ΣΥΡΙΖΑ » στάχτη στα μάτια ρίχνει η Μ.Αντωνίου στους Καστοριανούς για το σχέδιο ΑΘΗΝΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Την ώρα που χιλιάδες φοιτητές από όλη τη χώρα διαδήλωναν εναντίον του σχεδίου «Αθηνά», η τρικομματική συγκυβέρνηση ψήφιζε στη Βουλή, με κουτσουρεμένη πλειοψηφία 148 ψήφων, την επαίσχυντη τροπολογία «Δούρειο Ίππο», της εφαρμογής του σχεδίου διάλυσης της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Με την τροπολογία αυτή, δίνεται η δυνατότητα στον Υπουργό Παιδείας να συγχωνεύει τμήματα, να δημιουργεί κατευθύνσεις σε αρχικό ή προχωρημένο εξάμηνο σπουδών, να διαλύει και να ιδρύει σχολές με παράκαμψη της Βουλής μέσω της οδού Προεδρικών Διαταγμάτων.

Οι βουλευτές της συγκυβέρνησης που όλο το προηγούμενο διάστημα εμφανίζονταν να δίνουν “μάχη¨για την υπεράσπιση των τμημάτων του ΤΕΙ και των πανεπιστημίων των περιφερειών τους (μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ κ. Αντωνίου) είχαν την ευκαιρία να καταψηφίσουν την τροπολογία που ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση του σχεδίου “Αθηνά”.

Η ψήφιση της τροπολογίας από την κ. Αντωνίου αποδεικνύει ότι όλο το προηγούμενο διάστημα έριχνε “στάχτη στα μάτια” της τοπικής κοινωνίας.

Η εφαρμογή της τροπολογίας στην πράξη διαλύει κυρίως τα ΤΕΙ, αναγορεύει τον Υπουργό σε «ύπατο Αρμοστή» των ΑΕΙ, διαλύει το αυτοδιοίκητο και περιορίζει την αυτονομία των ιδρυμάτων.

Επιπλέον με την παραπάνω απόφαση, για μια ακόμη φορά η τρικομματική κυβέρνηση, τορπιλίζει τη δημοκρατία, «κουρεύει» το κοινοβουλευτικό πολίτευμα, υποβαθμίζει και ακυρώνει το ρόλο της Βουλής και διολισθαίνει σε επικίνδυνο αντιδημοκρατικό κατήφορο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ δηλώνει ότι θα στηρίξει τον αγώνα των φοιτητών και της πανεπιστημιακής κοινότητας, για να μην εφαρμοστεί το σχέδιο «Αθηνά».

Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα καταργήσει όλους τους μνημονιακούς νόμους και μαζί με την πανεπιστημιακή κοινότητα θα εφαρμόσει ένα σχέδιο αναβάθμισης και προώθησης της Δημόσιας και δωρεάν Παιδείας.

Το γραφείο τύπου

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Καστοριάς

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 29,Μάρτιος, 2013, 8:31 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr