Από μια κλωστή κρέμεται η διεξαγωγή των Πανελλαδικών

Κρίσιμο ραντεβού Αρβανιτόπουλου – ΟΛΜΕ το απόγευμα.

Σύσκεψη με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), υπό την απειλή της απεργίας των εκπαιδευτικών ακόμα και μέσα στην περίοδο των Πανελλαδικών, θα έχει σήμερα το απόγευμα (18:00) ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.

Οι παρατάξεις στο ΔΣ της Ομοσπονδίας φαίνεται να συμφωνούν στην κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων μέσα στις εξετάσεις, πλην των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, που πρότειναν 48ωρη απεργία πριν από τις εξετάσεις.

Οι καθηγητές αντιδρούν κυρίως στην αύξηση του ωραρίου κατά δύο διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως (από 21 σε 23). Ο υπουργός Παιδείας, αποφάσισε να καλέσει τους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ στο γραφείο του , προκειμένου να συζητήσουν το θέμα και να τους ενημερώσει για τις λεπτομέρειες της εφαρμογής του.

Οι αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών προκύπτουν από νομοσχέδιο  του υπουργείου Οικονομικών που ψηφίστηκε   στη Βουλή και  προβλέπει μείωση των αναπληρωτών μέσω της αύξησης των ωρών διδασκαλίας για το μόνιμο διδακτικό προσωπικό της δημόσιας εκπαίδευσης, κατά δύο ώρες την εβδομάδας, γεγονός για το οποίο η ΟΛΜΕ επισημαίνει ότι αντιδρά. Πρόκειται για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που αφορά στο Μεσοπρόθεσμο 2013-16», το οποίο προβλέπει περικοπές στις   κρατικές παροχές με στόχο να εξοικονομηθούν το 2013  41,2 εκατομμύρια ευρώ και το 2014 περίπου 61,8 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς, οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί  έχουν 23 ώρες   διδασκαλία την εβδομάδα  από 21 που είναι σήμερα εάν έχουν έως 6 χρόνια προϋπηρεσία, στις 21 ώρες από 19 που είναι σήμερα αν έχουν από 6 έως 12 χρόνια προϋπηρεσίας ενώ 20 ώρες αν έχουν πάνω από δώδεκα χρόνια προϋπηρεσίας. Εκπαιδευτικοί εργαστηρίων του κλάδου ΤΕΟ1 24 ώρες αν έχουν επτά χρόνια προϋπηρεσίας και 21  ώρες εργασίας αν έχουν μέχρι 13 χρόνια προϋπηρεσίας. Με προϋπηρεσία πάνω από 13 χρόνια ο χρόνος εργασίας είναι 20 ώρες εβδομαδιαίως.

Η τελική απόφαση της ΟΛΜΕ αναφορικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις θα ληφθεί σε νέα συνεδρίαση την Πέμπτη 9 Μαΐου .

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 8,Μάιος, 2013, 10:59 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr