Ποιοι μπαίνουν σε ρύθμιση με 48 δόσεις και ποιοι… ελπίζουν σε 24

Κατασχέσεις και σε όσους πληρώνουν!

«Δίκοπο μαχαίρι» θα είναι η αίτηση υπαγωγής σε ρύθμιση χρεών με τους νέους όρους που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε τα μεσάνυχτα στη Βουλή η κυβέρνηση.

Όσοι το ζητήσουν επειδή δελεάζονται από τις επιπλέον δόσεις ή το χαμηλότερο επιτόκιο υπερημερίας, θα πρέπει να γνωρίζουν πως μπαίνουν ουσιαστικά στον προθάλαμο της κατάσχεσης.

Μέχρι τον Ιούνιο του 2017 θα πρέπει να εξοφλήσουν τις παλαιές οφειλές τους (βεβαιωμένες ή ληξιπρόθεσμες έως 31.12.2012) όσοι χρωστούν στο δημόσιο. Αλλά πρέπει και να πληρώνουν ανελλιπώς όλα τα νέα χρέη τους. Μισθωτοί και συνταξιούχοι -αλλά όχι επιτηδευματίες- που χρωστούν στην εφορία, μπορούν να εξοφλήσουν σε 48 ή και περισσότερες ισόποσες μηνιαίες δόσεις, ανάλογα με τα εισοδήματά τους, χάνουν όμως το ευεργέτημα της απαλλαγής των προσαυξήσεων που προβλέπεται για όσους μπουν στη ρύθμιση με τις 48 δόσεις. Για χρέη στα ασφαλιστικά Ταμεία όμως (πλην του ΝΑΤ) προβλέπεται και ελάχιστη δόση 50 ευρώ το μήνα (για όσους χρωστούν έως 5.000 ευρώ) που «περιορίζει» σε 100 μηνιαίες δόσεις το πολύ.

Ωστόσο οι ρυθμίσεις για χρέη προς την εφορία δεν εξασφαλίζουν προστασία από τις κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων! Όπως τονίζεται στο πολυνομοσχέδιο ακόμα και όταν κάποιος φορολογούμενος είναι συνεπής στην καταβολή των δόσεων, το δημόσιο μπορεί:

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 26,Απρίλιος, 2013, 10:05 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr