Ακατάλληλα για κατανάλωση κατεψυγμένα οπωροκηπευτικά προϊόντα συσκευασίας στην Καστοριά

Έλεγχος σε αλυσίδες τροφίμων από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς –

Από το τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού ελέγχου γνωστοποιείται ότι πραγματοποιήθηκε έλεγχος, από ποιοτικούς ελεγκτές της υπηρεσίας, σε τρεις αλυσίδες τροφίμων, την Πέμπτη 04 Απριλίου 2013. Σε μία από αυτές, εντοπίστηκαν επτά (7) ακατάλληλα για κατανάλωση κατεψυγμένα οπωροκηπευτικά προϊόντα συσκευασίας, τα οποία παρουσία των ελεγκτών της υπηρεσίας απομακρύνθηκαν από το κατάστημα και καταστράφηκαν.

 

Όλα τα παραπάνω προϊόντα βρέθηκαν με επίπαγο ή μεγάλης έκτασης χιονίσματος και έντονη αλλοίωση του χρώματος ¨κάψιμο¨.

Μετρήθηκε από τους ποιοτικούς ελεγκτές θερμοκρασία κατάψυξης στους -16,5 0C και με το γεγονός ότι δεν ήταν όλα τα προϊόντα υποβαθμισμένα, οδήγησε στο συμπέρασμα του μη σωστού ελέγχου τους κατά την παραλαβή ή στην κακή διαχείριση τους μέχρι την αποθήκευση στους καταψύκτες του καταστήματος

Αφού δόθηκαν οι κατάλληλες οδηγίες στον υπεύθυνο του καταστήματος επισημάνθηκε ότι σε επανέλεγχο συμμόρφωσης στην εν λόγω εταιρία εάν εντοπισθεί παρόμοιο πρόβλημα θα γίνει η παραπομπή της στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή κυρώσεων στα πλαίσια άσκησης ποιοτικού ελέγχου στα νωπά- επεξεργασμένα & βαθιάς κατάψυξης οπωροκηπευτικά προϊόντα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να απευθύνονται στους γεωπόνους ελεγκτές της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, Σερεμετίδη Αντώνιο (τηλ.2467 350377) και Πετρίδη Παναγιώτη(τηλ 2467 350348) αναπληρωτή Δ/ντή της υπηρεσίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 11,Απρίλιος, 2013, 2:12 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr