Περιμένουν αύξηση μέχρι και 30% του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία στην Κρήτη . Η Δ.Μακεδονία και η περιφέρεια ΜΗΔΕΝΙΚΗ προβολή…..

ΕΚΘΕΣΗ MITT 2013, ΜΟΣΧΑ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ALPHAFM.GR – Πολλές περιοχές από την έκθεση MITT 2013 περιμένουν πολλά. Η μικρότερη και πιο κακή συμμετοχή και προβολή ίσως για την δική μα την περιφέρεια. Δείτε μερικά στοιχεία για την »δυνατή» Κρήτη, αλλά και τον αγώνα που δίνουν για αύξηση επισκεπτών.

Θετικά ήταν τα αποτελέσματα από την ενιαία προβολή της Κρήτης στη Ρωσία από την Περιφέρεια και τους τουριστικούς φορείς του νησιού που συμμετείχαν με οργανωμένο περίπτερο στην τουριστική έκθεση της Μόσχας ΜΙΤΤ 2013.

«Η Κρήτη μέσω της Περιφέρειας και σε συνεργασία με τους τουριστικούς φορείς έδωσε δυναμικό παρόν και προβλήθηκε ενιαία στη ρώσικη αγορά αλλά και διεθνώς. Η αύξηση από τη ρώσικη αγορά στην Κρήτη εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 30% φέτος»
δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης και επικεφαλής της αποστολής στη Μόσχα Ευριπίδης Κουκιαδάκης,
προσθέτοντας ότι «η Περιφέρεια με στοχευμένες δράσεις και τη συμμετοχή των τοπικών φορέων προωθεί την ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού αλλά και την ενίσχυση των εξαγωγών των πιστοποιημένων κρητικών προϊόντων».

Στην παρουσία της Κρήτης στη Ρωσία μέσω της Περιφέρειας, αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους ο πρόεδρος Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχ. Βλατάκης αλλά και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαν. Χαλκιαδάκης οι οποίοι και επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις για αναμενόμενη αύξηση μέχρι και 30% του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία στην Κρήτη και την Ελλάδα.

Η κρητική αποστολή, είχε σειρά επαφών, με παράγοντες του τουρισμού, των ρωσικών ΜΜΕ και του τοπικού κλήρου,
το δε περίπτερο της Περιφέρειας που διαφήμιζε την Κρήτη ενιαία, αποτέλεσε πόλο έλξης κορυφαίων παραγόντων της διεθνούς τουριστικής αγοράς και άλλων επισκεπτών της έκθεσης.

Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφτηκε ο γενικός γραμματέας Τουρισμού Αν. Λιάσκος, ο πρέσβης και ο πρόξενος της Ελλάδας, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ και στελέχη του γραφείου ΕΟΤ της Μόσχας.

Ο επικεφαλής της αποστολής αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης είχε επίσης την ευκαιρία μαζί με τον πρόεδρο των Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχ.Βλατάκη και τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μαν.Χαλκιαδάκη να συναντηθούν με τον Επίσκοπο Μόσχας (και υπεύθυνο Οικονομικών της Εκκλησίας) και άλλους εκπροσώπους οι οποίοι και τους μετέφεραν το θετικό κλίμα και το ενδιαφέρον των Ρώσων για την Κρήτη, την Ελλάδα και ιδιαίτερα τον προσκυνηματικό τουρισμό.

Μάλιστα, συμφωνήθηκε στο πλαίσιο διεύρυνσης της συνεργασίας Εκκλησίας της Μόσχας- Περιφέρειας Κρήτης- τουριστικών φορέων του νησιού,
να φιλοξενηθεί το επόμενο διάστημα 25μελής ρώσικη αποστολή εξειδικευμένων εκκλησιαστικών παραγόντων στον προσκυνηματικό τουρισμό και εκκλησιαστικών ΜΜΕ,
έτσι ώστε να καταγράψουν, να οργανώσουν και στη συνέχεια να προβάλουν στη ρώσικη αγορά τα κρητικά χριστιανικά μνημεία και τους ιστορικούς- φυσιολατρικούς προορισμούς.

Η Καστοριά και η περιφέρεια Δ. Μακεδονίας από την έκθεση πέρασαν και δεν ακούμπησαν…..

Όλα αυτά τα είδαμε για μια ακόμη φορά από κοντά μιας και o alphafm.gr για μια ακόμη φορά επισκέφθηκε την περίφημη έκθεση στην Μόσχα.

Από αύριο στον Alpha 94,7 και στο Δίκτυο1 θα σας δώσουμε αναλυτικά ρεπορτάζ για όλα αυτά που δεν κάνουμε ως περιοχή και περιφέρεια σε αυτές τις πολύ κρίσιμες εκθέσεις

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 25,Μάρτιος, 2013, 7:57 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr