Απειλούν με διακοπή σπουδών και παραιτήσεις στο Πανεπιστήμιο Δυτικής

Μαζική αίτηση διακοπής  σπουδών των φοιτητών του τμήματος, συνοδευόμενη από τις  όποιες παραιτήσεις καθηγητών σε περίπτωση που περάσει το Π.Δ.  προς το υπουργείο Παιδείας, αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του  Τμήματος  Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Η ΑΠΟΦΑΣΗ
Σήμερα, 02 Απριλίου 2013 και ώρα 12:00 συγκλήθηκε γενική συνέλευση του τμήματος, στο αμφιθέατρο του τμήματος των Μηχανολόγων Μηχανικών , με θέματα  ημερήσιας διάταξης τις εξελίξεις στο σχέδιο «Αθηνά»  και τους  τρόπους  κινητοποίησης  του φοιτητικού συλλόγου.
Οι αποφάσεις που πάρθηκαν είναι οι παρακάτω :
1.      Από την στιγμή που το Υπουργείο Παιδείας έκρινε το Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας  μη βιώσιμο με επιστολή που έστειλε προς την Διοικούσα Επιτροπή. Θα απαιτηθούν τα εξής:
α) Διοικητική – χωρική συγχώνευση του τμήματοςΜηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών με τη Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ (πράγμα το οποίο επιθυμεί και το ίδιο το ΑΠΘ) είτε  ως αυτόνομο τμήμα , είτε  ως συνένωση με το  τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ακλουθώντας αντίστοιχες μεταβατικές διατάξεις).
β) Σε περίπτωση που δε θα πραγματοποιηθούν τα παραπάνω , προτείνεται  κατάργηση του τμήματος και ελεύθερη μεταγραφή – μετάταξη των φοιτητών και καθηγητών σε αντίστοιχα Πολυτεχνικά Τμήματα Ηλεκτρονικών Μηχανικών.
2.      Θα μελετήσουμε όλες τις προϋποθέσεις για την ένταξη του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών  στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
3.      Μαζική αίτηση διακοπής  σπουδών των φοιτητών του τμήματος, συνοδευόμενη από τις  όποιες παραιτήσεις καθηγητών σε περίπτωση που περάσει το Π.Δ. προς το υπουργείο παιδείας.
Σε περίπτωση εξελίξεων θα υπάρξει ενημέρωση  με νέο δελτίο τύπου, αλλά και από την ιστοσελίδα μας στο διαδίκτυο.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ESOS
Καλησπέρα,
Είμαστε φοιτητές του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας, του πολυτεχνικού τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιων.
Βρεθήκαμε στη δυσάρεστη θέση να ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ τελευταία στιγμή, πως αντί για συγχώνεση με το ΑΠΘ, όπως προέβλεπε το αρχικό σχέδιο ΑΘΗΝΑ, ότι θα συγχώνευθουμε τελικά με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Μια τεράστια υποβάθμηση στις σπουδές αλλά και στο πτυχείο μας, και κυρίως σε αυτό που επενδύσαμε εμείς και οι γονείς μας τόσα χρόνια.
Ζητάμε να ακουστούμε σε ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, αφού η τοπική κοινωνία και οι βουλευτές, εξυπηρετώνας οικονομικά και πολιτικά συμφέρονα, αγνοούν τη σοβαρότητα του προβλήματός μας.
Αυτή τη στιγμή, έχει αποφασιστεί η παρεμπόδιση μαθημάτων από τους φοιτοιτές του τμήματος, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες κινητοποιήσεις ώστε να ΜΗΝ περάσει το τροποποιημένο σχέδιο ΑΘΗΝΑ σύμφωνα με τα τοπικιστικά κριτήρια. Στην αντίθετη περίπτωση θα πραγματοποιηθεί μαζική αίτηση διακοπής σπουδών των φοιτητών του τμήματος, συνοδευόμενη από τις όποιες παραιτήσεις καθηγητών.
Ελπίζουμε να ληφθεί σοβαρά υπόψην το ζήτημά μας και οι αρμόδιοι φορείς να κινητοποιηθούν άμεσα!
Οι αδικημένοι φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας – Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης – Συνομοσπονδιακού ΑΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (;)

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 3,Απρίλιος, 2013, 5:19 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr