Έναρξη της Συνόδου: Επείγουσα συζήτηση για τη Sakineh Mohhammadi Ashtiani σήμερα

Ο πρόεδρος του ΕΚ, Jerzy Buzek, στην εναρκτήρια ομιλία του στη Σύνοδο του Στρασβούργου, υπογράμμισε την περίπτωση της κ. Sakineh Mohammadi Ashtiani, η οποία έχει καταδικαστεί στο Ιράν σε θάνατο δια λιθοβολισμού.


Επισήμανε, ακόμα, ότι καταδικάστηκε σε 99 μαστιγώσεις, μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσής της στα ευρωπαϊκά ΜΜΕ και παρότρυνε τις ιρανικές αρχές να επανεξετάσουν την υπόθεση με ένα δίκαιο και διαφανή τρόπο. Υπενθύμισε την κάθετη αντίθεση του ΕΚ στη θανατική ποινή σε κάθε περίπτωση.


Λόγω του επείγοντος της συγκεκριμένης υπόθεσης, η συζήτηση του Κοινοβουλίου μεταφέρθηκε, από την Πέμπτη, στη Δευτέρα το απόγευμα, ενώ η ψηφοφορία θα λάβει χώρα την Τετάρτη το μεσημέρι.


Προστέθηκε επίσης η ψήφιση για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Λιθουανού ευρωβουλευτή Viktor Uspaskich (Φιλελεύθεροι) για την Τρίτη το μεσημέρι.


Τέλος, ένας αριθμός ευρωβουλευτών αντιτάχθηκε στην απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων (αρχηγοί των πολιτικών ομάδων) την Πέμπτη, να επιβάλλει κυρώσεις στους ευρωβουλευτές που δε θα παραστούν στη συζήτηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Barroso για την »Κατάσταση της Ένωσης», την Τρίτη το πρωί. Ο Πρόεδρος  Buzek υπογράμμισε τη σημασία της συζήτησης αυτής, ενόψει και των νέων ευθυνών του ΕΚ, μετά την έναρξη ισχύος της Συνθήκης της Λισαβόνας. Σημείωσε ότι δεν προγραμματίστηκε καμία άλλη συνεδρίαση  την ίδια ώρα με τη συζήτηση και παρότρυνε τους ευρωβουλευτές να παραστούν.  Ο Πρόεδρος Buzek δήλωσε ότι το Προεδρείο (ο Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι) θα επανεξετάσει το θέμα τη Δευτέρα το βράδυ και θα λάβει την τελική απόφαση.


Δημοσιεύτηκε απο τον στις 7,Σεπτέμβριος, 2010, 12:33 μμ. στις Κατηγορίες ΔΙΕΘΝΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr