Έλεγχος σε Νωπά Φρούτα και Ατομικές Φρουτοσαλάτες που Διανέμονται σε Σχολικές Μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Από το τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού ελέγχου γνωστοποιείται ότι πραγματοποιήθηκε δειγματοληπτικός έλεγχος, στις 02 Απριλίου 2013 και στις 17 Απριλίου 2013, σε νωπά φρούτα και ατομικές φρουτοσαλάτες σε (πέντε) 5 και τέσσερις (4) αντίστοιχα σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, στο πλαίσιο του προγράμματος προώθησης της κατανάλωσης φρούτων.

Οι έλεγχοι έγιναν από τους αρμόδιους γεωπόνους του τμήματος Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Π.Ε. Καστοριάς.

Διαπιστώθηκε ότι τα φρούτα ήταν κατάλληλα προς διάθεση στους μαθητές των σχολείων.

Οι έλεγχοι έγιναν κυρίως σε σχέση με α) τον τρόπο μεταφοράς των φρούτων, β) με την καταλληλότητα των μέσων συσκευασίας γ) με την κατάσταση των φρούτων με βάση τον οδηγό του ΕΦΕΤ (απαλλαγμένα από ξένες ύλες, από χώμα, από φυτικά υπολείμματα, από σπόρους ζιζανίων, από εμφανή υπολείμματα φυτοφαρμάκων κ.λ.π), δ) και με τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά.

Οι παραπάνω έλεγχοι θα πραγματοποιούνται σε συνεννόηση με την Πρωτοβάθμια Δ/νση Καστοριάς από τους ελεγκτές της υπηρεσίας μας, κάθε φορά που θα υπάρχουν φρούτα προς διάθεση από τις σχολικές μονάδες.

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να απευθύνονται στους γεωπόνους ελεγκτές της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, Σερεμετίδη Αντώνιο (τηλ.2467 350377) και Πετρίδη Παναγιώτη(τηλ 2467 350348) Τμηματάρχη του τμήματος και αναπληρωτή Δ/ντή της υπηρεσίας.

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 18,Απρίλιος, 2013, 2:51 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr