Δημόσια κατακραυγή του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις του Δημητρακόπουλου ( ΣΥΡΙΖΑ-μέλους της Γραμματείας του τμήματος Οικολογίας και Περιβάλλοντος))

Την Κυριακή 31 Μαρτίου δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Αυγή» άρθρο του μέλους της Γραμματείας του τμήματος Οικολογίας και Περιβάλλοντος, Θ. Δημητρακόπουλου για τη γούνα. Ο Θ. Δημητρα-κόπουλος εκφράζει αποκλειστικά και μόνο την δική του άποψη, και της μικρής ομάδας του, για τα δικαιώματα των ζώων και δεν εκφράζει σε καμία περίπτωση τον ΣΥΡΙΖΑ, πόσο δε μάλλον την τοπική Ν/Ε.

Η Ν/Ε δηλώνει ξεκάθαρα και απερίφραστα ότι η άποψη του σ. Δημητρακόπουλου και των ομοϊδεατών του, γίνεται μεν σεβαστή ως δικαίωμα στην ελευθερία έκφρασης, αλλά σε καμία περίπτωση δε μπορεί να γίνει αποδεκτή ως θέση. Για το λόγο αυτό και η αντίδρασή μας ήταν ΑΜΕΣΗ, με επιστολή στα θεσμικά μας όργανα, στα πλαίσια της εσωκομματικής μας λειτουργίας.

Ο Συριζα Καστοριάς χρόνια έχει διαμορφωμένη άποψη και θέση για τον κλάδο της γούνας. Στελέχη του τοπικού Συριζα έχουν δώσει μάχες για τον κλάδο, είτε ως γουνεργάτες είτε ως επιχειρηματίες. Με ημερίδες αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις και διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους φορείς, προωθούμε τα ζητήματα του κλάδου, ώστε αφενός να δώσουμε περαιτέρω προοπτικές ανάπτυξης, αφετέρου να επιλύσουμε κάποιες χρόνιες παθογένειες.

Ο Βουλευτής Καστοριάς σ. Ευάγγελος Διαμαντόπουλος και η τοπική Ν/Ε στέκονται αρωγοί στους Καστοριανούς που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, από οποιοδήποτε πόστο, αναγνωρίζοντας την τεράστια σημασία που έχει η παραγωγή και το εμπόριο γουναρικών για την τοπική οικονομία. Ειναι δεδομένο ότι η συμμετοχή της γούνας στην τοπική οικονομία ξεπερνά το 50% του ΑΕΠ του Νομού και η διαρκώς αυξανόμενη ελληνική παραγωγή γουνοφορων ζώων υποκαθιστά πλήρως τις εισαγωγές πρώτων υλών για την παραγωγή γούνινων ενδυμάτων και όλη η αξία των εξαγωγών είναι πλέον καθαρή εγχώρια προστιθέμενη αξία.

Το εμπόριο γούνας όχι μόνο δεν είναι μία παρακμασμένη δραστηριότητα, αλλά τουναντίον, είναι μία προσοδοφόρα δραστηριότητα, ανάσα για την οικονομία του νομού, όπου η ανεργία καλπάζει. Η γούνα αποτελεί κύριο θέμα στη διαμόρφωση του τοπικού και περιφερειακού πολιτικού προγράμματος του Συριζα.

Η διατύπωση του προγράμματος του Συριζα-ΕΚΜ, κεντρικά και τοπικά, οφείλει να διαχειριστεί τις προτεραιότητες, επιλύοντας ενδεχόμενες συγκρούσεις (προτεραιοτήτων), προς όφελος της κοινωνίας και με γνώμονα την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στο περιβάλλον. Άλλωστε δεν υπάρχει καμία ανθρωπογενής δραστηριότητα που να μην επιδρά στο ευρύτερο οικοσύστημα. Με αυτές τις σκέψεις και σεβόμενοι αφενός την ελευθερία έκφρασης του καθενός και αφετέρου τον κόσμο της Καστοριάς – Σιάτιστας και τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τον κλάδο σε όλα τα επίπεδα.

Ν/Ε του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Καστοριάς.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 2,Απρίλιος, 2013, 2:02 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Δημόσια κατακραυγή του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις του Δημητρακόπουλου ( ΣΥΡΙΖΑ-μέλους της Γραμματείας του τμήματος Οικολογίας και Περιβάλλοντος))”

  1. […] στις θέσεις του μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ.  Σύμφωνα με το alphafm.gr με ανακοίνωση της η Ν/Ε του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Καστοριάς […]

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr