«Διορθώσεις» σε ΦΠΑ-φόρο πετρελαίου οι στόχοι της κυβέρνησης για τον Ιούνιο

Πρέπει να γίνουν αλλαγές σε πολιτικές που «δεν αποδίδουν» δηλώνει ο Χρήστος Σταϊκούρας.
Τη μείωση των φορολογικών συντελεστών με επίκεντρο, αρχικά, τον ΦΠΑ στην εστίαση και τον ειδικό φόρο στο πετρέλαιο κίνησης, θα θέσει η κυβέρνηση στους εταίρους τον προσεχή Ιούνιο σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής για την παρακολούθηση της εκτέλεσης του προϋπολογισμού.
«Αλλαγές πρέπει να γίνουν και σε πολιτικές που φαίνεται να μην αποδίδουν, όπως η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης» δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο κ. Σταϊκούρας προσθέτοντας ότι το ζήτημα αυτό επιβάλλεται να συζητηθεί καθώς «διαπιστώνεται πράγματι μια τάση απόκλισης έναντι των στόχων για τους έμμεσους φόρους, το τρίμηνο του έτους».

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε και στον προγραμματισμό της κυβέρνησης για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου επαναλαμβάνοντας ότι στόχος είναι να καταβληθούν 8 δισ. έως το τέλος του 2013. Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στους δήμους ολοκληρώθηκε η διαδικασία και θα υπάρξει ομαλό πλάνο απορρόφησης ενώ σε ό,τι αφορά στον ΕΟΠΥΥ, εκτιμάται ότι θα επισπευσθεί ο χρόνος αποπληρωμής και θα έχει ομαλό ρυθμό χρηματοδότησης και πληρωμής των υποχρεώσεων του.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 18,Απρίλιος, 2013, 10:50 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr