Χάος στην Κύπρο. Χάνουν τα χρήματα τους όλοι οι καταθέτες για ποσά πάνω από 100.00 ευρώ – Απόφαση ΣΟΚ και για πολλούς Έλληνες

Χάος και στις Ελληνικές τράπεζες από αύριο – Μάλλον θα σπεύσουν πολλοί να βγάλουν χρήματα –

Με βάση την απόφαση, η Λαϊκή κλείνει, χωρίζεται σε καλή και κακή, η καλή συγχωνεύεται με την Κύπρου και η κακή ρευστοποιείται. Οι καταθέτες λαμβάνουν αποζημιώσεις μέχρι του ποσού των 100.000 και όλα τα μεγαλύτερα ποσά χάνονται (100% κούρεμα). Η Κύπρου με το καλό κομμάτι της Λαϊκής θα υποστούν αναδιάρθρωση με κούρεμα στις καταθέσεις, και πάλι άνω των 100.000, σε ποσοστό ανάμεσα στο 32% και το 45%. Το ποσοστό δεν ανακοινώθηκε, διότι μένει να υπολογιστεί η τελική νέα κατάσταση της τράπεζας, όμως είναι υποχρεωτικό πως θα πρέπει να κουρέψει τόσο, ώστε να έχει δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας 9%.

Με βάση τη συμφωνία η ΕΚΤ δεν θα διακόψει την χρηματοδότηση του κυπριακού συστήματος και δε θα καταστήσει άμεσα απαιτητά τα 9,2 δισ. ευρώ που έχει δανείσει μέσω του ELA στην υπό κλείσιμο Λαϊκή. Ταυτόχρονα θα επιβληθούν περιορισμοί στη διακίνηση κεφαλαίων, άγνωστης έκτασης και διάρκειας, ενώ και οι τράπεζες δεν θα ανοίξουν την Τρίτη, αλλά σε άγνωστο μεταγενέστερο χρόνο, αφού ληφθούν μια σειρά μέτρων.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 25,Μάρτιος, 2013, 10:52 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr