Χάνονται οι καταθέσεις πάνω από €100 χιλ. στη Λαϊκή

Περίπου το 90% των χρημάτων τους υπολογίζεται ότι θα χάσουν οι μεγαλοκαταθέτες της Λαϊκής Τράπεζας, με την υλοποίηση του σχεδίου διάσωσης της, το οποίο ψηφίζεται την Παρασκευή στην κυπριακή Βουλή. Το ν/σ προβλέπει ότι η τράπεζα διαχωρίζεται σε good-bad bank και οι καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ πηγαίνουν στο «προβληματικό κομμάτι» της που θα εκκαθαριστεί, ενώ το υγιές τμήμα της θα ενσωματωθεί στην Τρ. Κύπρου.

Αυτό σημαίνει ότι τα ποσά καταθέσεων ανω των 100.000 ευρώ θα είναι δεσμευμένα ώσπου να προχωρήσει η εκκαθάριση (τουλάχιστον 3-5 χρόνια). Υπολογίζεται ότι οι καταθέτες θα χάσουν τελικά το 90% των χρημάτων τους.

Οι καταθέσεις μέχρι 100.000 διασφαλίζονται πλήρως, οπως τόνισε και ο ο Διοικητής  της κεντρικής τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης, ανακοινώνοντας  την κατάρτιση νομοσχεδίου για την διάσωση-εξυγίανση-αναδιάρθρωση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 23,Μάρτιος, 2013, 7:43 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr