ΚΚΕ : 15 ΩΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, 480 ΕΥΡΩ ΜΙΣΘΟ, ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗ! Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΑ ΒΥΡΣΟΔΕΨΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΑΡΜΕΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΜΑΝΩΛΑΔΑ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Κομματικές Οργανώσεις Καστοριάς-Σιάτιστα – Εργάτες, Εργάτριες στον κλάδο της γούνας, τα βυρσοδεψεία και τα εκτροφεία της περιοχής.

Τα μεγάλα αφεντικά, οι μεγαλογουνοποιοί αξιοποιούν την 38η διεθνή έκθεση γούνας και τα εγκαίνια του νέου εκθεσιακού κέντρου στην Καστοριά για να κλείσουν νέες δουλειές, για να μεγαλώσουν τα κέρδη τους. Κέρδη που προκύπτουν από την εκμετάλλευση χιλιάδων γουνεργατών και γουνεργατριών της περιοχής. Η έκθεση γούνας γίνεται σε μια περίοδο που διαλύονται τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Η ανεργία στον κλάδο ξεπερνά το 60%, τα μεροκάματα κατρακύλησαν στα 20-25 ευρω για 10-12 ώρες δουλειάς χωρίς ασφάλιση. Η ανασφάλιστη εργασία έχει γενικευτεί και παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις.

15 ΩΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, 480 ΕΥΡΩ ΜΙΣΘΟ, ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗ!

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΑ ΒΥΡΣΟΔΕΨΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΑΡΜΕΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΜΑΝΩΛΑΔΑ!

Οι αναθυμιάσεις του θείου στα βυρσοδεψεία, που προκαλεί αποδεδειγμένα καρκίνο και στείρωση, κάνει ανυπόφορο ακόμη και το πέρασμα έξω απο αυτά, ενώ οι έννοιες «υγιεινή και ασφάλεια» των εργαζομένων είναι παντελώς άγνωστες, εκατοντάδες εργαζόμενοι δουλεύουν χωρίς ειδικές στολές και μάσκες ή άλλα μέσα προστασίας.

Την ίδια στιγμή η τρικομματική κυβέρνηση, οι τοπικοί φορείς (δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες, περιφερειάρχης) χέρι χέρι με τους μεγαλοβιομήχανους πανηγυρίζουν για την ανάπτυξη του κλάδου, για τα υπερκέρδη που καταγράφει, για την πρότυπη καθετοποιημένη ανάπτυξη μέσα σε συνθήκες γενικευμένης οικονομικής κρίσης. Μιλούν για νέες θέσεις εργασίας, εκατομμύρια ευρώ συνάλλαγμα για την περιοχή, για παγκόσμιο κέντρο γούνας. Τι σχέση έχουν οι διακηρύξεις και οι πανηγυρισμοί με την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι εργάτες του κλάδου και οι εργαζόμενοι στην περιοχή;

Το ΚΚΕ απευθύνεται στους εργαζόμενους στον κλάδο της γούνας, τους αγρότες, τον εργαζόμενο λαό της περιοχής και τους καλεί να σκεφτούν ΠΟΙΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ;

Οι μεγαλοβιομήχανοι του κλάδου χτίζουν τα κέρδη τους με τον ιδρώτα των εξαθλιωμένων εργατών και το καπιταλιστικό κράτος τους επιβραβεύει με νέες επιδοτήσεις, χρηματοδοτήσεις και προνόμια. Οι μεγαλοβιομήχανοι του κλάδου ενώ έχουν ανασφάλιστους και απλήρωτους εργαζόμενους κάνουν «δωρεές και ευεργεσίες». Η χρηματοδότηση συσσιτίων για τους ανέργους και απόρους από τους μεγαλοβιομήχανους του κλάδου εντάσσεται στο σχέδιο της αποδοχής και προσαρμογής στη φτώχεια και την παρατεταμένη ανεργία. Δεν είναι καν φιλάνθρωποι, ακόμα κι απ’ αυτά κερδίζουν τη συναίνεση και την υποταγή.

ΕΡΓΑΤΗ ΕΣΥ ΠΑΡΑΓΕΙΣ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ, ΣΕ ΣΕΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ!

Λύση υπάρχει! Είναι ο δρόμος που προτείνει το ΚΚΕ, ο δρόμος της Λαϊκής Συμμαχίας για τη Λαϊκή Εξουσία με κοινωνικοποιημένα τα μέσα παραγωγής και στον κλάδο της γούνας ώστε η παραγωγή και η ανάπτυξη να μην υπηρετούν τα κέρδη των λίγων αλλά τις σύγχρονες ανάγκες της εργαζόμενης πλειοψηφίας του λαού.

Καστοριά, 09/05/2013

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 10,Μάιος, 2013, 10:40 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΓΟΥΝΑ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr