Σύσκεψη σωτηρίας της λίμνης Καστοριάς

Το ζήτημα ρύπανσης της λίμνης Καστοριάς βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων υπό την προεδρία του Προέδρου της κ. Φίλιππου Πετσάλνικου, μετά από πρόσκλησή του.Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κίρκος, ο υπεύθυνος για το περιβάλλον Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής κ. Ανδρέας Ανδρεόπουλος, εκπρόσωπος της Υπουργού κας Τίνας Μπιρμπίλη, ο Νομάρχης και ο Δήμαρχος Καστοριάς, ο Βουλευτής κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναζητήθηκαν τρόποι για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων προκειμένου να μειωθεί η ρύπανση και να διασωθεί η λίμνη. Αποφασίστηκαν άμεσες ενέργειες από πλευράς Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και Υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής με χρηματοδότηση από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς, όπως η εκπόνηση των αναγκαίων τεχνικών μελετών και η κατασκευή των έργων για την αντιμετώπιση των φερτών υλικών, η μείωση των υπολειμμάτων γεωργικών φαρμάκων και λιπασμάτων, καθώς επίσης η αντιμετώπιση του ευτροφισμού και η διαχείριση των καλαμιώνων. Ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε από την πλευρά του την ιδιαίτερη σημασία του φορέα διαχείρισης της λίμνης και την άμεση υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος που θα τον θέσει σε λειτουργία, ώστε να αναλάβει τον συντονιστικό ρόλο όλων των προσπαθειών για τη σωτηρία της.

Τέλος, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί και επόμενη σύσκεψη στην Καστοριά τέλη Σεπτεμβρίου, για να εξεταστεί η πορεία όσων αποφασίστηκαν στη σύσκεψη της Αθήνας.

Γραφείο Τύπου περιφέρειας

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 3,Σεπτέμβριος, 2010, 10:37 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr