Νέα ανακοίνωση από το » Σπασμένο Ρόδι» για το Μαθιουδάκη

Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις και τις παραπλανητικές δημοσιεύσεις που ακολούθησαν, ξεκαθαρίζουμε τα εξής:

1.       Υποστηρίζουμε την άμεση Ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου  και αντιλαμβανόμαστε την αναγκαιότητα για αυτό. Αυτό όμως μπορεί να γίνει  σε διπλανό οικόπεδο, από αυτό που ήδη στεγάζει το πρώην στρατόπεδο Μαθιουδάκη,  οικόπεδο το  οποίο έχει ήδη δεσμευθεί να παραχωρήσει ο Δήμος Καστοριάς, με την ίδια μελέτη, παρακάμπτοντας το εξαιρετικά πολυέξοδο στάδιο κατεδάφισης.

2.       Το ότι μέχρι τώρα, όπως υποστηρίζουν ψευδώς κάποιοι, δεν είχε ενδιαφερθεί κανένας, δεν είναι λόγος για να μην προσπαθήσουμε για την διάσωση του τώρα. Παρόλα αυτά οφείλω να υπενθυμίσω, όσους στερούνται μνήμης, ότι το θέμα δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα «ΟΔΟ»  ήδη από το 2008 (εφημερίδα ΟΔΟΣ, Καστοριά φυλ. 467 της 13/11/2008).

3.       Το ότι δεν υπάρχει ουσιαστική πρόταση για την εκμετάλλευση του ήδη υπάρχοντος κτηρίου (πρώην στρ. Μαθιουδάκη) δεν είναι λόγος για να γκρεμιστεί, αλλά βαρύνει τις τοπικές αρχές που δεν φρόντισαν για αυτό.

4.       Οι σχετικές εισηγήσεις,  της Εφορίας Νεωτέρων μνημείων Κ. Μακεδονίας και της  Δ/νσης Νεότερης και Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Πολιτισμού, αναφέρουν ξεκάθαρα ότι το κτήριο συνδυάζει αρχιτεκτονικές, ιστορικές, πολεοδομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές αξίες.

 

Κι όσο  κι αν κάποιοι προσπαθούν για  το αντίθετο, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΤΑΙ.

Η ιστορική ευθύνη όλων μας απέναντι στις νέες γενιές της πόλης μας είναι τεράστια, και θα κριθούμε όλοι για τη στάση μας.

Αυτή λοιπόν η ιστορική  ευθύνη μας επιτάσσει να συνεχίσουμε τον αγώνα, ώστε  να διατηρηθεί ένα ιστορικό κτήριο που σφράγισε την ιστορία και τις μνήμες της.

 

Για τον σύλλογο «Σπασμένο Ρόδι»

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 2,Μάιος, 2013, 8:49 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr