Αναβαθμίζεται αισθητικά το Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας

«Η ανάπτυξη κάθε πνευματικής και πολιτιστικής δραστηριότητας μέσα από την δημιουργία των ανάλογων υποδομών, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα στους σχεδιασμούς μας». Αυτό σημείωσε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής υπογράφοντας την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013, την προέγκριση του έργου: «Αναβάθμιση και διαμόρφωση Πνευματικού Κέντρου Πτολεμαΐδας», με φορέα υλοποίησης το Δήμο Εορδαίας. Ανάλογες υποδομές αποτελούν ζωντανό κύτταρο δημιουργικής έκφρασης και ανύψωσης του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων μιας περιοχής πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Άλλωστε  είναι χαρακτηριστικό αυτό που υπογραμμίζει ο μεγάλος δραματικός ποιητής Σοφοκλής στην τραγωδία του, Αντιγόνη. «Πολλά είναι τα φοβερά που υπάρχουν στη γη, αλλά το φοβερότερο από όλα είναι ο άνθρωπος και αναφέρεται στην απίστευτη ικανότητα του να δημιουργεί. Και να δημιουργεί πολλά και ποικίλα».

Ο χώρος αυτός θα στεγάσει θα αξιοποιήσει και θα αναπτύξει την έμφυτη αυτή ανθρώπινη δημιουργικότητα, για το χορό, το τραγούδι, τη ζωγραφική, την κεραμική και το θέατρο.

Το έργο προϋπολογισμού 1.137.800,00 € είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης 2007 – 2013  και αφορά την αισθητική αναβάθμιση των εξωτερικών επιφανειών του πνευματικού κέντρου του Δήμου Εορδαίας καθώς και την κατάλληλη διαμόρφωση στο εσωτερικό του.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 25,Απρίλιος, 2013, 6:00 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr