Συγκέντρωση υπογραφών για να μην κατεδαφιστεί το » Μαθιουδάκη »

Νέος αγώνας δυο τοπικών συλλόγων για να μην κατεδαφιστεί το εγκαταλελειμμένο εδώ και δυο δεκαετίες πρώην στρατόπεδο » Μαθιουδάκη » και να μην γίνει σύμφωνα με την μελέτη, το περίφημο νέο αστυνομικό μέγαρο μιας και είναι γνωστό πως αν μετακινηθεί χάνεται το έργο.

Δείτε το κείμενο των συλλόγων :

Αγαπητοί φίλοι,

 

Ευχαριστούμε για την υπογραφή σας στην ένσταση κατά της απόφασης , που έκρινε ότι ο πρώην στρατώνας Μαθιουδάκη δεν είναι μνημείο.

ΟΙ εξελίξεις όμως μας προσπερνούν και πρέπει να βιαστούμε αν πραγματικά επιθυμούμε να σώσουμε το κτήριο αυτό.

Η  άδεια κατεδάφισης του εκδόθηκε και ορίστηκε για τις 1/5/2013, ημέρα Τετάρτη. Το πληροφορηθήκαμε λίγες μέρες πριν και υποβάλλαμε αμέσως, ασφαλιστικά μέτρα, ζητώντας να απαγορευτεί η κατεδάφιση του έως και την 60η ημέρα από την ημέρα της απόφασης  που κρίνει ότι δεν είναι μνημείο, περιθώριο στο οποίο έχει κάποιος  το δικαίωμα να κάνει προσφυγή στο Σ.Τ.Ε. (Συμβούλιο της επικρατείς) για «ακύρωση της απόφασης».  Έτσι καταφέραμε να δοθεί  προσωρινή διαταγή που απαγορεύει την κατεδάφιση έως και την 17η Μαΐου, ημέρα  που θα δικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα. 

Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τότε, 17 Μαΐου 2013, θα πρέπει να έχουμε κάνει την προσφυγή στο Σ.Τ.Ε. για την ακύρωση της απόφασης, έχοντας έτσι σημαντικές ελπίδες να αποφασιστεί η αναστολή της κατεδάφισης έως την εκδίκαση της προσφυγής, η οποία εκδίκαση μπορεί τελικά και να το κρίνει μνημείο, που σημαίνει ότι το κτήριο θα απαγορευτεί να κατεδαφιστεί.

Έχουμε ελπίδες?

Αν το πιστέψουμε και το υποστηρίξουμε σωστά, ναι! Έχει συμβεί στο παρελθόν , και στο πολύ άμεσο μάλιστα (π.χ. αρχαία του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης), το Συμβούλιο Επικρατείας να ανατρέψει  προηγούμενες αποφάσεις Υπουργείων που στηρίχτηκαν σε εισηγήσεις του Κ.Α.Σ.  Ποντάρουμε στις προηγούμενες εισηγήσεις της Εφορίας Νεωτέρων μνημείων Κ. Μακεδονίας και της  Δ/νσης Νεότερης και Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Πολιτισμού, βάσει των οποίων το κτήριο συνδυάζει αρχιτεκτονικές, ιστορικές, πολεοδομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές αξίες.

ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟ Σ.Τ.Ε., της οποίας βέβαια, όπως ίσως φαντάζεστε, το αρχικό μόνο κόστος υποβολής είναι της τάξεως των 750 ευρώ. Η υποβολή των ασφαλιστικών μέτρων έχει ήδη κοστίσει 350 ευρώ και καλύφθηκε από το ταμείο του συλλόγου. Το όλο εγχείρημα, μαζί με την εκδίκαση, θα κοστίσει περίπου 1500-2000 ευρώ. Το ποσό δεν είναι τόσο απαγορευτικό όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά. Είμαστε έως τώρα περίπου 160 άτομα που έχουμε υπογράψει την πρώτη ένσταση, που σημαίνει ότι βάζοντας ο καθένας μας από 10 ευρώ τουλάχιστον, το επιθυμητικό ποσό έχει σχεδόν συγκεντρωθεί.

 ΣΚΕΦΤΗΚΑΜΕ ΛΟΙΠΌΝ:

 1.      Να ανοιχτεί λογαριασμός, σε 3 ονόματα του Δ.Σ. του συλλόγου «Σπασμένο Ρόδι», ο οποίος θα μπορεί να διακινείται με την υπογραφή τουλάχιστον των δύο, με αποκλειστικότητα (στην διακίνηση του) την εκπλήρωση των ως άνω σκοπών και μόνο.

 2.      Αφού κοινοποιηθεί σε όλους μας το ΙΒΑΝ του λογαριασμού και η τράπεζα, να καταθέσουμε ο καθένας μας  ότι ποσό μπορούμε, με ελάχιστο το ποσό των 10 ευρώ.  Για όποιον αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και το ποσό, ακόμη και των 10 €, μοιάζει δυσβάσταχτο,  δεν είναι δεσμευτικό.

 3.      Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει  το αργότερο έως και 13/5/2013 ώστε να έχουμε το χρονικό περιθώριο υποβολής της προσφυγής έως την 17η Μαΐου.

 4.      Το τελικό υπόλοιπο του λογαριασμού καθώς και τα ονόματα των διαχειριστών του θα κοινοποιηθούν σε όλους  μας εγγράφως.

ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΠΑΡΚΕΣ  ΠΟΣΟ , ότι έχει κατατεθεί θα επιστραφεί στους καταθέτες και ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΘΕΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ….

Για όλα αυτά περιμένουμε τις απόψεις σας… μέχρι και αύριο που θα μπορέσουμε (λόγω σημερινής αργίας) να ανοίξουμε τον λογαριασμό και να προχωρήσουμε σε περαιτέρω ενέργειες.

 

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 1,Μάιος, 2013, 8:48 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

5 Σχόλια για “Συγκέντρωση υπογραφών για να μην κατεδαφιστεί το » Μαθιουδάκη »”

 1. bourou bourou

  ΠΗΡΑΤΕ 4.000,00 € ΠΟΥ 500,00 € ΕΙΝΑΙ Ο ΜΗΝΙΑΙΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ 5 ΠΑΝΙΑ ΚΑΙ 3 ΚΕΛΕΜΠΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑΧΑΜ ΔΗΘΕΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΑΝ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΑΣ ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ? ΑΝΤΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ, ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ, ΛΕΞΗ ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑ ΣΕΝΑ. ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗ.

 2. bourou bourou

  ΑΕΙ ΠΑΡΑ ΤΑ ΜΑΣ ΡΕ ΒΟΛΕΜΕΝΕ ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΓΙΑΡΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΕΥΤΟ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΣΟΥ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΕ.
  ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ? ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ OLADEKA, SVOURA ΚΛΠ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ Ο ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΟΣ ΛΑΟΣ ΣΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΟΥ. ΠΑΛΙΟΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ Ε ΠΑΛΙΟΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ

 3. ΧΨ

  Άει παράτα μας ρε εργολάβε

 4. bourou bourou

  ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΑΘΟΣ…ΓΥΡΙΖΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ (ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑ…)

 5. bourou bourou

  Ε, ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ….. ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ ΝΟΜΙΖΩ……
  ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΙ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΤΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ, ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ ΚΛΠ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΕΧΕΤΕ, ΠΟΥ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΓΥΡΙΖΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΕ, ΣΤΕΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΕΡΓΟ ΕΤΣΙ ΕΛΑΦΡΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΕ ΕΝΑ ΟΨΙΜΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ? ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ, ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ… ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ Η ΛΕΞΗ ΝΟΜΙΖΩ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ……. ΔΟΥΛΕΥΩ……. ΧΜΜΜΜΜΜ , ΤΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΡΑΓΕ?

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

 • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr