«Διορθώσεις» σε ΦΠΑ-φόρο πετρελαίου οι στόχοι της κυβέρνησης για τον Ιούνιο

Πρέπει να γίνουν αλλαγές σε πολιτικές που «δεν αποδίδουν» δηλώνει ο Χρήστος Σταϊκούρας.
Τη μείωση των φορολογικών συντελεστών με επίκεντρο, αρχικά, τον ΦΠΑ στην εστίαση και τον ειδικό φόρο στο πετρέλαιο κίνησης, θα θέσει η κυβέρνηση στους εταίρους τον προσεχή Ιούνιο σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής για την παρακολούθηση της εκτέλεσης του προϋπολογισμού.
«Αλλαγές πρέπει να γίνουν και σε πολιτικές που φαίνεται να μην αποδίδουν, όπως η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης» δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο κ. Σταϊκούρας προσθέτοντας ότι το ζήτημα αυτό επιβάλλεται να συζητηθεί καθώς «διαπιστώνεται πράγματι μια τάση απόκλισης έναντι των στόχων για τους έμμεσους φόρους, το τρίμηνο του έτους».

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε και στον προγραμματισμό της κυβέρνησης για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου επαναλαμβάνοντας ότι στόχος είναι να καταβληθούν 8 δισ. έως το τέλος του 2013. Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στους δήμους ολοκληρώθηκε η διαδικασία και θα υπάρξει ομαλό πλάνο απορρόφησης ενώ σε ό,τι αφορά στον ΕΟΠΥΥ, εκτιμάται ότι θα επισπευσθεί ο χρόνος αποπληρωμής και θα έχει ομαλό ρυθμό χρηματοδότησης και πληρωμής των υποχρεώσεων του.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 18,Απρίλιος, 2013, 10:50 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr