Αυξάνονται οι θάνατοι νεογνών..

Ο αριθμός των νεογνών που πεθαίνουν στη διάρκεια του πρώτου μήνα της ζωής τους έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια σε ολόκληρο τον κόσμο, αν και τα ποσοστά βρεφικής θνησιμότητας έχουν μειωθεί παγκοσμίως.
«Τα νεογέννητα συνεχίζουν να πεθαίνουν αν και γνωρίζουμε καλύτερα τις αιτίες μεταγεννητικής θνησιμότητας και τα μέσα για να την αντιμετωπίσουμε», δήλωσε ο Γκάρι Νταρμσταντ, αρμόδιος για την οικογενειακή υγεία στο Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς.
«Τα ποσοστά θανάτων νεογνών σε σύγκριση με αυτά της βρεφικής θνησιμότητας στο σύνολό της έχουν αυξηθεί από 36% το 1990 σε 43% το 2011», επισήμανε η αντιπρόεδρος της UNICEF Γκίτα Ράο Γκούπτα, η οποία συμμετείχε στην πρώτη διάσκεψη γι’ αυτό το θέμα μαζί με περίπου 100 ειδικούς από πενήντα χώρες, οι οποίοι συζητούν τα μέσα αντιμετώπισης της μεταγεννητικής θνησιμότητας.
Περίπου τρία εκατομμύρια βρέφη πεθαίνουν κάθε χρόνο τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες της ζωής τους, κυρίως στις χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας και της υποσαχάριας Αφρικής. Το 2011 περίπου επτά εκατομμύρια παιδιά πέθαναν πριν φτάσουν στην ηλικία των πέντε ετών.
«Ο αριθμός των θανάτων νεογνών έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια στην υποσαχάρια Αφρική, αν και γενικά υπάρχει πτώση του ποσοστού θνησιμότητας τόσο των βρεφών όσο και των μητέρων», πρόσθεσε ο Ντάρμσταντ, υπογραμμίζοντας πως τα μέσα που υπάρχουν χρησιμοποιούνται πλημμελώς.
Για την Γκράσα Μασέλ, σύζυγο του Νέλσον Μαντέλα, η οποία δραστηριοποιείται σε πολλές μη κυβερνητικές ανθρωπιστικές οργανώσεις «τα δύο τρίτα αυτής της θνησιμότητας μπορεί να αποφευχθεί» με απλά και ελάχιστα δαπανηρά μέσα.
Η αντιπρόεδρος της UNICEF, ευχήθηκε να «μειωθεί η μεταγεννητική θνησιμότητα μέχρι το 2015. Έχουμε μπροστά μας χίλιες ημέρες για να αλλάξουμε σημαντικά τα στοιχεία αυτά», είπε.
Πρόσφατη έρευνα της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου έδειξε πως η Ρουάντα έχει τα καλύτερα αποτελέσματα στην Αφρική, πετυχαίνοντας να μειώνει κατά 6,2% τον ετήσιο ρυθμό μεταγεννητικής θνησιμότητας.
Στη Νιγηρία την πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής καταγράφονται τα χειρότερα στατιστικά στοιχεία: 250.000 νεογέννητα πεθαίνουν κάθε χρόνο, αριθμός που αυξάνεται συνεχώς την τελευταία εικοσαετία.
Οι βασικοί λόγοι θανάτου των νεογνών είναι οι επιπλοκές που συνδέονται με πρόωρους τοκετούς ή στην διάρκεια του τοκετού, αλλά και στην έλλειψη κάθε φροντίδας προς τις μητέρες.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 17,Απρίλιος, 2013, 10:48 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr