ΥΠΕΣ: Επιχείρηση «απολύστε τους επίορκους από τους ΟΤΑ»

Προσπάθεια να «τρέξουν» τα (ανενεργά) πειθαρχικά συμβούλια στους ΟΤΑ, τα οποία,  παρότι ορίσθηκαν προ δύο μηνών, δεν λειτούργησαν με αποτέλεσμα να συνεχίζεται επ’ αόριστον η ασυλία των πολλών επίορκων υπαλλήλων*, κάνει το υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο της  επίσπευσης των διαδικασίων από πλευράς κυβέρνησης ελέω τρόικας. Για το λόγο αυτό ο υπουργός Ε. Στυλιανίδης προχώρησε χθες στην τροποποίηση της αρχικής του απόφασης για τη σύσταση 12 πειθαρχικών συμβουλίων για τους υπαλλήλους των ΟΤΑ που είχε υπογράψει στις αρχές Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, στα 12 νέα πειθαρχικά που συστήνονται στις 13 περιφέρειες της χώρας αντικαθίστανται, κυρίως, οι δικαστικοί του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αλλά και στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, που όλο αυτό το διάστημα απουσίαζαν επικαλούμενοι φόρτο εργασίας αλλά και την «απουσία» αποζημίωσης για την επιπρόσθετη ενασχόλησή τους στο Δημόσιο.

Δώδεκα τριμελή συμβούλια

Υπενθυμίζεται ότι στα Πειθαρχικά, προΐσταται πρωτοδίκης και μετέχουν ένας δικαστής από το Νομικό Συμβούλιο και ένας προϊστάμενος υπηρεσίας από τους ΟΤΑ, ενώ γραμματέας του τριμελούς Πειθαρχικού ορίζεται υπάλληλος ΠΕ.

Να σημειωθεί ότι με βάση και τη νέα απόφαση του υπουργού Εσωτερικών συστήνονται: Δύο Πειθαρχικά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και από ένα στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Κρήτης, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Ηπείρου, Πελοποννήσου.  Επιπλέον, από ένα κοινό δημιουργείται στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, ενώ δύο κοινά συστήνονται στις Περιφέρειες Αττικής, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου.

 

* Το 40% των επίορκων της λίστας Ρακιντζή προέρχεται από τους ΟΤΑ.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 23,Μάρτιος, 2013, 8:22 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr