Ανακοίνωση – κάλεσμα της ΝΕ Παιδείας Καστοριάς

Η τρικομματική κυβέρνηση επέλεξε τη σύγκρουση με τους εκπαιδευτικούς την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων, ποντάροντας στον κοινωνικό αυτοματισμό, την απαξίωση και συκοφάντηση του κλάδου.

Τα κροκοδείλια δάκρυα του μνημονιακού μπλοκ για το μαθητικό πληθυσμό, που δίνει τη δική του μάχη στο λεηλατημένο τοπίο της δημόσιας εκπαίδευσης και της κοινωνίας, είναι προσχηματικά και υποκριτικά.

Στην πραγματικότητα αυτό που διακυβεύεται δεν είναι οι δύο πρόσθετες ώρες διδασκαλίας των εκπαιδευτικών, όπως υποκριτικά ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά η πλήρης διάλυση των δημόσιων σχολείων. Οι τραγικές ελλείψεις τους σε υλικοτεχνικές υποδομές και σε ανθρώπινο δυναμικό, οι μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας, οι υποχρεωτικές μετακινήσεις και οι απολύσεις πάνω από 10.000 εκπαιδευτικών, συνιστούν το μνημονιακό καμβά της πλήρους διάλυσης της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα δημόσια σχολεία και της εργασιακής εξόντωσης των λειτουργών της. 

Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών δεν είναι συντεχνιακά, αφορούν στην υπεράσπιση του δημόσιου αγαθού της εκπαίδευσης και ως τέτοια πρέπει να βρουν τη στήριξη της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας. 

Η καταπάτηση των συνταγματικών δικαιωμάτων με την επιστράτευση των εκπαιδευτικών και μόνο με την εξαγγελία της απεργίας, πριν ακόμη αποφασισθεί, ολοκληρώνει τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης των μνημονίων. Ο πραγματικός στόχος είναι η φίμωση κάθε φωνής αντίστασης της εκπαιδευτικής κοινότητας και η απρόσκοπτη εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στηρίζει τα αιτήματα και τον αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης. Τα μέλη, οι φίλοι και οι οργανώσεις του κόμματος βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα και θα συνεχίσουν μέχρι την οριστική δικαίωση για την ανατροπή της κυβέρνησης των μνημονίων και της λιτότητας.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, να συμμετάσχουν μαζικά στις ΓΣ των ΕΛΜΕ και να υπερψηφίσουν την αγωνιστική πρόταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Καλούμε όλους τους φορείς της εκπαίδευσης, τους εργαζόμενους, τους γονείς, μαθητές ,φοιτητές, την κοινωνία, να εκφράσει τη συμπαράστασή της στον αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας Παιδείας.

Όλοι στον αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης

Μαζική συμπαράσταση στο αγώνα των εκπαιδευτικών

Όλοι στα συλλαλητήρια, η επιστράτευση δεν θα περάσει.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 14,Μάιος, 2013, 10:33 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr