Το ΕΣΡ “αθώωσε” το Mega για το παραποιημένο βίντεο Διαμαντόπουλου

Με το επιχείρημα πως “πρόκειται για θέση της κυβέρνησης” το ΕΣΡ έστειλε στο αρχείο την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του  Mega  για τη μετάδοση του μονταρισμένου βίντεο. Σε πανελλαδική εμβέλεια, ο βουλευτής εμφανίζοταν να υποστηρίζει την τρομοκρατική επίθεση στο mall και ταυτόχρονα ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Σίμος Κεδίκογλου ζητούσε την παραίτησή του. Το ΕΣΡ έκρινε πως επρόκειτο για “δήλωση” και πως το επίμαχο βίντεο που εμφάνιζε το Β. Διαμαντόπουλο ως “τρομοκράτη” , “δεν ήταν παραποιημένο”, θεωρώντας πως δεν έχει ευθύνη το Mega για τη μετάδοση του. Το ΕΣΡ “υιοθέτησε” σχεδόν αυτούσια τη θέση του Mega και με 5 ψήφους υπέρ και 2 κατά, έστειλε την υπόθεση  στο αρχείο. Μειοψήφησε η αντιπρόεδρος Λίνα Αλεξίου, η οποία πρότεινε να επιβληθεί  πρόστιμο 50.000 ευρώ και ο Γιάννης Παπακώστας που πρότεινε χρηματική ποινή 20.000 ευρώ.

Το ΕΣΡ με την απόφαση του αυτή, δείχνει να πετάει στο καλάθι των αχρήστων τη βασική αρχή της δημοσιογραφίας που είναι η διασταύρωση των γεγονότων πριν αυτά μεταδοθούν ή τυπωθούν. Παράλληλα προκαλεί μεγάλη ανακούφιση στο Mega, “σώζοντας” το από μια μεγάλη χρηματική αποζήμιωση προς το βουλευτή, ο οποίος έχει προσφύγει στα δικαστήρια, καθώς θα έχει να επιδείξει την απόφαση του ΕΣΡ.

Πλέον ανοίγει το δρόμο για τη θεσμική αναγνώριση της συκοφαντίας στα δελτία ειδήσεων με τη θέση πως το μέσο δεν έχει ευθύνη να ελέγξει εκ των προτέρων τα βίντεο που λαμβάνει από τρίτες πηγές.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 14,Μάιος, 2013, 8:52 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr