Φόρο και στους αγρότες με βάση τα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ

Τι ετοιμάζει η επιτροπή για το φόρο ακινήτων του 2014.

Φόρο ακόμα και στα καλλιεργούμενα χωράφια ετοιμάζεται να επιβάλει η κυβέρνηση τον Ιούνιο, με τον νέο «ενιαίο» φόρο ακινήτων από το 2014. Οι αγρότες μπορεί να δουν κάποια έκπτωση στο «χαράτσι» που πληρώνουν για το σπίτι τους, αλλά ό,τι γλιτώσουν θα το πληρώσουν για τις εκτάσεις που καλλιεργούν.

Στη φάση αυτή, δενσυζητείται καμία εξαίρεση. Αφού καταγραφεί η ακίνητη περιουσία, θα κριθεί αν θα υπάρχει αφορολόγητο ή όχι. Ο νέος ενιαίος φόρος θα υπολογιστεί πρωθύστερα. Πρώτα θα ψηφιστεί και μετά θα δηλωθούν τα ακίνητα από τους ιδιοκτήτες τους ως τον Ιούνιο, μαζί με τη δήλωση για τη φορολόγηση του εισοδήματος του 2012. Θα βασιστεί δηλαδή σε παλαιά στοιχεία δηλώσεων Ε9, αλλά και σε στοιχεία που υπάρχουν σε υπηρεσίες για τους αγρότες αλλά παρέμεναν χειρόγραφα επί δεκαετίες και, πλέον, μέσα σε ένα μήνα θα πρέπει να έχουν ψηφιοποιηθεί, για να μπορέσουν οι επιτελείς της κυβέρνησης να τα έχουν σαν βάση για υπολογίσουν τι πρέπει να πληρώσει κάθε ιδιοκτήτης για να εξοικονομηθούν τα 3,2 δισ. και πλέον, που προβλέπει το Μνημόνιο για το 2014 από τον φόρο ακινήτων.

Σε σύσκεψη χθες υπό τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, στην οποία μετείχαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, συμφωνήθηκε ότι μέχρι τέλος Ιουνίου οι κρατικές υπηρεσίες θα έχουν συγκεντρώσει στοιχεία για την πλειονότητα των ακινήτων στη χώρα μας, ακόμα και των αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διακομματική πήρε διαβεβαίωση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ότι τη Δευτέρα του Θωμά θα παραδώσει στην επιτροπή τα πρώτα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ που αφορούν στα αγροτεμάχια για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες. Εκφράζονται και φόβοι όμως για το πώς μπορεί να έχουν δηλωθεί εδώ και χρόνια οι ιδιοκτησίες των αγροτών, αφού με βάση αυτές εισέπρατταν επιδοτήσεις και αποζημιώσεις.

Για το λόγο αυτό, πέραν των δηλώσεων που θα γίνουν τον Ιούνιο στο νέο Ε9, θα μείνει ανοικτή μέχρι το τέλος Αυγούστου η ειδική εφαρμογή στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών (www.gsis.gr) για να διορθώσουν οι ενδιαφερόμενοι τυχόν λάθος στοιχεία που αφορούν στα ακίνητα για τα οποία θα φορολογηθούν.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 1,Μάιος, 2013, 8:50 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΑΓΡΟΤΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr