώ στο ΕΕΤΗΔΕ αλλά και νέος ΦΑΠ για το 2013

Ετοιμάζουν το χρονοδιάγραμμα για τις αποχωρήσεις από το δημόσιο.

Να «χρυσώσει το χάπι» με περίπου 100 ευρώ λιγότερο φόρο για κάθε ιδιοκτήτη επιχειρεί η κυβέρνηση, υποσχόμενη «ηπιότερο» ειδικό τέλος ακινήτων για φέτος.
Ανοιχτό παραμένει όμως το ζήτημα εάν τελικώς θα εισπραχθεί και το 2013 ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας που θεωρητικά θα ..καταργείτο μαζί με το ΕΕΤΗΔΕ από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων που παραπέμπεται για το 2014. Με βάση νόμο πάντως, ο ΦΑΠ ισχύει και για το 2013 με τους ίδιους όρους που επιβλήθηκε και για τα έτη 2011 και 2012 (αφορολόγητο 200.000 ευρώ και συντελεστές φόρου 0,2%-2%).
Πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών πάντως προϊδεάζουν για «ηπιότερο» χαράτσι στα ακίνητα. Όπως διευκρινίζουν όμως πηγές του υπουργείου Οικονομικών είναι ότι δεν θα γίνουν «εκπτώσεις» στα 3,2 δισ. ευρώ που ο κρατικός προϋπολογισμός προβλέπει πως θα εισπραχθούν το 2013.
Αν το ΕΕΤΗΔΕ του 2013 θα μειωθεί , αυτό θα ισχύει κυρίως για τους μικροϊδιοκτήτες.  Για αυτούς εξετάζεται μια μείωση έως 20%. Το Ειδικό Τέλος Ακινήτων ίσως θα ξεκινά -όπως εισηγούνται υπηρεσιακοί παράγοντες- από τα 3 ή 4 ευρώ το τμ αντί από 5 ευρώ το τμ και το όφελος θα αγγίζει, για όσους έχουν παλαιά και μικρά σπίτια, το 20% σε σχέση με το 2012 (περίπου 100 ευρώ το χρόνο δηλαδή για τους περισσότερους που ανήκουν στην κατηγορία των «μικρών» ιδιοκτητών).
Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση ευελπιστεί να κλείσει το «μέτωπο» με την Τρόικα για τους φόρους ακινήτων και να επικεντρωθεί στο πρόγραμμα μείωσης των υπαλλήλων στο δημόσιο. Για το θέμα αυτό, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως «υπήρξε πρόοδος» στις συζητήσεις που είχαν το βράδυ χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Δοικητικής Μεταρρύθμισης κ.Αντώνης Μανιτάκης, ώστε να παρουσιαστεί στους ξένους ελεγκτές ένα πειστικό χρονοδιάγραμμα αποχωρήσεων στο τέλος του μηνός.
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 19,Μάρτιος, 2013, 7:22 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr