Τρεις νομικές κινήσεις από φοιτητές για να ακυρωθεί το Σχέδιο Αθηνά

Σε τρεις νομικές  κινήσεις προχωρούν οι φοιτητές  του τμήματος ΕΑΔΣΑ Σερρών που αντιδρούν στην μετακίνηση του τμήματος στο αντίστοιχο των Αθηνών
α) Αίτηση ακύρωσης του σχεδίου Αθηνά στο Στε.
β) Αίτηση συζήτησης περί της ακύρωσης του σχεδίου στο Στε.
γ) Αίτηση αναστολής του σχεδίου Αθηνά (ασφαλιστικά μέτρα) μέχρι την έκδοση απόφασης από το ΣτΕ.
Σχετικά οι φοιτητές απέστειλαν στους συμφοιτητές τους  στο αντίστοιχο  τμήμα του ΤΕΙ  Αθηνών.
Συνάδελφοι,
όπως ήδη γνωρίζετε, το τμήμα μας στις Σέρρες, σύμφωνα με το σχέδιο Αθηνά, μετακινείται και ενσωματώνεται με το αντίστοιχο δικό σας στην Αθήνα. Στο αρχικό σχέδιο Αθηνά, μας μετέφεραν    στο Κιλκίς (κλωστ/γιας) η στην Καρδίτσα (σχεδιασμού επίπλων), αλλάζοντας τελείως το γνωστικό μας αντικείμενο, αλλά και αγνοώντας την τεράστια διαφορά στις βάσεις εισαγωγής που υπήρχε με τα προαναφερθέντα τμήματα ΤΕΙ.
Το Υπουργείο, αντιλαμβανόμενο μάλλον(…..) την αστοχία του, αποφάσισε τελικά να μας μεταφέρει και ενσωματώσει στο τμήμα των Αθηνών. Διατηρούμε πολλές επιφυλάξεις αν τελικά αυτό ήταν αστοχία η μια στοχευμένη κίνηση παραπλάνησης και αποπροσανατολισμού.
Παρά τις πολλές προσπάθειες και αγώνες που κάναμε για να παραμείνει το τμήμα στις Σέρρες    η έστω να μας δώσουν την μεταβατικότητα να ολοκληρώσουμε τις σπουδές μας στο τμήμα που επιλέξαμε μέσω του μηχανογραφικού μας, το Υπουργείο μένει αμετακίνητο στις θέσεις του, προβάλλοντας το προσχηματικό επιχείρημα ότι δεν υπάρχουν μόνιμα μέλη ΔΕΠ. Και αυτό είναι πράγματι προσχηματικό αφού το ίδιο σχέδιο Αθηνά διατηρεί περίπου 6 η 7 τμήματα ΤΕΙ αλλά και ιδρύει 2 νέα χωρίς μόνιμα μέλη ΔΕΠ.
Αξιοσημείωτο είναι στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι το τμήμα ΕΑΔΣΑ Σερρών αριθμεί 391 φοιτητές και είναι το μοναδικό τμήμα ΤΕΙ που μετακινείται 600 χλμ μακριά από την έδρα του.
Αποφασίσαμε λοιπόν να ακολουθήσουμε τον μοναδικό δρόμο που είχαμε πλέον μπροστά μας, αυτόν της δικαστικής οδού, προσφεύγοντας κατά του σχεδίου Αθηνά και του σημείου που αφορά    το τμήμα μας στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Για καλή μας τύχη, ανέλαβε να μας εκπροσωπήσει ένας από τους καλύτερους και ειδικευμένους συνταγματολόγους, ο καθηγητής του Δημοκρίτειου  Πανεπιστημίου, ο κ. Γεώργιος Κατρούγκαλος.
Οι νομικές κινήσεις που θα κάνουμε είναι οι ακόλουθες:
α) Αίτηση ακύρωσης του σχεδίου Αθηνά στο Στε.
β) Αίτηση συζήτησης περί της ακύρωσης του σχεδίου στο Στε.
γ) Αίτηση αναστολής του σχεδίου Αθηνά (ασφαλιστικά μέτρα) μέχρι την έκδοση απόφασης από     το Στε.
Εάν κερδίσουμε-και έχουμε πολλές πιθανότητες- το σημείο (γ), τα ασφαλιστικά μέτρα δηλαδή, το σχέδιο Αθηνά στα σημεία που αφορούν το τμήμα μας, παγώνει μέχρι την τελική απόφαση του    Στε-ισως μετά από 2-3 χρόνια- και αυτό μας δίνει το δικαίωμα να συνεχίσουμε τις σπουδές μας     στις Σέρρες.       Η επιτυχής έκβαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων βασίζεται στην πιθανή βλάβη που προξενεί το σχέδιο Αθηνά στους φοιτητές. Η βλάβη που προξενείται  (οικονομική κοινωνική, ηθική) με την δική μας μετακίνηση από τις Σέρρες είναι προφανής. Ωστόσο, γνωρίζουμε πολύ καλά από επαφές που είχαμε με συναδέλφους από το τμήμα στην Αθήνα αλλά και από καθηγητές σας,    ότι η μετακίνηση 391 φοιτητών από το ΕΑΔΣΑ Σερρών στο αντίστοιχο των Αθηνών, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα λειτουργίας στο τμήμα σας. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις και τα εργαστήρια δεν θα επαρκούν για να εξυπηρετήσουν τόσο μεγάλο όγκο φοιτητών με αποτέλεσμα η ποιότητα της εκπαίδευσης να μειωθεί σε σημαντικό βαθμό.       Είναι προφανές λοιπόν ότι το σχέδιο Αθηνά προκαλεί βλάβη και στους φοιτητές του ΕΑΔΣΑ Αθηνών.       Πιστεύουμε λοιπόν ότι όσο περισσότερα στοιχεία συλλέξουμε (πχ ψηφίσματα γεν. συνέλευσης,    πρακτικά Γεν.Συνέλευσης, εκθέσεις και παρατηρήσεις καθηγητών) που να αναφέρονται στην    μελλοντική προβληματική συγχώνευση των δύο τμημάτων θα αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίας της προσφυγής μας.esos.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 11,Απρίλιος, 2013, 5:56 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr