Μόνιμο το χαράτσι – 10%-15% μειωμένο, αλλά αυξημένο στα εκτός σχεδίου

Ήρθε για να μείνει τελικά το μέχρι πρόσφατα έκτακτο τέλος ακινήτων. Και εφέτος, όπως συμφώνησαν χθες οι πολιτικοί αρχηγοί, θα εισπραχθεί μέσω ΔΕΗ, ενώ από του χρόνου μεταβιβάζεται στις ΔΟΥ.

Αν και ακόμη δεν έχουν διαμορφωθεί πλήρως οι συντελεστές όλα δείχνουν ότι ο φόρος θα είναι κάπως μειωμένος, ενώ για τις απώλειες που προκύπτουν από τη μείωση, καθώς η η τρόικα δεν επιθυμεί να μειωθούν τα έσοδα, εξετάζεται να ενταχθούν στον φόρο τα αγροτεμάχια, αλλά και να αυξηθεί ο φόρος στα ηλεκτροδοτούμενα εκτός σχεδίου.

Ειδικότερα πρόταση που θα συζητηθεί με την τρόικα είναι να ονομάζεται πλέον Ενιαίος Φόρος και να περιλαμβάνει ένα μειωμένο συντελεστή ο οποίος σε σχέση με πέρυσι να είναι μειωμένος κατά 10% – 15%.

Η απώλεια από τη μείωση θα είναι 200 εκ ευρώ θα καλυφθεί με τρεις τρόπους:

Από ακίνητα εκτός σχεδίου, ηλεκτροδοτούμενα, τα οποία σήμερα επιβαρύνονται με τον κατώτατο συντελεστή και θα πάνε στο εξής στο μέσο όρο των δήμων.

Από ακίνητα που ενοικιάζει από ιδιώτες το δημόσιο, χωρίς όμως να εισπράττει το ΕΕΤΗΔΕ.

Από εξαιρέσεις που υπάρχουν σήμερα σε διάφορα ακίνητα, όπου οι δήμοι δεν επιβάλλουν ΕΕΤΗΔΕ ή ΤΑΠ.

Ωστόσο από τα παραπάνω τα έσοδα δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 140 εκατομμύρια και έτσι τα υπόλοιπα 60 εκατομμύρια θα καλυφθούν (μάλλον) από την ένταξη στο σύστημα των εγροτεμαχίων.

Όποιοι πολίτες επιθυμούν να μην πληρώσουν το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ και απευθυνθούν στις εφορίες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα επιβαρυνθούν με τους τόκους υπερημερίας, θα πληρώσουν δηλαδή επιπλέον φόρο.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 4,Απρίλιος, 2013, 8:55 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr