Μάχη στην Βουλή τελικά σήμερα για το ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ – Ονομαστική ψηφοφορία. ΤΩΡΑ να δούμε τους βουλευτές που αντιδρούσαν τι θα ψηφίσουν

Με μεγάλο ενδιαφέρον για Καστοριά,Δυτική Μακεδονία και Ελλάδα η σημερινή ψηφοφορία στην βουλή για την επίμαχη τροπολογία η οποία τώρα πια έρχεται ως ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ. Ναι η ΟΧΙ από τους βουλευτές που 2 μήνες τώρα φωνάζουν για την μεγάλη υποβάθμιση του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας και ειδικότερα μετά και από την απαράδεκτη κατάργηση του πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας  «Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε.» έγινε δεκτό επί των άρθρων και των τροπολογιών, χθες από τη Βουλή εκτός της υπουργικής τροπολογίας με γενικό αριθμό 328 και ειδικό αριθμό 108 που αφορά την εφαρμογή του Σχεδίου Αθηνά.
Κατόπιν αιτήματος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ  η τροπολογία θα τεθεί σήμερα Πέμπτη σε ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής.
Η τροπολογία για το Σχέδιο Αθηνά ορίζει τα εξής:
 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
Η τροπολογία που είχε αποσυρθεί στις 20  Μαρτίου ορίζει ότι στο τέλος του άρθρου 7 του νόμου 4009/2011 (Α΄195) προστίθεται μία ακόμη παράγραφος , η 10 , η οποία ορίζει τα εξής:
Α.Με Προεδρικά Διατάγματα, που προβλέπονται στην παράγραφο 6 του παρόντος άρθρου , μπορούν να ιδρύονται, συγχωνεύονται, κατανέμονται, μετονομάζονται και καταργούνται Κατευθύνσεις σε τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ
Β. Για τον ορισμό του αριθμού εισακτέων και τη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων  για την εισαγωγή σε Κατευθύνσεις των τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ εφαρμόζονται αντίστοιχα οι ισχύουσες διατάξεις για την εισαγωγή στα τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 28,Μάρτιος, 2013, 12:30 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr