Αστυνομία » το θέμα του Έβρου και πάλι στην επικαιρότητα»

Κοινό δελτίο τύπου για την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 3 Απριλίου 2013, μεγάλης αντιπροσωπίας Συνδικαλιστών Αστυνομικών με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Υποστράτηγο κ. Γεώργιο ΣΑΛΑΜΑΓΚΑ όπου συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τους αστυνομικούς, τόσο τους αποσπασμένους όσο και τους μόνιμους, των Υπηρεσιών των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης, των Υ.Φ.Ε.Κ.Α. Κομοτηνής και Ξάνθης καθώς και του Ε.Χ.Π.Α. και του ΚΕ.Π.Υ. Φυλακίου στον Έβρο στα πλαίσια της συνέχισης των επιχειρήσεων «ΑΣΠΙΔΑ» και «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Τετάρτη 3 Απριλίου 2013, αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π. Ο. ΑΣ. Υ.) με επικεφαλή τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής κ. Μιχάλη ΤΟΛΙΚΑ και αποτελούμενη από τον αναπληρωτή Ταμία της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και Πρόεδρο της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης κ. Κώστα ΜΑΛΙΚΟΠΟΥΛΟ, το μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και Πρόεδρο της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας κ. Παντελή ΔΗΜΟΥΤΣΗ, το μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης κ. Σταυρούλα ΤΖΑΤΖΑΝΑ, καθώς και από τον Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης κ. Κώστα ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ και κ. Δημήτρη ΤΣΙΑΚΙΡΗ, τον Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας κ. Απόστολο ΜΟΥΡΤΗ και κ. Κώστα ΚΩΣΤΟΥΛΗ, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς κ. Θωμά ΝΑΤΣΗ, τον Πρόεδρο και το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας κ. Γιάννη ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ και κ. Γιάννη ΛΟΥΛΑΤΖΗ, στα πλαίσια της συνέχισης των επιχειρήσεων «ΑΣΠΙΔΑ» και «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» συναντήθηκε με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Υποστράτηγο κ. Γεώργιο ΣΑΛΑΜΑΓΚΑ και συζήτησε όλα τα θέματα που απασχολούν τους συναδέλφους, τόσο τους αποσπασμένους όσο και τους μόνιμους, των Υπηρεσιών των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης, των Υ.Φ.Ε.Κ.Α. Κομοτηνής και Ξάνθης καθώς και του Ε.Χ.Π.Α. και του ΚΕ.Π.Υ. Φυλακίου στον Έβρο.
Η συνάντηση διήρκησε δύο ώρες. Χαρακτηρίστηκε δε και από τις δύο πλευρές ιδιαίτερα εποικοδομητική.
Από πλευράς μας, του θέσαμε όλα τα διαπιστωμένα προβλήματα με προμετωπίδα αυτά της υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Του ζητήσαμε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση απομάκρυνση των ποινικών κρατουμένων από τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης και του Ε.Χ.Π.Α. Φυλακίου και την μεταφορά τους στα σωφρονιστικά καταστήματα. Τονίσαμε τον κίνδυνο ζωής στον οποίο εκτίθενται οι συνάδελφοί μας που εκτελούν υπηρεσία στα Κ.Φ.Α Κομοτηνής και Ξάνθης, εξαιτίας της ακαταλληλότητας των κτιριακών εγκαταστάσεων καθόσον ουδόλως πληρούν τις προϋποθέσεις τεχνικών χαρακτηριστικών ασφάλειας κτιρίων αστυνομικών κρατητηρίων, αλλά και την έλλειψη απαραίτητων για τη διασφάλιση υγειονομικής ασφάλειας των συναδέλφων μας, προβλεπομένων μέτρων (προληπτικές υγειονομικές εξετάσεις των κρατουμένων αλλοδαπών πριν τον εγκλεισμό τους, προληπτικές υγειονομικές εξετάσεις των συναδέλφων που υπηρετούν εκεί, ενημέρωση των συναδέλφων από ιατρούς του ΚΕΛΠΝΟ, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για τα μέτρα πρόληψης που θα πρέπει να λαμβάνουν κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους ώστε να αποφευχθεί κίνδυνος μετάδοσης σ’ αυτούς τυχόν μολυσματικών ασθενειών, εφοδιασμός τους με κατάλληλο υγειονομικό υλικό για την προστασία της υγείας τους, εμβολιασμός των συναδέλφων εφόσον αυτό κρίνεται απαραίτητο από τους ιατρούς του ΚΕΕΛΠΝΟ ή από τους ιατρούς της Υπηρεσίας).

Του ζητήσαμε επίσης την συμβολή του για την καλύτερη αξιοποίηση των υποδομών του ΚΕΕΛΠΝΟ τόσο ως προς τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους κρατουμένους, την μεταφορά τους προς τα κέντρα Υγείας και Νοσηλευτικά Ιδρύματα με ασθενοφόρα και όχι με περιπολικά.
Ζητήσαμε επίσης από τον κ. Γενικό να δώσει οδηγίες προς τους Αξιωματικούς χωρίς να υπάρχουν παρενέργειες σε ότι αφορά την πειθαρχία και συνοχή, ώστε να συμπεριφέρονται στους υφισταμένους τους όχι ως «μπαμπούλες» με απειλές για λήψη πειθαρχικών μέτρων εναντίον τους ιδίως σε ήσσονος σημασίας πειθαρχικά παραπτώματα αλλά με αξιοκρατία, δικαιοσύνη και κυρίως ως συνεργάτες σεβόμενοι ο ένας τον άλλον λαμβάνοντας υπόψη και τα δικά τους λάθη και πειθαρχικά παραπτώματα αλλά κυρίως την ψυχολογική κατάσταση όλων αυτή την εποχή.
Ακόμη ζητήσαμε να προτείνει την μείωση της ενισχυτικής δύναμης στην περιοχή του Έβρου και πλήρωση των όλων κενών οργανικών θέσεων των υπηρεσιών των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Θράκης, δεδομένου ότι η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου παράνομων μεταναστών στην χώρα μας και ήδη νομοθετήθηκε η ίδρυση Υ.Φ.Ε.Κ.Α. στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Ροδόπης και Ξάνθης. Το πρόβλημα της εισόδου παράνομων μεταναστών αποτελεί διαχρονικό πρόβλημα και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με πρόσκαιρες λύσεις. Η μόνιμη λύση αυτού είναι μονόδρομος και μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την πλήρωση όλων των κενών οργανικών θέσεων αστυνομικού προσωπικού των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Θράκης, ώστε και να μην λειτουργεί αυτό σε βάρος της τοπικής αστυνόμευσης και ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής, αλλά και να πάψει η ταλαιπωρία των συναδέλφων άλλων Αστυνομικών Διευθύνσεων που από τον Αύγουστο 2013 ενισχύουν την περιοχή με αλλεπάλληλες αποσπάσεις.
Επίσης ζητήσαμε την παρέμβαση του σε κεντρικό επίπεδο για την ανανέωση του στόλου οχημάτων μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ αλλά και την επισκευή του μεγάλου αριθμού οχημάτων που βρίσκονται ακινητοποιημένα στα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης αλλά και την αντικατάσταση των αλεξίσφαιρων γιλέκων που έχουν λήξει.
Από πλευράς του ο κ. Γενικός, δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατό στο μέτρο των δυνατοτήτων του για την επίλυση των προβλημάτων, μας πρότεινε δε οι συναντήσεις μας να είναι πιο τακτικές.
Από πλευράς μας, του δηλώσαμε ότι επιθυμούμε την συνεργασία με την Διοίκηση για την οποία είναι υποχρεωμένες και οι δύο πλευρές εκ του θεσμικού τους ρόλου, αλλά ταυτόχρονα θα παρακολουθούμε και τα θέματα ως προς την τήρηση των δεσμεύσεων του για την επίλυσή τους.
Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τα Κ.Φ.Α. Κομοτηνής και Ξάνθης και είχε συναντήσεις τόσο με τους διοικούντες όσο και με τους συναδέλφους που εργάζονται εκεί καθώς και με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Επίσης επισκέφθηκε και συναντήθηκε με τους συναδέλφους, αποσπασμένους και μόνιμους, που εργάζονται στις υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης των δύο Αστυνομικών Διευθύνσεων του Έβρου, (Φέρες, Τυχερό, Σουφλί, Ορεστιάδα, Διδυμότειχο).
Τέλος ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους, αποσπασμένους και μόνιμους, καλή δύναμη στα δύσκολα καθήκοντα που καλούνται να εκτελέσουν, δηλώνοντάς τους ότι τόσο η Ομοσπονδία αλλά και τα Σωματεία είναι συνεχώς δίπλα τους και θα προσπαθούν ώστε να δίνονται λύσεις όπου είναι δυνατόν τόσο σε μικρά όσο και σε μεγάλα προβλήματά τους. Τους καλούμε δε, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και τυπικοί κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους καθώς ελλοχεύουν πάρα πολλοί κίνδυνοι για να βρεθούν εκτεθειμένοι και το κυριότερο πέραν της δεδομένης στήριξης που ευνόητο είναι ότι θα έχουν από το Συνδικάτο, θα έχουν να αντιμετωπίσουν την αναλγησία της Ηγεσίας, η οποία δυστυχώς έχει χάσει την επαφή με τους αστυνομικούς και δεν εννοεί να αντιληφθεί την υπάρχουσα κατάσταση και το μέγεθος των προβλημάτων.
Κομοτηνή, 05-04-2013

Κομοτηνή, 05-04-2013

ΔΗΜΟΥΤΣΗΣ Παντελής
Πρόεδρος Σ.Ε.Α.Υ. Ορεστιάδας

ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Κωνσταντίνος
Πρόεδρος Σ.Ε.Α.Υ. Αλεξανδρούπολης

ΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλα
Πρόεδρος Ε.Α.Υ. Ροδόπης

ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος
Πρόεδρος Σ.Κ.Α.Ν. Ξάνθης

ΝΑΤΣΗΣ Θωμάς
Πρόεδρος Ε.Α.Υ. Καστοριάς

ΜΟΥΡΤΗΣ Απόστολος
Πρόεδρος Ε.Α.Υ. Ημαθίας

ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ Ιωάννης
Πρόεδρος Ε.Α.Υ. Φλώρινας

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 6,Απρίλιος, 2013, 12:45 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr