Γ. Παπανικολάου: Στήριξη του ελληνικού τουρισμού και της οικονομίας μέσω της απλούστευσης των θεωρήσεων (βίζα) με παράλληλη όμως διατήρηση του υψηλού επιπέδου ασφαλείας

Άλλο ένα σημαντικό βήμα  στην υλοποίηση της σταθερής δέσμευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κατάργηση της υποχρέωσης θεώρησης (βίζα) για τα ταξίδια πολιτών κρατών που συνορεύουν με κράτη μέλη της Ε.Ε. – διατηρώντας, ωστόσο, στο ακέραιο τις πολιτικές ασφαλείας – επαναβεβαιώθηκε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ολομέλειας στο Στρασβούργο, υπερψηφίστηκαν οι εκθέσεις για τη τροποποίηση της σχετικής συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ουκρανίας και της Μολδαβίας σχετικά με την απλούστευση της έκδοσης θεωρήσεων.

Ο αναπληρωτής συντονιστής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην αρμόδια επιτροπή πολιτικών ελευθεριών, δικαιοσύνης και εσωτερικών υποθέσεων, ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιώργος Παπανικολάου, τόνισε τη σημασία της ελληνικής στήριξης στις συμφωνίες αυτές – εφόσον οι σχετικές προϋποθέσεις εκπληρώνονται – και στην απελευθέρωση των θεωρήσεων για πολίτες και ιδίως τουρίστες και επιχειρηματίες τρίτων κρατών. «Η προσέλκυση επενδύσεων και η  αύξηση του τουριστικού προϊόντος στην Ελλάδα ασφαλώς και απαιτεί τη διευκόλυνση των πολιτών τρίτων χωρών να έρθουν στη χώρα μας. Ειδικά για την συμφωνία με την Ουκρανία, η σημερινή απόφαση αφορά περίπου 46 εκατομμύρια πολίτες από μία χώρα που βρίσκεται σχετικά κοντά στην Ελλάδα. Ελπίζουμε να επηρεαστεί καταρχήν θετικά το τουριστικό ισοζύγιο» δήλωσε ο κ. Παπανικολάου και υπογράμμισε: «Σε κάθε περίπτωση, η συμφωνία διατηρεί στο σύνολο της, τις δικλείδες για θέματα ασφάλειας και μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται δήλωση ότι η ΕΕ θα ανακαλεί τις σχετικές προβλέψεις σε περίπτωση οποιασδήποτε κατάχρησης ή προβλημάτων που προκύπτουν και σχετίζονται με λόγους δημόσιας τάξης».

Σημειώνεται, ότι οι τροποποιούμενες συμφωνίες μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την μία πλευρά και της Ουκρανίας και της Μολδαβίας από την άλλη για την απλούστευση της έκδοσης θεωρήσεων, θεσπίζει απλοποιημένες απαιτήσεις για τα έγγραφα σχετικά με το σκοπό του ταξιδιού για ευρύτερη κατηγορία αιτούντων, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, μελών της τεχνικής ομάδας που συνοδεύουν δημοσιογράφους και μελών επαγγελματικών οργανώσεων που συμμετέχουν σε διεθνείς εκθέσεις, συνέδρια και σεμινάρια. Υπενθυμίζεται ότι η χορήγηση απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής της ΕΕ για το σύνολο των γειτονικών κρατών (συμπεριλαμβανομένων των Δυτικών Βαλκανίων). Η διευκόλυνση των θεωρήσεων ενισχύει τις επιχειρηματικές ευκαιρίες και τον τουρισμό ενώ παρέχει τη δυνατότητα στους κατοίκους της περιοχής αυτής να γνωρίσουν καλύτερα την ΕΕ.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 18,Απρίλιος, 2013, 2:08 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΔΙΕΘΝΗ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr