24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ

Την πραγματοποίηση 24ης Γενικής Απεργίας την Τετάρτη 1η Μαΐου, καθώς και συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, αποφάσισε η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, αφότου συγκροτήθηκε σε Σώμα.

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος χαρακτήρισε προκλητική την απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και του υπουργού Εργασίας, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η 7η Μαΐου εξομοιώνεται με υποχρεωτική αργία, επειδή η Πρωτομαγιά φέτος συμπίπτει με τη Μεγάλη Τετάρτη.

«Η Πρωτομαγιά δεν είναι μια κινητή θρησκευτική γιορτή, είναι ημέρα αγώνα, πάλης και μνήμης του εργατικού κινήματος, ημέρα αγώνα, πάλης και μνήμης του εργατικού κινήματος» τόνισε ο κ. Παναγόπουλος.

Παράλληλα, η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ εξουσιοδότησε την Εκτελεστική Επιτροπή να λάβει όλες τις αναγκαίες αποφάσεις για την έναρξη διαπραγμάτευσης με τους εργοδοτικούς φορείς για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η Συνομοσπονδία επισημαίνει πως στόχος για την ΕΓΣΣΕ είναι το περιεχόμενό της να κινείται στο πλαίσιο της κοινής επιστολής ΓΣΕΕ – ΣΕΒ – ΓΣΕΒΕΕ – ΕΣΕΕ που απεστάλη τον Φεβρουάριο 2012 στον τότε Πρωθυπουργό και αφορούσε μεταξύ άλλων στη συμφωνία για κατώτατο μισθό ύψους 751 ευρώ.

Σημειώνεται πως η Διοίκηση της ΓΣΕΕ, που προέκυψε από τις εκλογές του 35ου Συνεδρίου, συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Παναγόπουλος Ιωάννης Πρόεδρος

Ανέστης Ευστάθιος Ε.Επιτροπή

Δανούσης Αθανάσιος Α/της Γ. Γραμματέας

Θωμάς Φίλιππος Γ. Οικονομικού

Μουτάφης Ευάγγελος Γ. Οργανωτικού

Κιουτσούκης Νικόλαος Γ. Γραμματέας

Θεοχάρης Ευθύμιος Α/της Γ. Οικονομικού

Κολεβέντης Φώτιος Α/της Πρόεδρος

Πάλλης Ευάγγελος Α/της Γ. Οργανωτικού

Πέρρος Γεώργιος Ε.Επιτροπή

Ζαριανόπουλος Σωτήριος Ε.Επιτροπή

Μπαλού Αλεξάνδρα Ε.Επιτροπή

Πεπές Ζώης Ε.Επιτροπή

Βασιλόπουλος Αθανάσιος Ε.Επιτροπή

Φωτόπουλος Νικόλαος Ε.Επιτροπή

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 10,Απρίλιος, 2013, 4:56 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr