Στη «φάκα» 11.000 φορολογούμενοι που έβγαζαν τα λεφτά τους έξω

Πίστωση χρόνου για άλλους 2.500 ελεγχόμενους.

Αντιμέτωποι με την επιβολή πρόσθετων φόρων και προστίμων βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι 11.000 φορολογούμενοι που πιάστηκαν να βγάζουν χρήματα σε τράπεζες του εξωτερικού την περίοδο της κρίσης (2009-2011) χωρίς να δικαιολογούνται από τα πολύ χαμηλά εισοδήματα που δήλωναν στην εφορία.
Η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων έκλεισε χθες την ηλεκτρονική πύλη μέσω της οποίας είχαν την δυνατότητα να υποβάλουν συμπληρωματικές δηλώσεις οι 24.710 καταθέτες του εξωτερικού, στους οποίους εστάλησαν ειδοποιητήρια προκειμένου να δικαιολογήσουν τις διαφορές που εντοπίστηκαν ανάμεσα στα δηλωθέντα εισοδήματα και στα ποσά των εμβασμάτων που εντόπισε η ΓΓΠΣ.
Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν τα εξής:
· 13.701 φορολογούμενοι ή το 55% ανταποκρίθηκαν και υπέβαλαν πρόσθετα στοιχεία, είτε αποκαλύπτοντας αδήλωτα εισοδήματα είτε δικαιολογώντας τις διαφορές, με κέρδη από μετοχές, τόκους καταθέσεων, κληρονομιές ή ακόμα και δωρεές από λίστες γάμου.
Ακόμα ωστόσο δεν είναι σαφές πόσοι δικαιολογούν και πόσοι όχι τα κεφάλαια που έβγαλαν στο εξωτερικό ενώ ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης αποφεύγει να κάνει εκτιμήσεις για το ύψος των φόρων που μπορεί τελικά να εισπραχθεί. Σημειώνεται ότι για τους 24.710 φορολογούμενους διαπιστώθηκε, ότι κεφαλαία που μετέφεραν στο εξωτερικό είναι μεγαλύτερα κατά 7 δισ. ευρώ από τα εισοδήματα που δήλωσαν. Την επεξεργασία των στοιχείων που υποβλήθηκαν και την βεβαίωση των πρόσθετων φόρων και προσαυξήσεων αναλαμβάνουν ώρα οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.
· Περίπου 8.500 επιστολές γύρισαν πίσω χωρίς αποδέκτη με αρμόδιο παράγοντα του υπουργείου να εξηγεί ότι «είτε πρόκειται για επιχειρήσεις που έχουν πτωχεύσει, είτε για φορολογούμενους οι οποίοι έχουν αποβιώσει». Για τις 8.500 υποθέσεις θα γίνει έρευνα και θα αναζητηθούν οι συνυπόχρεοι.
· Σε εκκρεμότητα παραμένουν οι φάκελοι 2.500 φορολογουμένων οι οποίοι ενώ έλαβαν την επιστολή της ΓΓΠΣ, δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του υπουργείου Οικονομικών. Πολλοί εξ αυτών όμως έχουν ζητήσει «προσωπική» παράταση, πέραν της 20 Μαρτίου από τον προϊστάμενο της εφορίας τους, δυνατότητα που είχε παρασχεθεί με σχετική εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη σε όσους φορολογούμενους χρειάζονταν περισσότερο χρόνο για να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 21,Μάρτιος, 2013, 10:40 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr