“Ντου” επιθεωρητών σε δημόσιες υπηρεσίες για να πιάσουν τους κοπανατζήδες

Αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε δημόσιες υπηρεσίες έχει αρχίσει το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης προκειμένου να … πιάσει επ’ αυτοφώρω τους κοπανατζήδες.

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, το επιτελείο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη εκτιμά ότι οι μόνιμα απόντες δημόσιοι υπάλληλοι θα αποτελέσουν τη “δεξαμενή” των 15.000 απολύσεων που θα γίνουν μέχρι το 2014.

Έτσι, οι επιθεωρητές ανοίγουν αιφνιδιαστικά τις πόρτες δημοσίων υπηρεσιών και ελέγχουν ποιοι βρίσκονται στις θέσεις τους και ποιοι όχι, ενώ θα έπρεπε…

Όπως έγινε στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ όπου σύμφωνα με το δημοσίευμα οι ελεγκτές ζήτησαν να κλείσουν οι πόρτες και έλεγξαν τις παρουσίες αλλά και τους φακέλους των υπαλλήλων που είχαν χτυπήσει την κάρτα τους.

Πάντως, στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης αναφέρουν στην εφημερίδα ότι με αυτές τις μεθόδους δεν μπορούν να συλληφθούν οι μόνιμα απόντες καθώς έχουν επιστρέψει στην εργασία τους υπό το φόβο των ελέγχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης, έχουν αυξηθεί οι ανώνυμες καταγγελίες δημοσίων υπαλλήλων στο Σώμα Επιθεωρητών βάσει των οποίων γίνονται οι έλεγχοι.

Υπάλληλος της Βουλής εξαφανισμένος επι 5 μήνες!

Να χάσει τη δουλειά του κινδυνεύει ένας υπάλληλος της Βουλής αφού, όπως γράφει η εφημερίδα, έχει να πατήσει το πόδι του 5 μήνες.

Πιο συγκεκριμένα ο υπάλληλος αυτός, κάποια στιγμή σταμάτησε να πηγαίνει στη δουλειά. Συνάδελφοί του ανησύχησαν και ειδοποίησαν τον τμηματάρχη πως κάποιος πρέπει να μιλήσει μαζί του για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει. Το μυαλό όλων είχε πάει στο κακό. Μετά απο αλλεπάλληλες επικοινωνίες, ο υπάλληλος έδειξε πλήρη αδιαφορία και φυσικά ούτε λόγος να επιστρέψει στη δουλειά.

Η διαδικασία που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις κινήθηκε απο την υπηρεσία μετά απο 4 μήνες απουσίας του υπαλλήλου! Ο ίδιος παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό της Βουλής το οποίο αποφάσισε να τον θέσει σε αργία.

Μετά απο αυτό, σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες της Βουλής, ο υπάλληλος επέστρεψε στην εργασία του, αλλά όχι για να διορθώσει τα πράγματα. Αντιθέτως ζήτησε και τα ρέστα γιατί του κόπηκε ο μισθός.

Η διαδικασία όμως έχει πάρει το δρόμο της και το επόμενο διάστημα ο ίδιος αναμένεται να επαναπαραπεμφθεί στο πειθαρχικό με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 5,Μάιος, 2013, 7:25 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr