Έρχεται ρύθμιση 100 δόσεων για οφειλές προς το Δημόσιο

Υπογράφεται η εγκύκλιος.

Με μια πολύ χαμηλή ελάχιστη δόση για την εξόφληση των παλαιών χρεών προς το Δημόσιο, ενεργοποιούνται το αργότερο μέχρι αύριο οι διατάξεις για τη «νέου τύπου» ρύθμιση χρεών στην Εφορία. Την ίδια στιγμή, οι εφορίες ξεκινούν άμεσα εντατικούς ελέγχους σε φορολογικές δηλώσεις επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων, που κρίνονται “ύποπτοι” για μεγάλη φοροδιαφυγή.

Αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, πληροφορίες αναφέρουν ότι, με βάση τις οδηγίες που ετοιμάζονται για να σταλούν έως την Τετάρτη στις εφορίες, το ελάχιστο ποσό κάθε μηνιαίας δόσης που θα μπορούν να καταβάλουν όσοι οφείλουν στο Δημόσιο για χρέη που κατέστησαν ληξιπρόθεσμα μέχρι τις 31-12-2012, θα καθοριστεί μεταξύ 10 και 20 ευρώ το μήνα.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το όριο αυτό θα καθοριστεί στα 15 ευρώ, όμως η οριστική απόφαση θα ληφθεί πιθανότατα σήμερα από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
Με την ίδια απόφαση, θα τίθεται και το ανώτατο όριο στον αριθμό των μηνιαίων δόσεων που θα μπορούν να χορηγηθούν σε όσα φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες οφείλουν ποσά μέχρι 5.000 ευρώ. Για αυτούς, αλλά και για όσα μισθωτούς και συνταξιούχους που οφείλουν ποσά μεγαλύτερου ύψους και προσκομίζουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι δεν δύνανται να αποπληρώσουν τις οφειλές τους σε λίγες δόσεις, το όριο θα καθοριστεί πιθανότατα στις 100 δόσεις.
Προϋποθέσεις για να ενταχθεί κάποιο στη ρύθμιση της εφορίας με τις πολλές δόσεις είναι, μεταξύ άλλων:
Διαβάστε περισσότερα από το www.newmoney.gr 
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 13,Μάιος, 2013, 10:34 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr