Από το ερχόμενο Σάββατο, 1η Μαΐου, ισχύει το θερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

11:36 – Από τις 23:00 ως τις 07:00 το πρωί τα τιμολόγια θα είναι μειωμένα. Το χειμώνα δηλαδή από 1 Νοεμβρίου έως 30 Απριλίου η μειωμένη χρέωση χορηγείται και για δύο ώρες το μεσημέρι (2.00-8.00 το πρωί και 15.30-17.30 το μεσημέρι). Στο μεταξύ, η Εταιρία προτείνει τη σταδιακή αύξηση των τιμολογίων του ηλεκτρικού από το 2011, ενόψει της κατάργησης της δωρεάν κατανομής δικαιωμάτων εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου το 2013 που αυξάνει το κόστος παραγωγής ρεύματος. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο άμεσης απελευθέρωσης των τιμολογίων, στο πλαίσιο της συμφωνίας με την ΕΕ και το ΔΝΤ χωρίς, όπως είπε, να έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα στην επιχείρηση.

Ο ίδιος υπογράμμισε πάντως ότι οι συστάσεις του ΔΝΤ για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας περιλαμβάνουν και μειώσεις τιμών, κάτι που αφορά προφανώς και την ενέργεια οπότε το παζλ γίνεται πιο σύνθετο.

Η γενική κατεύθυνση των προτάσεων που έχει ήδη υποβάλει η ΔΕΗ στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας είναι τα τιμολόγια να αντανακλούν το κόστος παραγωγής και να αποφεύγονται οι επιδοτήσεις, που σημαίνει ότι θα πρέπει να μειωθούν τα τιμολόγια με υψηλά περιθώρια κέρδους και να αυξηθούν τα ζημιογόνα.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 28,Απρίλιος, 2010, 11:38 πμ. στις Κατηγορίες ΕΛΛΑΔΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr